Hakan Markupçu

Hakan Markupçu

Antep kötüydü ama Konyaspor yenemedi!

Antep kötüydü ama Konyaspor yenemedi!

Konyaspor deplasmanda Gaziantep ile 1-1 berabere kaldı. Rakibi kötüydü özellikle 2. yarıda daha iyi olan Konyaspor golcüsünden yoksun olduğu dakikalarda çok pozisyon bulsa da gol bulamadı.

Şimdi 1 puan iyi puan mı diyelim yoksa kaçan 2 puana mı üzülelim..?!!!

Önceki maça göre farklı bir dizilişle sahaya çıkan Konyaspor da Teknik Direktör Fahrudin Ömeroviç solda Yunus Mallı'nın yerine Marlos Moreno sağda da Prip'in yerine Muriç ve formda Nzonzi'nin önünde de Oğulcan'ın yerine yeniden Cicaldau'ya forma verdi..

Özellikle Muriç tercihi son derece şaşırtıcı oldu Ömeroviç'in. Prip'in bizim bilmediğimiz bir durumu mu var yoksa antrenman performansını mı beğenmedi acaba..?!

Konyaspor maça mücadeleci bir görüntü vererek başlasa da özellikle kanatlarda istediği bindirmeleri yapamadı, rakip ceza sahasına girmekte başarılı olamadı ve 31'de de genç Metehan'ın tecrübesizce sırtını dönmesiyle engelleyemediği şutun ayağına çarpmasıyla mağlup duruma düştü..

Golden sonra biraz daha canlanan ve yüklenmeye çalışan Konyaspor ilk yarının son dakikalarında kanatları da kullanmaya başladı..

Ve 42'de Marlos Moreno Ahmet Oğuz'un ceza sahasına yaptığı ortaya Antep kalecisi ve savunması birbirlerine bırakarak müdahale edemeyince ayak koyarak durumu 1-1'e getiren golü ağlara gönderdi..

Zorlu mücadelenin 2. yarısında gözler özellikle yeni transfer Boateng'i arıyordu ama Ömeroviç başladığı 11'le devam etmeyi tercih etti..

Tıpkı ilk yarıda olduğu gibi savunmada çok iyi savaşan ama gerek kanatlarda gerekse orta sahada ortada olmayan ve dolayısıyla rakip ceza sahasında hiç görünmeyen bir Konyaspor vardı 2. yarının başlarında..

Muriç Prip'le, Ahmet Oğuz Kahraman ile ve golcü Cikalleshi de Yunus Mallı ile değişti 62'de..

Anlamakta güçlük çektiğimiz bu değişiklikler zaten hücumda hiç görünmeyen Konyaspor'un 1 puan iyi puan anlayışının eseriydi sanırım..!

Tam bir klasik orta saha mücadelesine dönüşen maçta gol ancak oluşacak olası bir karambolden ya da duran toptan gelebilirdi her iki takım adına da..

Ömeroviç 72'de Marlos'u da kanera alarak Oğulcan'ı sahaya sürdü..

Her iki takımın da doğrusu futbol adına hiçbir görüntüsü iyi değildi bu orta saha mücadelesinde top kayıpları lige yakışmayacak seviyedeydi anlaşılmaz biçimde..!!

Kahraman'ın 82'deki ceza sahası içerisindeki çekilen şuta kritik müdahalesi 1 puanın alınmasında etkili rol oynuyordu..

Son dakikalarda oyunun hakimi haline gelen taraf Konyaspor oluyordu adeta tel tel dökülen Antep savunması karşısında golcü eksikliği o kadar belliydi ki anlamsızca kulübeye çekilen Cikalleshi dahi arandı..!

87'de kullanılan frikikte kendi kalesine gol atan Metehan tarafından atılan gol VAR incelemesi sonucunda ofsayta takıldı..

7 dakika uzayan maçta Soner 90+5'te penaltı noktası üzerinde bomboş bir haldeyken topu üst direğe nişanladı olası bir golden etti takımını..

Galibiyeti kaçıran taraf olan Konyaspor için yenemiyorsan yenilme sözü mü geçerliydi yoksa bu kadar kötü rakip karşısında kaçan 2 puana mı üzülmeliydi taraftarlar yorumlamak zor doğrusu..

Şimdi yeni transferlerin de artık sahada olmasını arzu ettiğimiz pazar günü oynanacak Başakşehir maçında artık 3 puan bekleniyor..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan Markupçu Arşivi
SON YAZILAR