Uğur Özteke

Uğur Özteke

Başbakanın sitemi, bizim STK’lar,

Başbakanın sitemi, bizim STK’lar,

Başbakanın sitemi, bizim STK’lar,

Prof. Mehmet Okka, ANAP’ın

kurmayları ve Tuncer Üçyıldız…

 

Kısa Şubat ayının son günü sizlerle kısa kısa yine şehirle ilgili, şehrimizin güzel insanları ile ilgili duyumlarımızı, bilgilerimizi paylaşmaya çalışacağız.

Evet geçtiğimiz hafta bize göre oldukça uzun bir aradan sonra Sayın Başbakanımızı ağırlayıp, uğurladıktan sonra artık gündemde sadece işin dedikodusu kaldı. Mesela Başbakan’ın bulunduğu o özel ekipte bulunan dost isimlerin bize aktardıklarına göre Sayın Başbakan Havaalanı’nda İslam Başkentleri’nin Konya’da buluşması ile ilgili durumdan, daha önceden bilgilendirilmemesinden, mevcut çalışmaların yetersizliğinden sitem etmiş.

Az bile etmiş.

Dahası biz az bilesi yazıyoruz.

Ama bu şehirde, herkesin yaptığı yanına kar kalacağına göre biz artık zevk almayı öğrenmiş bulunmaktayız.

STK’LAR NEYİ PAYLAŞAMIYOR?

Allah’a şükürler olsun ki bizde STK yani Sivil Toplum Kuruluşu dendi mi, akan sular durur. Kime baksan Başkan, nereye kafanı çevirsen bir dernek, oda…  Tamam, yıllar önce Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konudaki tavsiyeleri, talimatları bugün dahi STK’lara verdiği önem ortada. Ama bakın biz
“vur” denildi mi öldüren bir toplumuz. Bu STK’ların içi dolu olmalı. STK’cılar (Sözümüz meclisten dışarıya) vizyonlu, misyonlu, ufuklu ve çaplı olmalı.  Çünkü bir süre sonra içi dolu STK’lar suyun yüzünde kalacak diğerleri dipte kaderleri ile baş başa kalacaklar.

Mesela bu şehir manevi yönden, para yönünden ülkenin en üçlü üç şehrinden birisi, bu şehirden STK’lar aracılığı ile dünyaya yardım yapılır. Dünyaya ulaşan yardımın kaynaklarından birisidir Konya. Bu son derece gurur verici bir durum.

Ancak bu kadar muhteşem bir gücün yanı sıra Başbakan Sayın Davutoğlu’nun toplam 40 kişiyi bir masa etrafına topladığı toplantının ardından ortaya çıkan en büyük tartışma konusu ne biliyor musunuz? Davutoğlu’nun sağına kim oturdu? Soluna kim oturdu? O niye sağına oturdu? Kim Başkan? Niye Başkan? Başkan denilmez, bilmem sözcü olur…

Ah Konyam ah…

Oysa bu masadaki isimler sokağa çıktıkları zaman şehrin en saygın isimleridir. Ama toplantı sonrası Konya için mevzu ise maalesef budur. Kimse aksini iddia edemez. O masada biz yoktuk ki. 40 kişiden birisi olanlar biz dinlemeye devam ediyoruz.

PROF. MEHMET OKKA HOCAMA YAKIŞTI…

Baktım 7 Şubat tarihinde dayanamamış Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin Hoca’nın 4. Rektör yardımcısının resmi yazısının yolda olduğunu yazmışız. İsim vermemişiz. Evet o isim Sayın Prof. Dr. Mehmet Okka Hoca, cuma günü resmi yazısı ile Rektörlük’te makama oturdu. Ve Sayın Okka’nın Rektör Yardımcılığına atanma haberini cuma günü Konya’da yayımlayan tek gazete de sizin gazeteniz PUSULA oldu.

Mehmet Okka kararı ile Sayın Rektörümüz Şahin’e bir kez daha teşekkür ederiz. Çünkü Mustafa Hoca Konya’nın bir üniversitesinin Konya’nın tüm kılcal damarlarını bilen bir ekiple çalışmaya devam ediyor.

Mehmet Okka ismi dahası Okka soyadı Konya ile özdeşleşmiş rahmetli Özal zamanında Ankara’da Okka soyadı hem ülkeye hem Konya’ya hizmet etmiş örnek bir ailedir. Mehmet Okka Hoca’yı da o toy yakışıklı, hevesli, idealist doktorluk günlerinden tanırım. (Tabi ki o günlerin hızlı bir yerel gazetecisi olarak) Evlendiği gün de, pilavında üzerime bamya çorbası dökülmüştü.

Allah için Okka ailesinin tüm fertlerine karşı büyük saygımız ve muhabbetimiz vardır. Mehmet Okka Hoca sadece başarılı olmuş, alanındaki sayılı göz profesörlerinden değil, kendisini her yönü ile yetiştirmiş mükemmel bir yöneticidir. En büyük artıları arasında Konya’yı çok iyi tanıması ve bilmesidir.

Mustafa Şahin Hoca o mükemmel ekibine yürekli bir cevher daha ilave ederek Selçuk adına ümitlerimizi coşturmuş oldu.

SİYASETİN KURTLARI BİZİ ESKİLERE GÖTÜRDÜ

Ne olur önce şu isimlere bir bakar mısınız?

Saffet Sert, Kadir Demir, Nazmi Sırıt, Muammer Öztekin, Hulisi Çınar, Mehmet Düzel, Salih Yanık, Ali Kemal Başaran, Selahattin Uyar, Abdullah Kabak, Arif Akkaş, Abdullah Kabak, İbrahim Atçeken, Ali Doğan koyuncu, Hasan Hüseyin Öner, Hidayet Ayyıldız, Ali Eker, Şerafettin Özdemir, Mahmut Çuhadar, Mustafa Yıldız, Muzaffer Karabıyık, Erhan Cingöz, Mehmet Edirneli, Muammer İbalı, Mevlüt Yalçın…

Rahmetli Özal’ın altın dönemlerinin özellikle de Konya’nın ve Konyalının yine gözünün açıldığı yılların mütevazi ama kurt politikacıları.  33 yıl sonra Afyon Başaranlar Termal Tesisleri’nde yine buluşup bence kampa girmişler.

Bu isimler bu şehir için çok büyük ve öz verili çalışmalar yapan pırıl pırıl insanlar. Kıskanma yok. Bizim bu abilerimize saygımız çok büyük.

KONYA’NIN TUNCER ÜÇYILDIZ ABİSİYDİ!

Hafta sonu arka arkaya aldığımız vefat haberleri ile birden sararıp dökülen yapraklarıyla güz mevsimini hatırladık. Hafta sonu Musalla Mezarlığı, tarihi günlerinden birini daha yaşıyordu. Mezarlığın içi ve dışı ana baba gününe dönmüştü. Vefat eden isim, 70’lı yıllarda Konya’nın ekonomisin nabzını tutan toptancıların mütevazı ismi o yıllardaki Konyaspor’un maddi ve manevi fedakârlıkları ile tanıdığı Tuncer Üçyıldız idi. Biz de Pusula Yayın Grubu olarak bir kez daha merhuma Cenab-ı Allah’tan rahmet diler, kederli ailesinin acısını paylaşırız.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Kader seni güldürmüyorsa, espriyi anlamadın demektir.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ? 

Düğün sezonu ile yeniden başlayan rastgele hava fişek patlatma işine bir çeki düzen verebildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR