Rasim Atalay

Rasim Atalay

Ağır Bakım’ın arsası ne olacak?

Ağır Bakım’ın arsası ne olacak?

Önceki gün Konya Büyükşehir Belediyesi ile Milli Savunma Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği, Meram’da bulunan ve şehrin en kıymetli hazineleri arasında yer alan, 640 bin metrekarelik devasa arsaya karşılık yapılması planlanan Ağır Bakım Müdürlüğü’nün temeli atıldı.

Aşağıpınarbaşı Mahallesi’nde 4. Organize Sanayi Bölgesi’nde Aselsan Konya’nın tam karşısında toplamda 140 bin metrekare alana kurulacak olan yeni Ağır Bakım Müdürlüğü’nün temeli atıldı.

İnsan geçmişi çabuk unutuyor, geriye ket vurulan bir gelişme olduğunda da çabuk hatırlıyor…

Ağır Bakım’ın taşınması konusu Tahir Akyürek’in Konya Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemlerde Konya’nın gündemine girmişti…

Yani 2018 öncesi…

O dönem şehrin merkezinde kalan bütün askeri birimlerin şehrin dışına taşınmasıyla ilgili bir süreç başlamıştı. Bu kapsamda Alaeddin Orduevi, Alaeddin Tepesi’ndeki askeriyeye ait olan ve içerisinde çeşitli askeri tesislerin bulunduğu bölgenin başka bir yere taşınacağı konuşuluyor, Ağır Bakım’ın da şehir merkezinden çıkarılacağı ifade ediliyordu.

Aradan geçen zamanda Alaeddin Orduevi ve Alaeddin Tepesi’ndeki askeri yerleşkeyle ilgili süreç hızla ilerledi, nihayete erdirildi.

Ağır Bakım’ın taşınmasıyla ilgili konu ise zaman zaman gündeme getirilmeye çalışılsa da konuşulacak bir sürü konu olunca hep tali gündem konusu olarak kalmıştı.

Önceki gün Ağır Bakım’ın yeni yerinin temel atma töreni gerçekleştirildi. Temel atma töreni diyoruz da öncesinde zaten çalışmalara başlanmış.

Bir işe başlamak, işin yarısına gelmekle eşdeğerdir derler. İnşaatçı bir babanın evladı olarak az çok bu sürecin zorluklarını bilirim. Uygun arsanın tahsisi, ihale süreci, arsanın yüklenici firmaya teslimi, gerekli mühendislik raporlarının hazırlanması gibi altyapı işleri epeyce zaman alır, epeyce de yorar.

Gittiğimizde bu tür süreçlerin tamamlanmasıyla birlikte fiziki inşaata da çoktan başlandığını görmüş olduk.

Ne zaman tamamlanır, ne kadar süre içerisinde taşınma gerçekleşir bilemeyiz ama yola çıkılmış artık, inşallah en kısa sürede açılışı gerçekleştirilir.

Asıl meseleye gelince?

Ağır Bakım’ın Meram Yeniyol ile Eskiyol arasında bulunan şehrin en gözde yerlerinden birinde bulunan, yüzölçümü ve konumu itibariyle iştah kabartan arsa ne olacak?

Şehirde Ağır Bakım için yapılacak olan yeni tesisten ziyade Meram’daki arsanın ne olacağı konuşuluyor.

Temel atma töreninde Uğur Başkan söyledi… Arsanın 400 bin metrekarelik büyük dilimi Millet Bahçesi olarak değerlendirilecek. En azından öyle olması bugünden planlanıyor.

Ağır Bakım Müdürlüğü için yapılacak yeni tesisle askeriyeye kazandırılacak yeni binanın Mehmetçiğe armağan olacağını, Konya’nın en değerli yerinde bulunan arsanın Konyalıların kullanımına en uygun şekilde Millet Bahçesi olarak değerlendirilmesi neticesinde de buranın Konya halkına bir armağan olacağını Uğur İbrahim Altay söyledi.

Buradan hareketle yeşil Meram’ın yeşil dokusunu zedelemeyecek bir düşüncenin hakim olduğunu söyleyebiliriz.

Arsanın geriye kalan kısmının ne olacağına gelince…

BELEDİYEYE BİR BİNA YAKIŞIR

Elbette ki şehri yönetenler ortak akılla en doğru olana karar verecek, yetki verdiklerimiz şehir adına en müspet ve kamu menfaatine en uygun olan fikirleri ortaya koyacaklardır.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ömrünü doldurduğu ve depreme dayanıklı olmadığı tespit edildiği için yıkılan binasının bulunduğu arsada şimdi harıl harıl çalışılıyor. Buraya bir merkez kütüphane yapılıyor.

Diğer yandan belediye binası yıkıldıktan sonra birimler dağınık bir hal aldı. KOSKİ bir yerde, Fen İşleri başka bir yerde. Ulaşım, emlak, şehircilik, sosyal işler, kültür ve basın… Aklınıza gelen ne varsa… Hepsi şehrin başka başka yerlerinde…

Bilmiyorum uygun mudur değil midir?

Meram’daki arsanın bir bölümüne yatay mimari ile tasarlanmış, vatandaşın ihtiyaç duyduğunda kapı kapı dolaşıp adres sormadan belediyeye ait tüm birimlere kolaylıkla ulaşabileceği, tek merkezde bütün işlerin idari birimlerinin toplandığı bir belediye hizmet binasının yapılması ve hizmetlerin tek merkezden idare edilmesini sağlayacak bir altyapının oluşturulması fikrimi paylaşmak istedim.

Bakalım zaman ne gösterecek…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Rasim Atalay Arşivi
SON YAZILAR