Uğur Özteke

Uğur Özteke

EĞİTİMİN BU DURUMU KORKUTUYOR

EĞİTİMİN BU DURUMU KORKUTUYOR

Bugün yine sıkıntılı birkaç konuyu dile getireceğim ama ne olur yönetenler ve siyasiler bozulmasın. Ama ne olursunuz bunların hiç birinin bizim şahsımızla alakası yok. Sadece ve sadece şu ikiyüzlülüğü ortadan kaldıralım. Kimseye hakaret etmeden iftira atmadan suç işlemeden gelecek adına tehlike gördüğümüz durumları dile getirelim. Ne olur bırakın izin verin bari bunları yazalım.

FENER ALAYINI EZİYET HALİNE GETİRTMEYİN

Fener alayı Anadolu’ya özgü çok güzel muhteşem bir geleneğimiz. Mesela önceki akşam Konya’da Büyükşehir’in düzenlediği muhteşem fener alayı organizasyonu ailelerin minik yavruların o tarifsiz mutluluğu ana babaların o çocuklarının yüzlerinin gülmesi ile ayrı bir mutluluğu her şey dört dörtlük idi.

Ama nereye kadar?

İsteyenin istediği yerde, silahını, tüfeğini, pompalısını çıkartıp, havaya ateş açamayacağı zamana kadar.

Cebinde parası olanın havai fişek alıp istediği yerden gece yarılarına kadar havai fişek atamayacağı zamana kadar.

İsteyenin istediği kaldırımın üzerinde sokağın ortasında lastik yakamayacağı zamana kadar.

En basitinden sen yürürken sıpaların çöp kutusuna atom atıp sizin korkmanızı gördükten sonra kahkahalar ile gülmeyeceği zamana kadar.

……………..

Allah aşkına bu başıboşluk nedir?

Bu mudur fener alayının anlamı?

Haaa sonra işte bizim arkadaşlar fotoğrafını çekmişler. Polis şehrin ortasında havaya ateş açan magandayı yakalamış. Ama kaç tane sıkan var kaç tane yakalanan işlem yapılan var?

Bunları sokaktan armut toplar gibi toplasan toplanmaz ki.

53221799_433842947354090_1004035106081341440_n.jpg

 

Yahu bunun bir saati bir yeri yok mudur?

İnsanların evinin, kapısının önünde havai fişek mi atılır?

O evde yatan insan mı vardır? Hasta ameliyatlı mı vardır? Bebek mi vardır? Siz hiç düşünmez misiniz?

Siz insan değil misiniz? Sizlerin evinde yaşlı bebek ya da hasta yok mu?

Vallahi dün saat 01’lere kadar havai fişek atıldıkça silahlar sıkıldıkça sövdüm.

Kime mi?

Kime denk geldi ise…

BU İŞLER CAMİNİN İÇİNE KADAR GİTMİŞ YA(!)

Önceki gün bir okurumuz aradı. Nalçacı Caddesinde şehrin merkezindeki Azim Kaya Camii’nde bir olay yaşanmış. Yanlış bir bilgi olması için dua ediyorum. Ama cemaatten böyle bir bilgi geldiği için durumunda müftülüğe iletilmesini istediği için minnacık durumu idare ediyorum. Önceki gün hem sabah namazının ardından hem de ikindi namazında camii cemaatinden bir vatandaş müezzine senin gamet getirmeni istemiyorum diyerek vurmuş. Vurmak istemiş. Cemaat araya girmiş. Birbirimize öfkemiz kinimiz ve tahammülsüzlüğümüz namaz vakti caminin içine kadar girdi ise sana sığınırız Rabbim.

OKULA SİLAHLA HEM DE SUSTURUCU İLE GELMEK Mİ?

Bugün bu konuları yine kısa kesiyorum. Konya eğitiminin durumunu ele almak kötü gidişatın resmi sıralamaları filan yazmayacağım. Ama bunu yazmaz isem de bir veli adına yine vebal altında kalmaktan korktuğum için hem yöneticilerimizin hem de polis müdürlerimizin affına sığınarak konunun ucunu kanatacağım.

İki gün önce bir veli randevu olarak yanımıza geldi. Şehrimizde merkezde bir ortaokulda bir öğrenci okula tabanca hem de tabancanın namlusunda susturucu ile gelmiş ve bir arkadaşını vurarak yaralamış. 

Tekrar tekrar dua ediyorum. Bizde okulun adı filan da var ama tüm veliler eğitim camiası ve öğrencilerimiz adına asla böyle bir hataya düşmek istemiyorum. İnşallah yanlış bir istihbarattır diyerek geleceğimiz adına korkuyorum.

Benden bugünlük bu kadar.

Hatam var ise yanılmış isem ya da eksiğim var ise seve seve düzeltmeye de hazırım.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Ey oğul! Nasihat etmek kolaydır. Mühim olan onu tutup, gereğince amel etmektir. Bu ise çok zordur. Çünkü benlik ve nefis üstünlüğü olan kişilere nasihat acı gelir, yasaklanan isler ise onların kalplerine güzel ve cazip görünür.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Gece gündüz demeden şu havai fişek atma ya da patlatma işine bir son verdirebildiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR