Süleyman Sayan

Süleyman Sayan

DOY ARTIK!

DOY ARTIK!

Konyaspor Store’nin devri yılan hikayesine dönmüş durumda, peki şehir olarak elimiz kolumuz bağlı bekleyecek miyiz?

Olaya empati kurarak iki açıdan da bakmak istiyorum müsaadenizle;

İlk olarak pişkin doyumsuz ve sessiz tavırlarıyla Store’nin resmiyetteki sahibi açısından bakmak istiyorum. Ortada bir ürün var, bu ürünün marka değeri var ve belli bir yatırım yaparak bu ürünü yükseltme var. Belli bir bedel ödeyerek yürütmesini aldığı iş yeri, buraya harcadığı ve buradan kazandığı para var. Dönemin yönetiminde olan bu kişi ve ortakları, artık herkesin bildiği şekilde demişler ki günlük 50 bin liralık satış olursa eğer üste kalan para Konyaspor’a kalacak! O paranın zaten hiçbir vakit 50 bin TL olmadığı söyleniyor. Şimdi kıt kanaat geçinen, öğrenci olan ya da rahat bir yaşantısı olan insanların ortak noktası olan Konyaspor ve bu kulübün kesesine gidecek diye alış veriş yapan insanların kandırıldığını bir kenara bırakarak, Konyaspor’un maddi anlamda kaybettiğine hem fikiriz. Demek ki bu tarz sözleşmelerde olması gereken madde; bu anlaşma bu yönetimi kapsar şeklinde olmalıdır.

Empatimi bu defa Konyaspor’un yeni yönetimine kurmak istiyorum. Elde yeni heyecanlı ve çalışmak isteyen bir yönetim var. Güzel işler başarmaya aç bir ekip gibi. Kar getirecek ne var ellerinde, kombine, store, havuz gelirleri ve kazanılan maçlardaki performans primleri. Ciddi manada çark döndüren bir store oluşturmak istiyorlar ama karşılarına eski yönetimden insanlar çıkıyor. Sizden belli bedel istiyorlar, “son vurgun yapıp gidelim” der gibi. Sizin yaptığınız ne olursa göze batacak, bu parayı verirseniz, insanlar parayı sokağa atmakla itham edecekler vermezseniz eski yönetime çanak tutuyor diyecekler. O halde yapılacak iş defalarca dediğim gibi başka bir isimde başka bir mağaza açmaktan geçiyor.

Daha önceki bazı yazılarımda belirttiğim gibi, yinelemekte fayda görüyorum, storenin devri için çok uğraşmayalım store onlarda kalsın, yeni yönetimimiz Konyaspor Market adında yeni bir anlaşma ile kulübe ait resmi bir ürün satış mağazası açsın. Tabi bu arkadaşlar sözleşmeye bu maddeyi eklemedilerse, isim değişebilir farklı isimler bulunabilir mesela Konyasporyum düşünülebilir.

Store orada dursun zaten 3 gün sonra kendileri kimse alışveriş yapmayınca kapatıp gidecektir neden bu kadar mesele oldu anlamak güç. Eğer ki anlaşma gereği Konyaspor kulübü açamıyorsa bunu store kapanana kadar başka birine verebilir store kapanınca Konyaspor market ya da Konyasporyum otomatik olarak kulübe geçebilir.

Takım ürünlerini satan mağazalarda insanların çok saygı duymasını sağlayan en büyük etken her kese düşünülerek hizmet vermesi diyebilirim. Takımın mağazasında 20 liraya da ürün olsun 200 liraya da; insanlar hangisi kesesine uygunsa onu alsınlar diyenlerdenim. Emin olun daha çok kazanacaksınız.

Artık yeni sezona başlarken kapandı mı, açıldı mı, açılacak mı, devir olacak mı, oldu mu sorularını taraftarlarımız duymak istemiyor. Sezon açılmadan bu konu çözülmeli…

Konyaspor yönetiminin transferde yürüttükleri yol benim şahsen hoşuma gidiyor. Doku uyuşursa çok güzel bir Konyaspor izleyeceğimizi düşünüyorum. Eldeki kambur oyunculardan birer birer kurtulmaları da ayrıca güzel umarım bunlardan kurtulmak için ekstra bedel ödemek zorunda kalmamışızdır. Hala gitmesi gereken oldukça isim var, Rıza Hoca yakışanı yapacaktır.

Sonuç olarak; Konyasporluyum diyemeyen kişileri kulübe sokmasaydınız, bugün bu devir işleri bu kadar uzamaz kimse de mağdur olmazdı. Bundan sonrası için inşallah böyle şeylerle uğraşmak zorunda kalmayız…

Günün Sözü;  #DoyArtık

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Süleyman Sayan Arşivi
SON YAZILAR