Uğur Özteke

Uğur Özteke

Bu fotoğrafları artık şehrin söz sahibi insanları çekiyor

Bu fotoğrafları artık şehrin söz sahibi insanları çekiyor


Aşağıdaki fotoğraf; cuma sonrası bu şehrin yönetiminde kendi alanında söz sahibi olan bir abimiz, kendi alanında da başkanlık yapan bir büyüğümüz tarafından çekilip bize gönderildi.

20141030_095017.jpg

Abimiz bu fotoğrafı bizim mail adresine gönderdikten sonra telefonla da aradı. Çünkü o anda biz de BÜSAN’da idik. Abimiz zaman zaman hararetli zaman zamanda kendi yapısı gereği son derece sakin durağan biçimde anlatıyordu.
İşte burası şehrin göbeği, bilemeyenler için biraz açalım. Büyükşehir Belediyesi’nin arka tarafı iş merkezlerinin öbür cephesi Kombassan binasını zaten arka tarafta görüyorsunuz.
Yeri bildiniz değil mi?
Ve böylesine bir merkezde araçların önüne dahi park edilmiş otomobiller sıra sıra. Hadi diyelim ki bu şehir sahipsiz. Yapanın yaptığı yanına kar kalıyor. Ama abimizi bu kadar üzen bizim de yazmamıza konu olağanüstü bir durum. 
Hadi hep birlikte bir empati yapalım. Evden telefon geliyor ve biricik kız evladınız fenalaşıyor. Koşarak arabanızın yanına gidiyorsunuz ve arabanızın önü arkası kapatılmış durumda. Hem de gayri yasal bir şekilde. Park eden araçların camında sağında solunda ulaşabileceğiniz bir numara filan da yok. Ne yaparsınız? Elbette polisi arayacaksınız. Peki bu şehirde polisin bu kadar bilinen bilinmeyen işi varken sizin uygunsuz parkınız için polis otosu kaç dakikada gelir?
Ve de polis geldikten sonra otomobil sahibi çıka gelir gözününüz içine baka baka “Ne yapalım gardaşım. Park yeri var da yapmadık mı?” derse siz ne yaparsınız? 
Anlayan herhalde anlamıştır.
SAYIN VALİMİN HATIRI İÇİN 
BU BİLGİ NOTUNU YAZIYORUM AMA!
  
Bu hafta içerisinde Mevlana Türbesi’nin bahçesindeki garip kazayı fotoğraflarla yayımlamıştık. Ve dün ikindi saatlerinde Valilikten aşağıdaki bilgi notu geldi. Sayın valimiz Muammer EROL Bey görevli arkadaşlara bu notun mutlaka bize ulaştırılmasını da istemiş. 
Önce Sayın Valimiz tarafından gönderilen bilgi notunu kelime kelimesine sizlere sunuyoruz;
“05.11.2014 günlü mahalli bir gazetede çıkan gül bahçesinde trafik kazası konulu haber ile ilgili bilgi notu.
28.10.2014 Salı günü sabah saat 08.10 sularında müzemizde gelen temizlik çalışmaları yapılırken müdürlüğümüz/ kiralık araçlarından 42 BBP 17 plakalı aracın sahibi aracı tamir ve bakıma götürmek için gelmiş, aracı götürülmek üzere iken gül bahçesi içindeki bir oturma bankına çarpmış ve aracın ön kısmı yeşil alana girmiştir. Kazanın olduğu saatle müze ziyarete kapalı olup, kaza sonucu kaza raporu tutulmuş ve mal sahibi arabasını götürmüştür. Müdürlüğümüzün resmi plakalı bir aracı bulunmamaktadır. Gül bahçesine garaj kapısından zaman zaman misafirlerimiz araç ile girmektedirler. Halen devam etmekte olan çalışmalardan dolayı araç giriş ve çıkısı yapılmakladır. Araçların giriş ve çıkışlarında gerekli güvenlik tedbirleri alınmaktadır. 
Bilgilerinize arz ederim. 06.11.2014
Yusuf BENLİ
Arkeolog Uzman Sanat Tarihçi Konya Müze Müdürü”
……………
Sayın Valim, inanın size olan inancımdan dolayı bu bilgi notunu sütunumuzda okurlarımıza sundum. Ama Sayın Müdür Yusuf Bey’in bu açıklaması bize hiç inandırıcı gelmedi. İnanmamız için düzenlenen resmi evraklar kağıt üzerinde böyle olabilir. Kılıf her türlü düzenlenebilir. Her şey için özür dilerim ama hiç olmaz ise bu durum bir daha düzenlenmiş şekilde bize gelmeseydi.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ
Silgi kullanmadan resim çizme sanatına hayat denir...
NE ZAMAN ADAM OLURUZ?
İnsan hata yapar. Çok iş yapan çok hata yapabilir. Hatalarımızı kabul ettiğimiz zaman ADAM oluruz

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR