Uğur Özteke

Uğur Özteke

BELEDİYE BAŞKANLARININ KUCAĞINDAKİ BOMBA!

BELEDİYE BAŞKANLARININ KUCAĞINDAKİ BOMBA!

Bugün gazetemizin sayfasındaki yerimiz ne kadar bilmiyorum. Ama dünden bu yana bildiklerimizi kısa kısa da olsa sizlerle paylaşmaya çalışacağız.

Yazımıza başlamadan önce Tahir Akyürek Bey’i ailesini ve yeni dünürlerini kutluyoruz. Hafta sonu şehrimizde iki Konyalı bakanımız vardı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca. Her iki bakan da gün boyunca birbirinden farklı açılışlara toplantılara katıldılar. Öyle ki camii açılışından esnafla sohbetlere kadar, her iki bakan da Konya’da kendi alanları ile ilgili tüm bilgileri aldılar. Başta Sayın Valimiz Yakup Canbolat Bey, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve İl Başkanı Hasan Angı olmak üzere Bakanlara her türlü projeden dertlere her şey masaya yatırıldı. Bakanların bu nefes almadan kafa patlatan görüşmelerinde belki de tek nefes aldıkları yer Tahir Bey’in kızının nikahı idi. O anlarda şeytan yine kafamı karıştırdı. Bunca yoğun programın ana atışı acaba bu nikah mıydı? Neyse ben de şeytanıma höstttt dedim. Cumartesi maddi hasarlı trafik kazası ve birkaç asayiş olayının dışında her şeyi ile çok güzeldi.

O YOL DA NEFES ALINDI

Arka arkaya alt geçitler yapılan ama eski halini aratan İstanbul yolu Beyşehir yol kavşağı arasında cumartesi günü rahat idi. Birkaç dost ve bu işi bilenlerle konu ile ilgili olarak yaptığımız sohbette ışıklara bir iki küçük dokunuşun etkili olduğunu noktasında herkes hem fikirdi. Sizce de mühendis Uğur Başkan mı buraya dokundu mu dersiniz?

GENÇLERE VE TÜRKİYE’YE

YENİ ÜNİVERSİTEYİ DUYURALIM

Üniversite sonuçları açıklandı. Tercihler yapılacak milyonlarca genç evladımız kendilerini geleceğe hazırlayacak tercihlerini yaparak meslek sahibi olma adına hayata dair ilk adımlarını atacaklar.

Konya’mız artık üniversiteler şehri diyebiliriz değil mi?

Selçuk Üniversitesi

Necmettin Erbakan Üniversitesi

Karatay Üniversitesi

Konya Şeker’in Gıda Tarım Üniversitesi ve nihayetinde bünyesinde kuruluşu 1970’lere dayanan geçmişi, ruhu, geleneği, derinliği, ufku, vizyonu ve geleceği olan Mühendislik, Mimarlık Fakültelerini ve Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulunu barındıran, KONYA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ…

Milletimize, ülkemize, Konya’mıza, Konya Sanayisine yeni bir soluk, yeni bir ses, yeni bir umut, yeni bir anlayış ve bakış açısı getireceğine inandığımız Konya Teknik Üniversitesi köklü bir geçmişe sahip gelenekleri olan milletine hizmet noktasında binlerce Mühendis-Mimar-Tekniker yetiştirmiş ve yetiştirmeye devam edecektir. Konya Teknik Üniversitemizi Konya’mıza kazandıran başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunarken bu üniversitenin tam da bu günlerde duyurulması için şehrin yeni bir tanıtım ve algı operasyonları yapması gerekiyor.

TAVUSBABA KURUDU GİTTİ

foto-1-476.jpgfoto-2-401.jpg

Dün bir şehir sevdalısı dostumuz cumartesi günü şehrimize gelen yabancı misafirlerine şehri gezdirmiş ve soluklanmak içinde Meram’ın en tepesine, şehrin ciğerleri diye bildiğimiz ya da öyle sandığımız Tavusbaba bölgesine götürmüş. Bakın abimiz üç dört kare fotoğraf gönderdi ve yemin ediyordu “Ben diyeyim 30 sen de 35… Uğur abi koca koca ağaçlar kurumuş”….

 

foto-3-280.jpgfoto-4-176.jpg

 

Ben bir şey demiyorum.

O kurumuş ağaçları keseriz yerine yenileri dikeriz demekle yetiniyorum.

BELEDİYE BAŞKANLARININ

KUCAĞINDAKİ BOMBA…

İmar affı çıktı. Milyonlarca insanımız bu aftan yararlanıyor ya da yararlanmak için bir arayış içerisinde.  Bu af iki yönlü çok iyi oldu. Bir belki de milyonlarca daire, dükkan, iş yeri, konut; ruhsatsız ve kaçak olduğu için şimdi hepsi kayıt altına alınmış olacak.  Adı üstünde AF. İkincisi ise hazineye trilyonlar girmiş olacak. Hem de böylesine kritik bir süreçte.

Ancak işin hiç de konuşulmayan ve gündeme getirilmeyen bir yönü var.

Herkes burada aftan yararlanıyor amma paralar yattıktan sonra iş icraata gelince ne olacak?

Ne demek mi istiyorum?

Mesela belediyelerle karşı karşıya gelmiş ve bir yerde mağdur olmuş olan kafeler imar affı ile rahat bir nefes alabilecekler mi? 

Kafe sahipleri ve bu durumda olan işletmeler özellikle ticari yerlerin sahipleri ile ilgili gelecek adına hiç de bu kadar olumlu bakamıyorum. Demedi demeyin. Aylar öncesi de Hasan Angı, Tahir Akyürek ve üç merkez Belediye Başkanımız ortak bir karar almış ardından da kepçeyi vurmuşlardı. 

Biz o gün şöyle yazmıştık “Sayın Siyasilerimiz ve Başkanlarımız bu karar tarihi bir karar. Bu kararın arkasına duramazsanız şehri terk edin”…

Yerel seçimler öncesi böylesine kritik ve hassas dönemece girmeyiz. Ama bu konu yerel seçimlerin ve imar affının sona ermesinden sonra su götürmez.

Demedi demeyin.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Köpeğin iyisi leş başında, insanın iyisi işbaşında belli olurmuş

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Samimiyette işin dozunu kaçırmadığımız zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR