Uğur Özteke

Uğur Özteke

BELEDİYEDEKİ TAŞERON İŞÇİLER

BELEDİYEDEKİ TAŞERON İŞÇİLER

Her an her gün sabah akşam halimi şükrediyorum. Gerçekten iyiye mi gidiyoruz yoksa sıkıntılı bir dönemeçte miyiz? Bilemiyorum. Yalnız hepimiz şunu yapmalıyız ki artık işimiz sadece Allah’a kalmış durumda. Bu yüzden de ne kadar çok dua edersek ve bu duamızda da ne kadar samimi olursak inşallah o zaman daha mutlu olacağız. Tek bildiğim ve inandığım durum bu.

SUYA ZAM VAR MI YOK MU?

Bizi tanımayan ama yazılarımızı ve yayınlarımızı düzenli olarak takip eden okurlarımıza bir şeyi yine hatırlatmak istiyorum. Ne olursunuz yazılarımızı okurken empati yapın. Mesela bizi Hazreti Pir’in şu sözü çok iyi tanımlıyor “Bizi bilen bilir, bilmeyen de kendisi gibi bilir”…

Şimdi biz önce sizlerden gelenleri ya da gördüklerimizi yazıyoruz. Sonra bu duruma yetkililer doğru ya da kendilerine göre doğru açıklamalarda bulunuyorlar. Onları da yayınlıyoruz. Çünkü biz karar merci değiliz. Sadece her geçen gün kan kaybeden, kolu kanadı biraz daha sıkı bağlanan garip yerel gazeteciyiz.

Dün sabah samimi okurumuz, dostumuz Erkan H… Bey kasım ve aralık ayının su faturalarının fotoğrafını çekip bize gönderiyor

foto-2-348.jpgfoto-1-398.jpg

Ve altına da şunu ilave ediyordu;

“Uğur Bey günaydın. Siz suya zam yok diye yazıyorsunuz. Ama bakın iki ayda fiyatı artar atık su parası.  Üstad KOSKİ her ay su faturalarına suyla atık suya ne zam mı yapar? Bir sorsan da bizlerde aydınlansak…”

………….

Erkan abiciğim elçi olarak yazdık. KOSKİ’nin duyarlı yöneticilerinin bu konuda sizleri de bizleri de bilgilendireceğine inanıyorum.

GARDA 1. PERON YENİDEN DEVREDE

Dedik ya sizlerden gelenler ile bizde yazmaya devam ediyoruz. Bu konuyu defalarca yazmıştık. Bunun üzerine Ankara’dan ve şehrimizdeki TCDD yetkilileri bizleri ziyaret ederek bilgi vermişlerdi. Konya Gar’ındaki 2. peron işkencesinin nedeni enerji yetmezliğinden kaynaklanıyordu. Ve en kısa zamanda tekrar 1. Perona dönülecekti. Vatandaşın mağduriyetini zaten TCDD yetkilileri de kabul ediyorlardı. Ve bir süre önce yeniden 1. Peron devreye girmişti.

Bu durumu bize fotoğraflı olarak gönderen ve sıkıntıyı dile getiren Selçuk Üniversitesi’nde görevli bir bayan hocamız önceki gün akşam saatlerinde şöyle bir bilgi paylaşımı yapıyordu;    

“Uğur Bey, TCDD her ne kadar eleştirilse ve eksikleri olsa da bunları gidermeye çalışmaları ve vatandaşın sesine kulak vermelerini takdir etmeliyiz. Bir süre önce size yazdığım YHT’nin sürekli 2. Peronu kullanması sıkıntısı son buldu. Mevlana Haftası’nın yüzü suyu hürmetine mi bilinmez, 1. Perona enerji gelmiş ve kullanıma açılmış. Soruna köşenizde yer verdiğiniz için size ve vatandaşı daha fazla mağdur etmeyen TCDD yetkililerine teşekkür ediyoruz.

Ama yarın annemi tekrar Ankara’ya göndereceğim. Mevlana Haftası nedeniyle göz boyaması yapıp 1. Peronu yine kapattılarsa teşekkürümü geri alırım…”

………..

Yok hocam rahat olun bir sıkıntı çıkmadığı sürece artık eski düzene dönülmüş durumda.

NOGAY TÜRKLERİ ÇOK MUTLU

Bizim bu çileli ama her geçen gün kan kaybeden mesleğin en güzel yanı çok farklı kesimlerden karşılıksız seven dostlar kazanmamızdır. İşte yıllar önce şehrimizde ki Nogay Tatar Türklerinden bir abim ile karşılaşmış tanışmıştım. Onun sayesinde bu güzel insanların tarihi ve kültürünü bire bir öğrenmiştim. Bugün biraz yaş alan ve emekli olan abim geçen gün gazeteye geldi. Bu abimin son yıllarda en büyük isteği Tuzlukçu ve Menlik yolu üzerinde Erdoğdu Mahallesindeki bu köyü kuran Nogay Türkleri Mezarlığının kaybolmak üzere olduğu idi. Bu yüzden Nogay Türkleri bir araya geldiler. Yüzlerce imza topladılar. Ve bunu bizim haber yapmamızı istediler. Biz de haberden önce durumu Büyükşehir Belediyesine iletmelerini o zaman daha çabuk isteklerinin yerine getirilebileceğini iletmiştik. Abimiz bizi ziyarete geldiğinde çocuklar gibi şendi. Çünkü Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü buranın tapusunu geçmişine kadar inceleme yapmış ve bu mezarlığın yok olmaması için 2018 planlamasına çok güzel bir proje çıkartmışlar. Bu işin takipçilerinden Ali abimiz sevinçten uçuyordu, “Artık atalarımızın kemikleri daha fazla çiğnenmeyecek. Mezarlık olarak koruma altına alınacak” diyordu.

Bizde Nogay Türklerini mutlu eden Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü görevlilerine ve çalışanlarına huzurlarınızda teşekkür ederiz.

AHMET BEY SAYESİNDE BİR ŞEY DAHA ÖĞRENDİK

Dünkü köşe yazımıza yapılan yorumlar sayesinde yeni bir şey daha öğrenmiş oldum. Bunu sizlerde paylaşmak isterim. Bakın Ahmet Bey şöyle diyordu, “Uğur Bey, artık engellilerin araçlarına engelli trafik plakaları verilmiyor. Sadece evrakla beyan var. Belki bilginiz yoktur diye hatırlatmak istedim.” Ahmet Bey inanın bilmiyordum, sayenizde öğrendim. Tekrar teşekkürler.

GELELİM ŞU TEŞARON İŞİNE

Kimi görsek dahası ne zaman otobüse tramvaya binsek dahası yolda yürürken bizi tanıyarak durdurup kibarca yakamıza yapışıp “Abi ne olacak bizim halimiz?” diye soran belediyelerin taşeron çalışanlarından bu insanların ana babalarının bizi durdurup, “Allah aşkına bizim çocuklarımızın hali ne olacak. Bak vebalin var. Bunu yaz. Allah senden razı olsun. Ayağına taş değmesin” diyenlere kadar tüm bu ana babalar ve evlatlar için bu sıkıntılı (!) konuyla ilgili birkaç kelime yazmak istiyorum.

“Türkiye’de dolayısıyla Konya’da taşeronların durumu ne olacak?” diye tartışmaz iken Sayın Davutoğlu’nun o muhteşem müjdesinin hemen ardından Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek Bey ile bir araya gelmiştik. Bizim konumuz başka idi ama ben lüzumsuzluk yapıp aklıma gelen her şeyi sorup konuştuğum için bu meselesi de Tahir Başkan’a sormuştum.

O zaman çok iyi hatırlıyorum Tahir Bey şöyle diyordu, “Bu iş çok sıkıntılı bir iş. Hükümetimiz nasıl altından kalkar nasıl bir çözüm yolu bulunur bilemiyorum. Ama büyük bir ihtimalle Belediyelerimizin bünyesinde şirketler kurulacak ve bu işçilerimiz şirketlerimizin bünyesine alınacak” demişti.

Aradan yıllar geçti. Sayın Cumhurbaşkanımız bile kaç defa bu müjdeyi verdi.

Peki, içinizde bu durumu anlayıp bilen var mı?

Ülkeyi yönetenler bilmiyor ki bizim Belediyelerin Başkanları yöneticileri bilsinler.

Sayın Başbakan bile resmen canlı yayında daha hiçbir şeyin net olmadığını söyleyebiliyor. 

Zaten taşeron işi bugün bile bu noktaya geldi ise Sayın Cumhurbaşkanımızın masaya vurması ile ilgili Bakanları fırçalaması ile geldi. Değil ise bu iş hayatta harekete geçmez dahası geçemezdi.

Sayın Yıldırım’ın o açıklamasından sonra büyük bir ihtimalle Cumhurbaşkanı yine ilgili bakanları çağıracak kendisi kalemi kağıdı alıp durumu netleştirecek.

Haaa taşeronlar umduklarını bulurlar mı, yoksa milyonların yediden yetmişe hayal kırıklığı büyür mü onu bilemem.

Dedik ya bizi yönetenler daha neyin nasıl olacağını bilmiyorlar ki. Biliyorlarsa da açıklamaktan çekiniyorlar galiba.        

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Kendimizi değil yaptığımız çalışmayı öne çıkaralım. Nefsimizi değil gayretimizi büyütelim.  Ben dilini bırakıp biz delini geliştirelim. Birbirimize hesapsız bakalım. Sıfatları bırakıp öze bakalım. Tek hesabımız Allah rızası olsun. Sıfat isteğimiz Musalla taşında ki er kişi olsun…

 

 NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Her gün her an yeni bir şey öğrenebilmek için gayret gösterdiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR