Hasan Durucan

Hasan Durucan

Çeyrek Kala

Çeyrek Kala

Aslında bu maç için kalem oynatmak pek içimden gelmiyor. Çünkü ligin ilk yarısında kendi saha ve seyircimiz önünde belki de ligin en iyi oyununu sahaya yansıtarak Antalyaspor'u yenmiş, buna müteakiben de yazdığım köşe, Antalyalı bir kitle tarafından yoğun eleştirilmişti. Ama yine de kalem oynatmakta fayda var.

Antalya kan kaybediyor. Hem de bunu bilerek, isteyerek ve keyif alarak yapıyor. Dünya yıldızları var, birkaç ay önce yeni statlarına kavuştular ama en başta ahlak ve centilmenlik olmadıktan sonra bunlar ne yarar.

Mustafa Kemal Atatürk; "Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim" derken bunu neden sahaya ve tribüne yansıtamıyorsunuz. Tribünlerde kendi takımlarına destek vermeyen Antalya taraftarı neden karşı takım ve destekçilerine küfretme yolunu tercih eder. Onlarca ateşli patlayıcıyı sahaya getirip patlatmanın kime faydası var. Amacım sizi eleştirmek ya da sizlere ders vermek değil, zaten bunu siz istemedikten sonra bizlerinde yapması pek mümkün görünmüyor. Kendi denizinizde boğulun.

Biz her zaman olduğu gibi bugün de işimize bakıyoruz. Önce ligde sonra kupada yendiğimiz Antalyaspor'u bu galibiyetle Torku Arena'da 20 bin seyirci ile saf dışı bıraktık. Antalyaspor taraftarının aksine Konyaspor taraftarı da bütünleşmiş bir durumda takımlarına destek verdi. Taraftarımız hakkında artık orucunu açtı, bayramını bekliyor diyebilirim.

Taraftarın bu kadar konuşulduğu, tüm köşe yazarlarının satırlarını süslediği bu ilginç kupa haftasında maça geçmek zor oluyor. Kocaman adeta bu kadroyu nerdeyse hiç takviye yapmadan ilmik ilmik şekillendirdi. Geldiği günden beri oynadığımız oyun zevk vermiyor, gol atamıyoruz, çok gol yiyoruz gibi eleştirilere maruz kalsa da o kulaklarını tıkayıp bildiğini uygulamaktan hiç vazgeçmedi. Kulübü borca sokmadan eldekiyle yetinen Kocaman, belli bir altyapı oluşturana dek Hatice’yle değil neticeyle ilgilendiğini gün geçtikçe sahada daha iyi anlatıyor.

Tarihinde kupada üç kez çeyrek final bir kez de yarı final oynama başarısı bulunan yeşil beyazlı ekip on yılı aşkın bir aradan sonra tekrar bu kulvarda başarıya koşuyor. Ama bu seferki hedef final oynayıp kupayı Konya'ya getirmektir. Yani yeni bir ilke imza atma hedefine adım adım ilerliyoruz. Yönetiminden teknik heyetine, futbolcusundan taraftarına gösterdiği azim, emek ve mücadeleden dolayı bütünleşmiş bu şehri tebrik etmek gerekir. Futbolun her daim keyif olduğunu unutmamak lazım. Önemli olan galibiyet ve başarılarda takımı desteklemek değil, başarısız olduğunda da takımının arkasında durup desteğini sürdürebilmektir.

Son olarak ilimizi Kadınlar Futbol 3.Ligi’nde temsil eden ve takımın yönetimin üyesi olmaktan gurur duyduğum Konya İdmanyurduspor Bayan Futbol Takımı da aynı gün aynı saatlerde Antalya Konyaaltı Gençlikspor ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Kızlarımızda farka giderek Antalya'ya aynı gün içerisinde her iki kategoride de mağlubiyeti tattırmış oldu. Futbol kenti olma yolunda ciddi hamleler yapan, belirli bütçeyle beklenilenin üstüne çıkan her iki takımımızı da yürekten kutluyorum.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan Durucan Arşivi
SON YAZILAR