Sadık Büyüksakarya

Sadık Büyüksakarya

Rusya’da neler yaşanmıştı?

Rusya’da neler yaşanmıştı?

Dünyada paralı askerler sadece savunma dairesinde algılanmamalı.

Belirli odaklar siyaseten de birilerini bir yerlerde borazan olarak kullanmayı çok iyi biliyor.

Rusya’da da aynısı olmuştu.

Kendinizi Güldağı’na yaslayın ve hatırlayın.

Buyurun:

‘1) ABD istihbaratı "Wagner isyanını 2 hafta önceden biliyorduk" açıklaması yaptı. Peki, Putin bilmiyor muydu? Tabi ki de biliyordu. En detayına kadar biliyordu. Hiç bilmez olur mu? Belki o da planın tam içindeydi. Ama bu bir ihtimal. Dikkatli okuyun.

2) Putin, Wagner isyanı daha planlama aşamasındayken takipteydi. İsyandan sonra yaptığı ilk açıklamada "ihanet edenler cezasını çekecek" demişti. Olay bu açıklama ile deşifre olmuştu aslında. Büyük bir temizlik için çeşitli ihanet odakları tasfiye edilip temizlenecekti.

3) Rusya büyük savaş için, bölgesindeki ve dünyadaki mücadelesini daha ileri taşımak için temizlik operasyonu yapıyordu. Temizlik için ihanet odaklarının çözülmesi gerekliydi. Bunun için sağlam bir olaya ihtiyacı vardı. Wagner burada devreye girdi. Bu güçlü bir ihtimal. Dikkat.

4) Wagner, aylar öncesinde isyan için bazı devlet görevlilerinden, bürokratlardan, askeri görevlilerden destek istedi. Kim kabul etti? Kim çekimser kaldı? Kim destek verdi? Kim şartlı destek sundu? Kim Putin'den rahatsızlığını dile getirdi, kim onay verdi? Hepsi not edildi.

5) Hangi iş adamları katkı sağlamak istedi? Büyük bir deşifre yapıldı. Çözülme gerçekleşti. Putin bunun listesini tuttu. Wagner isyan planı yaparken de isyan ederken de Rus istihbaratı hiç boş durmuyordu. Büyük bir fişleme yapıyordu.

6) Sonunda FSB (Fedral Güvenlik Servisi), isyan sırasında ne yapıldığını ve ne yapacağını açıkladı. Çözülenler ezilecekti. Ve çözülmeyenlere de korku verilerek başkaldırmaları dahilinde başlarına ne geleceğine dair mesaj verildi. Korku salındı.

7) Listede olanlar ve olmayanlar şu an Putin'den özür dilemek için sıraya girdi. Kimi af dilemek, kimi yalakalık için randevu talep ediyor. Lakin şu an çoğuna randevu verilmiyor, görüşülmüyor. Zaten Ukrayna savaşı sırasında birçok zengin iş adamı suikastla ortadan kaldırılmıştı.

8) Benzeri diğer meslek dallarına da yayılacak. Olayı Putin mi, yani Rus derin devleti mi tasarladı tam bilemeyiz lakin 5 aydır planlama aşamasından isyan bitene kadar Putin elde edeceği şeyleri elde etti. Bu isyandan daha iyi fişleme, temizleme operasyonu olamazdı.

9) Derin Rusya'nın temizlik için eline büyük bir fırsat geçti. Yani Putin için bir yandan büyük fırsat oldu. Derin Rusya, evinde haftalık senelik temizliğini yapacak. Örümcek ağlarını alacak, koltuk ve halı altlarını süpürecek. Muhtemelen evin içine boya badana da yapacaktır.

10) Camları silip perdeleri de değiştirir mi bilinmez. Ama yapmak zorunda. Unutmayın. Dünya büyük bir savaşın içinde ve büyüyecek. Kendi iç temizliğini yapamayan devletler bu savaştan yenik, bitik çıkacak. Wagner darbesi sonucu Putin'in imajı ciddi manada çizilmiş gibi görünüyor.

11) Lakin sıkıyönetim ilan edip olağanüstü hâl ile çeşitli odakları ezmek için eline büyük fırsat geçti. Ve Wagner, bir anda silahlarını toplayıp çekilme kararı aldı. Geri çekilme kararının ardından Wagner grubu, alkışlar eşliğinde Rostov sokaklarını terketti. Soru şu:

12) Wagner neden darbeye yeltendi ve neden çekiliyor? Bunu neden şimdi yaptı? Sanılanın daha ötesinde bir olay ve tatbikat örgüsü var. Bu tatbikatın içinde küresel aktörler de olabilir, Rus derin devleti de. Bu olay birkaç kişiyi harcayacak olsa da gerçekçi bir tatbikat örgüsü.

13) Her şey gerçekmiş gibi tasarlandı. Komplike bir olay. Bir taşla çok kuş vuran, dev bir tatbikata benziyor. NOT: Rus istihbaratını asla hafife almayın. İstihbaratçı Putin'i de.

Evet dostlar,

Bu yazı vesilesiyle hafıza tazelemiş olduk.

Ama yetmez!

Her ‘DEM’ diri tutmamız lazım!!

Selâmetle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Sadık Büyüksakarya Arşivi
SON YAZILAR