Uğur Özteke

Uğur Özteke

BUNA DEREDE BOĞULMAK DENİR …

BUNA DEREDE BOĞULMAK DENİR …

Buradan yüzlerce kez yazdık çizdik bizim önceki gün de, dün de, bugün de kendi başkanlarımızın, kendi belediyelerimizin aleyhinde olmak gibi ne bir niyetimiz, ne bir gücümüz ne de durumumuz vardır. Biz bir yandan başkanlarımızı, belediyelerimizi Türkiye’nin en iyisi olduklarına inanarak desteklerken, diğer yandan da bu başkanlara ve belediyelere oy vererek sahip çıkman sade vatandaşların okurlarımızın gözlerine çarpan yaşadıkları olumsuzları orta yoldan kamuoyu ile paylaşırız.

Bugün de böyle bir durum var. Hem de fotoğraflı hem de belgeli. Ve iki ayrı konuda, bu olumsuzlukları bizimle paylaşanların ikisi de geçmiş dönemlerde AK Parti teşkilatlarında görev yapmış isimlerden. 

Pazar günü 18.20 sularında bir okurumuz önce şunları yazıyor sonrada buradan çektiği fotoğrafları bizimle paylaşıyordu

“Abicim hayırlı pazarlar

Sille Baraj Parkı’ndayız. Otoparka 5 TL alıyorlar; ama içerde yer yok. Kaldırım üzerine park ettiriyorlar ve en kötüsü engelli park yerine normal araçlar park etmiş durumda. Ve görevliler bu duruma da müdahale etmiyorlar.

foto-1-621.jpgfoto-2-512.jpg

Abi bu da WC kuyruğu…

foto-3-356.jpg

Ve WC’nin hali sular içinde

foto-4-229.jpg

…………..

Buraya geçen yıl gitmiş idim. Süperdi. Muhteşemdi. Bu yıl hiç gitmedim. Ama tahmin ediyorum ki özellikle hafta sonları uzun kış mevsiminden, soğuk havalardan, yağışlardan bunalan insanımız soluğu Sille Barajında aldı. Büyük izdiham oldu. Burada da bu ilgiye karşı olağanüstü bir tedbir uygulanmadı ve böyle kötü görüntüler oluştu.

Selçuklu Belediyesinin duyarlı yöneticilerinin özellikle hafta sonları yaşanması muhtemel rekabete karşı ilave önlemler alacaklarını tahmin ediyorum.

YENİ GAZZE CADDESİ

Bir okurumuz üşenmemiş bizimle paylaşacağı bölge ile ilgili onlarca fotoğraf çekmiş. Lafı uzatmıyoruz ve direkt konuya fotoğraflarla giriyoruz.   

“Uğur Abiciğim merhaba

Konya’nın sorunlarını dile getiren tek gazeteci sensin buna inan.

Ve sayende birçok sorun çözülüyor.

Aşağıdaki resimler yeni açılan Gazze Caddesinin Meram Eski Yol ile birleştiği yolun resimleri…

foto-5-149.jpgfoto-6-101.jpgfoto-7-065.jpgfoto-8-030.jpg

Büyükşehir Belediyesi bu yolu bin bir zorlukla istimlak ve mahkeme yollarıyla uğraşarak açtı.

Odun Pazarı’nın içinden geçen yoldan trafiği sözde kurtardı.

foto-11-004.jpgfoto-12.jpgfoto-13.jpg

Neden sözde diyorum resimlerde görüldüğü gibi her şeyi bitmiş yolu sadece bir göbeğe bağlayamadığı için en az 6 aydır yine tali yoldan bağlıyor ve tali bağlantının olduğu yerde günde en az 3-5 kaza oluyor.

foto-14.jpg

Bu yolun projesi Meram Yeni Yolu Gazze ve Azerbaycan Caddeleri ile Antalya Çevre Yolu’na bağlamaktır ve çok güzel bir projedir.

Ama bu kadar yol yapıp 100 metre kalan bir yolu aylardır, Meram Eski Yol’daki göbeğe bağlayamamak nedendir hiç kimse anlamış değil.

Bu durumu köşende gündeme alırsan bu çok işlek yolu kullanan birçok insanın duasını alacağın kesin. Selamlar, saygılar abi…”

………………

Bu yolu ve söz konusu kavşağın kapalı olmasını en son bayram arifesinde görmüştüm. Bu yol yöneticilerimiz tarafından gerçekten de sizi bir anda Meram’dan Antalya Çevre Yolu’na çıkartacak trafiksiz kesintisiz müthiş bir yol.

Ama okurumuz uyardığı için söylüyorum demek ki hâlâ açılamamış.

Şunu biz de biliyoruz herkes de biliyor ki devlette para kalmadı, belediyelerde para kalmadı, üniversitelerde para kalmadı.

Sonuçta nedenini ve niçin olduğunu tam olarak bilmesem de bu para işinde bir şey olmasa da mutlaka bir şeyler var.(!)

Bu yüzden koskocaman önemli işleri yapsak da bir yerde tıkanma oldu.

İşte bu duruma da bizim halk aramızdaki söylemi ile “denizi geçip derede boğulmak” diyorlar yaaa.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Kendi düşen adam bırak düşsün. Eğer bir başkası tarafından itilmişse işte o zaman onu tut.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Gerginliğimizi, moralsizliğimizi, endişelerimizi ve şüphelerimizi bir kenara koyup, unutup, üstünü örtüp hayata yeniden ümitle şükrederek başladığımız an daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR