Uğur Özteke (Spor)

Uğur Özteke (Spor)

Allah’tan rakip Eskişehirspor’du

Allah’tan rakip Eskişehirspor’du

Konyaspor-Eskişehirspor maçının bitiş düdüğü ile binlerce taraftar sevinçle yerlerinden havalara zıplıyordu.

Çünkü Konyaspor o altın değerindeki üç puanın sahibi oluyordu.

Bu üç puanın Konyaspor için aslında 9 puanlık bir anlam vardı. Çünkü alt sıraların erkenden kaynamaya başladığı ligde artık her puan takımları ipe götürür cinstendi.

Maça gelince.

Bu maçın sadece iyi iki tarafı vardı.

Biri galibiyet.

İkincisi ise seyirci.

Üçüncüyü asla sayamazsınız.

Rakip Eskişehirspor’un bu maçı ne kazanacak ne de bir puan alabilecek gücü ve de takadı vardı. Tek kelime ile ligin masterler takımı gibiydi. Artık göbek yapmaya başlayan yabancı oyuncuları ligimizin acziyeti gibiydi.

Rakip yarı alanda üç pas yapacak dermanı dahi olmayan rakibe özellikle ikinci yarıda verdiğimiz pozisyonlarda bizim açımızda büyük ayıp idi.

Bize gelince hafta boyunca transfer dedikoduları ile yatıp kalkan kamuoyunun nasıl başı döndü ise demek ki bu curcuna Aykut Hoca ile futbolcularımızın da dengesini bozmuştu.

Böylesine güçsüz bir takım karşısında zaman zaman kendi yarı alanımıza çekilerek tutsak oynamak Konya futbolu kadar Türk futbolu için de vahim görüntüler veriyordu.

Bizim maça kadar Eskişehirspor’un üç golcüsü vardı. Ama onlarda Konya’da yoklardı. Mori cezalı, Ömer Şişmanoğlu sakat ve de bir diğer ele gelen oyuncuları Erkan Zengin ise artık Trabzon’da idi.

Peki kim vardı Eskişehir’de?

Bakın size sadece iki oyuncu söyleyeceğim. Gerisini siz düşünün.

Sissoko ve Hürriyet.

Defansta tüm toplar Hürriyet’te, orta alanda ise Sissoko’da buluşuyordu. Bu iki oyuncunun değil topu oyuna sokmak üç adım atacak halleri kalmamıştı ki?

Ve biz böyle bir rakip karşısında galip geldiğimiz için seviniyorduk.

Elbette sevinecektik. Ama gelecek haftalar adına ortaya koyduğumuz futbol böyle bir seyirci desteği önünde inanın çok acı idi.

İnşallah ara transferdeki isimler sezon başındakiler gibi bomba çıkmaz.

Daha önümüzde oldukça uzun ve yıpratıcı bir lig maratonu var.

Ligin üçüncü haftasında dediğimiz gibi bu takım düşmez. Hâla aynı görüşteyiz.

Çünkü bizden çok daha kötü takımlar var.

Sadece bu stadyuma ve böylesine bir seyirciye yazık çok yazık oluyor o kadar. Tabii birde sizin bizim çöpe giden milyonlarımıza…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke (Spor) Arşivi
SON YAZILAR