Süleyman Sayan

Süleyman Sayan

ÇEMBER DARALIYOR

ÇEMBER DARALIYOR

Konyaspor’da kaleci Serkan topu Ali Turan’a verdi. Ali kendi ekseni etrafında döndü, Vukovic ile oynadı. Vukovic ve Douglas kısa paslaşmalarla göbeğe girdi. Top Ali Çamdalı’da Ali Çamdalı arkadaşlarının dizilişine baktı Meha ile oynadı. Rangelov boş koşu ile defansı yanında götürdü. Meha ona atmadı, tekrar Çamdalı’ya Ali Çamdalı uzun oynadı bindirme yapan Skubic’e… Skubic girdi içeriye ve Bajic tek vuruş ile topu ağlara gönderdi…

18 maç yenilmeyen direkt Avrupa’ya giden bir sezon sonra Türkiye Kupası’nı alan takımdı bunu yapanlar. Sonra takımın başına Mustafa Reşit Akçay geldi... Daha sonra Mehmet Özdilek... Son düzlükte Sergen Yalçın. Son hafta Osmanlı’nın kaybetmesi ile ligde kalmıştık. Sezona yeni yönetim yeni hoca ile başladık. Rıza Çalımbay geldi. Her maç gol atıyor fakat olur olmadık her pozisyonda goller yiyorduk. Öne geçtiğimiz birçok maçı bazı yetersizliklerden geride bitiriyorduk. Sonra hedefler ile oyunun ve sonuçların uyuşmadığı görüldü ve uzun uğraşlar sonunda kral yuvaya döndü.

Zannettik ki hemen edit modundan oyuncuları 109 yapıp önümüzdeki tüm maçları alacağız. Takımdaki birçok oyuncu aynı olsa da üzerinden çok sistemler hocalar geçmişti. Her şey kaldığı yerden devam etmeyeceği aşikardı. Göztepe ile oynanan maçta Jahovic’in cezasının bitmesi Ömer Ali’nin takıma dönmesi bizi moral olarak bir tık üst seviyeye çıkardı. Lakin bir şeyi artık netleştirelim. ….arama motorunu açıyoruz ve yazıyoruz. Forvet nedir ? 3.bölge oyuncularının çeşitliliğinden bahsediyor. Santrafor, sahte dokuz, pivot, golcü ve komple ben bunlardan hangisi Jahovic diye düşünüyorum bulamıyorum. Çünkü bizimki gol atamıyor.

Koşuyor mücadele ediyor baskı yapıyor rakip savunmayı çıkarmıyor ama sonuç! Ne gol var doğru dürüst ne asist. Oyuncu kötü niyetli değil istiyor ama olmuyor. Ha peki neden oynuyor ve oynamaya devam ediyor çünkü eldeki oyuncular içinde o bölgede değerlendirilecek tek isim ve sezon sonuna kadar da öyle olacak. Kuru eleştiriden başka Jahovic’e vereceğimiz bir şey yok umarım kaleciler vurduğu yerin tersine atlarda pozisyonlar golle sonuçlanır.

Göztepe maçında bilerek gol atmadı diye insafsızca yargılayan da oldu neden elimizde duruyor hala neden gönderilmeyen diyen de. Bu sözlerin ve düşüncelerin birçoğu son dakika kaçırılan penaltı ve boş kaleye atılamayan toptan kaynaklanıyor.

Maç başlarken oyunu eline almak ve gücünü rakibine hissettirmek isteyen bir Konyaspor kontra ataklarla, defansın arkasına atılan toplarla etkili olmaya çalışan bir Göztepe vardı. Her ikisi de aslında kısmen istediklerini yaptılar. Totale bakınca İzmir ekibinin direkten dönen iki topu var bizim de yüzde yüzlük kaçan pozisyonlarımız ve kaçan penaltı ve karşılıklı atılan iki gol. Flipovic’in İbrahimoviç tarzında vuruşuna vurgu yapmamak olmazdı.

Maçın hakemi takdir haklarında maç esnasında sıkıntılı gibi bir yönetimle sunsa da adil ve Türkiye standartlarının üzerinde bir maç yönettiği de gerçek.

Sonuç olarak; 5 maçtır galibiyete hasret bir Konyaspor var bazı çıkan çatlak sesler bundandır. İstanbul’dan alınan bir puan ve Rize maçında alınacak galibiyet işleri rayına sokacaktır. Yukarıyı düşüneceksek alternatifli bir kadro kurmamız gerekir. Kimse vazgeçilmez olmamalı.

Konyaspor Avrupa yolunda kritik puanlar kaybetse de rakiplerde puan kaybettiğinden ilk 5’te kalmaya devam ettik. Fakat çember daralıyor.

Maçın Sözü; hiçbir adam, hiçbir zaman büyük hatalar yapmadan başarılı olmadı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Sayan Arşivi
SON YAZILAR