Uğur Özteke

Uğur Özteke

Bakan Davutoğlu, Lütfi Elvan ve Konya

Bakan Davutoğlu, Lütfi Elvan ve Konya

Sayın Başbakan’ın seçim öncesi resmen hatta her gün her ortamda en sert şekilde dile getirdiği paralel yapı ve dinlemeler ile ilgili bugüne kadar tek bir satır yazmadık. Çünkü sürekli bir şeyin altını çiziyoruz. “Biz yerel bir gazeteciyiz ve yerel yazılar yazıyoruz.” 

Bugün bu konu ile ilgili küçük bir not düşmek istiyorum.

Başbakan’ın bu feryadını ve üzüntüsünü işitirken Konya’da bugün parmağını oynatmayanlar sözüm ona birilerine şirin görünmek adına kendilerince cadı avı için mum yakmaya çalışıyorlar.

Yine küçük bir sır vereyim. Ne acıdır ki bunu yapmaya çalışanlar da partinin içinde Konya bazlı olmak üzere en üst düzeyde insanlardır. Hatta bunlar delilli ve ispatlıdır…

….

En başta Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Türkiye’nin ve bizim küçük dünyamızda da Konya’da gelinen noktada bazı büyük değerlerimiz vardır. Bu değerler gerçekten günümüz için “bulunmaz nimetlerdir”…

Dünü çabuk unutan balık hafızalı biz faniler daha düne kadar Başbakan’ı eleştirirken, “Konya’nın bir bakanı bile yok” demiyor muyduk?

Sayın Başbakan, “Konya’nın bakanı benim” dediği zaman ben dahil hepimiz dudak bükmüyor muyduk?

 

Şimdi geldiğimiz noktada bir Ahmet Davutoğlu var.

Beğenin beğenmeyin. Partili olun olmayın. Eleştirin eleştirmeyin. Ama Sayın Davutoğlu bugün bir dünya markasıdır. Dünyanın konuştuğu isimler arasındadır. ABD’den Japonya’ya, Rusya’dan Meksika’ya her uluslararası platformda kendisi vardır.

Ve biz bu insanı olmayacak dedikodularla, yalan yanlış ithamlarla hâla paçasından çekiştirmeye tüm şiddetimizle devam ediyoruz.

Hem de… Hem de AK Parti merkezli. Hem de ne acıdır ki kessen AK Partiliyim diyenler tarafından. Hem de AK Parti’den maddi olarak nemalananlar tarafından.

İnanın Konya’da hâla Davutoğlu dedikodusu yapanlar ne CHP’lidir ne de MHP’lilerdir. Tekrar söylüyorum. Bunlar delilli ispatlı şahitli AK Partililerdir. Partisi cemaati, işi ve cinsiyeti kim olursa olsun Davutoğlu’nu eleştirenler inanın kendi ayaklarına sıkıyorlar. Hem de parti içinde kendilerine.

Davutoğlu ve cemaat eleştirisine gelince. Türkiye sınırları dışına çıkınca tüm kıtalarda Türkiye denilince yabancıların ilk aklına gelen isim Recep Tayyip Erdoğan’dır. Aksini söyleyecek var mı? Peki Türkiye denilince konuşulan ikinci isim kimdir? Bunun içinde kendinizi fazla zorlamayın. İkinci isim de Sayın Ahmet Davutoğlu’dur. Şimdi Ahmet Davutoğlu’nu “Dış işlerindeki dinleme” işi patlak verinceye kadar cemaat konusunda konuşmamakla suçlamaya çalışanlar ne kadar doğru söylemektedirler? Hatta bunu iddia edince ellerine Konya adına ne geçmektedir? Bu tür iddialarla nereden neyi bağdaştırmaya çalışmaktadırlar?

Yazık çok yazık. Ve de kocaman kocaman yalan.

Konya’nın Türkiye genelinde altın dönemini yaşamaya hazırlandığı bugünlerde dedikodularla birbirimizi hançerleyerek sadece fitne ve fesada neden oluyorsunuz. Ve sadece yine biz kaybedeceğiz. Bugünlük yerimiz bitti. Yarın da inşallah Sayın Lütfi Elvan ile ilgili aynı yönde bir yazıyı yazmaya çalışacağız. Ve ortak bir noktaya geleceğiz.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Kaderini sev belki seninki en iyisidir…

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Akşam konuştuklarımızı sabah unutmadığımız zaman ADAM oluruz

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR