Murat Dönmez

Murat Dönmez

Bir Puan Üzücü, Ama Yeterli..

Bir Puan Üzücü, Ama Yeterli..

Zorlu bir maç fikstürüne sahip olan Konyaspor'un, Bursaspor'dan sonraki önemli maçı olan Galatasaray karşısında özellikle rüzgarla birlikteki futbolu, mücadelesi önemliydi. Hele hele ilk yarı bir gol bulması, Galatasaray'ı çıldırtacak, rakibin gol için saldırmasıyla belki de bir veya bir kaç gol daha bulma şansı olacaktı.

Ancak istekler her zaman yerine gelmiyor. Drogba ve Melo'unun olmadığı ve çok isteksiz bir Galatasaray'ı yenememek aslında çok üzücü. Fenerbahçe'nin neredeyse 10-13 puan fark gerisine düşen, Beşiktaş'la lig ikinciliği mücadelesine giren Galatasaray, Konya'da altın değerinde bir puan aldı diyebiliriz. Bu puan belki her iki takıma da ligin sonunda çok önemli avantaj sağlayabilir.

Soğuk ve şiddetli bir rüzgara rağmen tribünlerin dolması güzeldi. Rüzgarı arkasına alıp 45 dakikalık ilk bölümde istediği gibi oyunu yönlendiren Torku Konyaspor oldu. Djalma'nın istediği topları alıp final vuruşlarını yapamaması kötüydü. Gerekli gereksiz şutları takım arkadaşlarının motivasyonunu etkilerken, Kaleci İtandje'de 30. dakikada Sneijder'in  vuruşunu kurtarması belki de Djalma'nın motivasyon kaybettirmesinin önüne geçti.

Rüzgar, her iki takım oyuncularının da istedikleri gibi topla oynamasına engel olurken, Konyaspor'un 39. dakikadaki bir başka atağında Hasan'ın kafa vuruşu normal şartlarda dışarı çıkması gerekirken topun 6 pas üzerine doğru gelmesi oyunda topu kontrol etmenin ne kadar zor olduğunun bir göstergesiydi.

90 dakikalık bölümde, Konyaspor mücadele eden, kazanmak için gol arayan ama final paslarında başarılı olamayan bir takım hüviyetinde olurken, Galatasaray ise yıldız oyuncuları ile gole yaklaşan takım  oldu. 30. dakikada Sneijder,  70. dakikada genç yıldız İsmail Berk ve 84. dakikada rüzgarında etkisiyle çok sert ve mükemmel vuran Burak Yılmaz'ın şutu  90 dakikayı anlatan çok kısa bir özetti.

Konyaspor, bana göre alması gereken bir puanı aldı. 3 puan daha güzel olurdu ama mağlubiyette alınabilirdi bu karşılaşmada.

Yenemiyorsan yenilmeyeceksin. Kural bu.

Bu anlamda bir puan yarın çok işimize yarayacak. Şimdi, 3 maçlık bir zorlu periyot var. Antalya, Beşiktaş ve Ç. Rizespor. Bu 3 maçtan en az 3-4 puan alınması halinde Konyaspor kalan haftaları daha az stresli geçirir...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Murat Dönmez Arşivi
SON YAZILAR