Uğur Özteke

Uğur Özteke

ANKARA KULİSLERİNDE BAŞKAN ADAYLARI…

ANKARA KULİSLERİNDE BAŞKAN ADAYLARI…

Dün Ankara’daydık. 7 yıl bire bir ömrümü tüketen Ankara benim için farklı anlamlar, farklı heyecanlar taşır. Burada gazetecilik yapmak benim için çok farklı deneyimleri yaşamamı sağladı. Aslında Türkiye’yi düzeni ve sistemi burada tanıdım. Allah için doğruyu söylemek gerekirse İstanbul’da da parayı gördüm.

Dün sabahın köründe Ankara’ya gitmemin, Konya’daki işlerimi askıya almamın sebebi başkentteki Konyalıları bir çatı altında toplamayı başaran kısa adı KONEV olan Konya Eğitim ve Kültür Vakfı’nın başkanı Sayın Valim Hakkı Teke idi. Sayın Valim ile valilik dönemlerinde bir gönül bağı kurmuştuk. Benim için insanlarla gerçek anlamdaki dostluğum dahası imtihanım bu insanların makamlarını, mevkilerini ya da paralarını pullarını kaybettikten sonraki dönemdir.

İşte ben de Sayın Teke ile valilik sonrası daha samimi olduk.

Bir de bugüne kadar KONEV’in hiçbir çalışmasına faaliyetine katılmıyordum. Sayın Valimin eski valilik günlerine denk geldik galiba (!) kendisinden fırçayı yiyince dün soluğu Ankara’da aldık. Gidinceye kadar epey bir söylendim durdum. Ama Ankara’daki Konyalıları bir arada görünce uzun süredir yapmadığımız manidar sohbetleri gerçekleştirince de kendi kendime “iyi ki de gelmişim” dedim.

Dünkü toplantıda sadece Ankara’daki ve Konya’daki bürokratlar siyasetçiler eğitimciler iş dünyası değil İstanbul başta olmak üzere diğer illerdeki Konyalılar da tam kadro vardı.

Bu birlikteliği sağlayan ev sahibi Sayın Hakkı Teke Başkan’a bir kez daha başarılı organizasyonundan dolayı teşekkür eder, tebriklerimi iletirim.

Gelelim diğer konulara.

TANTAVİ GÖSTERİ SANATLARI MERKEZİ

Dün bir okurumuzun Meram için dile getirdiği konuya ilk bilgi yine Meram Belediyesinden geldi.

foto-1-517.jpg

Orada son durumun ne olduğunu bilmiyorum. Ama Fatma Başkan’ın burada yaptığı ilk toplantıya katılmıştım. Başkan burası için çok iddialı konuşmuştu. Ben size hep söylüyorum ama siz bana hep sövüyorsunuz; “Ben Fatma Başkan’dan korkarım”…

Burası ile ilgili durumu bilmediğimi tekrarlıyorum ama ilk görüşmemizde Fatma Hanım’dan konu ile ilgili detaylı bilgi alıp inşallah sizlerle paylaşacağım.  

TREN GARI’NDA MİLLETE

NİYE GAVUR EZİYETİ YAPARSINIZ?

Dedik ya dün Ankara’da idik. Yapanlardan Allah bin kere razı olsun Hızlı Tren ile keyifle gittik, keyifle geldik. Giderken trende karşılaştığımız Mehmet Ali Atiker abimiz ve Erol Küçükbakırcı abimizle sohbet ettik, treni hizmete sokanlara dua ettik. Dönüşte Prof. Dr. Giray Karalezli Hocam ve milli gururumuz Talat Ünlü Hocam’la birlikte idik. Yine karayolu ile yaptığımız Konya-Ankara seyahatlerinden geldiğimiz şu günlere dua ediyorduk.

Her güzellik trenden inince bozuldu. Biz Mehmet Ali Atiker abimizle birlikte indik ve Havzan tarafına geçmek için yürüdük. Bizim gibi yürüyen insanlar da vardı. Nereye kadar?

Camlara toslayıncaya kadar.

Sonra görevliler geldi “burası kapalı”,

“Niye?”,

“Biz bilmeyiz kapalı.”

“Peki ne yapacağız?”

“Tekrar millet gibi gardan çıkacaksınız sonra tekrar aynı noktaya gelip aşağıya inip sonra Havzan tarafına geçeceksiniz.”

…………

Mehmet Ali Atiker abi bir kendine bir bana sonra da bizi takip eden yaşlı genç insanlara bakıp kıs kıs güldü ve kulağıma eğilip “Yine sana yazacak konu çıktı” deyiverdi.        

Vallahi bu iş tam bir ıbrıkcı başı hikayesi gibiydi.

ANKARA KULİSLERİNDE BAŞKAN ADAYLARI

“Kötü adamda, iyi haber durmaz” mışşşşş.

Vallahi bende hiç mi hiç durmaz.

Ankara’daydık dedik ya.

Ne isimler ne senaryolar duyduk.

Alın size yine partinin en derinlerinden üç beş kulis ismi.

Selçuk Öztürk, Ercan Uslu, Mustafa Ak, Refik Tuzcuoğlu, Faruk Şekerci, Ömer Ünal ve Mustafa Yazlık…

Bilgi notlarımızı şöyle de sürdürebiliriz; “Mevcut adaylar için faklı bir anket yapılıyor. Ayrıca ‘kimi nerede yani hangi ilçe de görmek istersiniz?’ diyerek de ayrı bir istişare yapılıyor. Yani Karatay’a aday olan ismi Selçuklu’da da görebilirmişiz.”

………….

Biz herkesin dediğine ve görüşüne saygı duyarız.

Amma benim de kendimce naçizane bir iddiam vardır ki yapılan tüm anketlerde, istişarelerde Uğur İbrahim Altay açık ara önde gidiyor. Öyle ki merkez ilçelerde dahil Uğur Başkan AK Parti’nin oylarının üzerine bile çıkıyor.

Demedi demeyin.

En iyisi siz de biz de biraz daha dişimizi sıkalım ve bekleyip görelim. Bakalım Mevlam neyler. Neylerse de güzel eyler.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Camiye henüz dikeyken gel, yatay olarak zaten geleceksin…

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

İnsana hizmeti yaparken insanın işini, yürümeyi, inmeyi, binmeyi zorlaştırmak için değil kolaylaştırmak için yapabildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR