Yusuf Koç

Yusuf Koç

DÜŞÜNMEK ZAMANI -1

DÜŞÜNMEK ZAMANI -1

“Ustanın çekici bin altın” diye bir söz vardır halk arasında yani bilgili ve deneyimli kişiler, birçok kişinin yapamadığı işleri çok kısa bir sürede ve başkalarının yapamayacağı kadar büyük bir ustalıkla yaparlar. Tecrübeli ve bilgili insanların en küçük emeği bile büyük değer taşır.

 

Bunu fark edemiyorsak o zaman “uyku, ölümün kardeşidir” demek geliyor içimden… Uyanmak zamanı… Başımızı iki elimizin arasına alıp düşünmek zamanı…

 

Kötü niyetli, herkese zararı dokunabilecek nitelikte olan birilerini kızdırmak, onlara sataşmak doğru değildir belki ama bazen de aile çıkarları, ülke çıkarları doğrultusundaki kararlar buna çoğu zaman mecbur kılar.

 

Ne demişler: “Üç kuruşluk eşeğin, beş paralık sıpası olur!” Değeri olmayan, tembel, yeteneksiz insanların meydana getirdikleri şeylerde kendileri gibi değersiz, işe yaramaz olur. Bununla kalsa iyi! Zararları tüm toplumu kapsar.

 

Bırakın ürüsünler… Bir ülkeye zarar vermek isteyenler yapacakları eylemleri gizlice, kimseye belli etmeden yaparlar. Çok bağırıp etrafındakileri tehdit eden insanlardan da sonu hüsran olur. Bekle gör meselesi!

 

İstikrarlı idareler oldukça; kültürün, sanatın ve ekonominin zarara uğratılmasını mümkün kılar mı?

Etrafındakilerle konuşmasını bilmeyen, sonunu düşünmeden ileri geri konuşan insanlar kendilerine zarar verebileceği gibi, etrafındakilere de zarar vererek onları da zor duruma düşürüyor demektir.

 

Başarı kazanmak isteyen kişi çalışmalı hem de çok çalışmalı… Evlenmeye üşenenin oğlu kızı olur mu? Gerçekleri görmek zorundadır. Topluma ve ülkeye zarar verilebilecek olaylara duyarsız kalmamalıdır.

 

Bazı engelleri aşmadan, yorulmadan rahat yaşama ortamına kavuşulamaz. Kimse bir köşeye çekilip oturan kişiye yardım elini uzatmaz. Rakipsek neye rakip olduğumuzu idrak edelim. Çıkarlarımız için uzaktan davulun sesi hoş gelmesin. Bu millet affetmez!

 

Bir işin aslını, özelliğini bilmiyorsak, o işin sıkıntılarının neler olduğunu anlamamız mümkün olmaz. Dışarıdan bakıldığında çok kolay gibi görünen aslında en zorudur da anlamakta güçlük çekeriz.

Yine de umut fakirin ekmeği işte… Acaba mı kinin ardında ne gerçekler gizlidir de haberimiz olmaz.

 

Selam ve muhabbetle…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Yusuf Koç Arşivi

EDEP!

30 Ocak 2017 Pazartesi 20:32
SON YAZILAR