Uğur Özteke

Uğur Özteke

Ekonomik krizde önce devlet yardımcı olmalı

Ekonomik krizde önce devlet yardımcı olmalı

Sayın Cumhurbaşkanımız bir kez daha açıkladı, söyledi… Kimse istemiyor, kimse razı değil, ama içerden ama dışardan bu milleti bir kez daha dizüstü çökertmek istediler. İnanıyoruz ve şükür ediyoruz ki bu millet asla diz çökmez.

Tarih bunun örnekleriyle dolu. Bu millete öldü bitti dedikleri gün de bile Çanakkale’de verilen mücadele hâlâ zihinlerimizde, gönüllerimizde.

Nasıl 15 Temmuz’da diz çökmedi isek; yokluk, sıkıntı, kriz bu millete diz çöktüremez.

*****

Şehirde kaldırım üstünde simit satan da 400-500 işçi çalıştırıp mal üreten de sıkıntılı…

İster kredi borcu olmasın ister bankanın saçağının altından bile geçmemiş olsun, ister dolara euroya bulaşmamış olsun… Ne olursa olsun bir sıkıntı var ve bundan herkes etkileniyor. En az etkilenen ise benim gibi emekli olanlar, sabit işi olanlar aybaşı geldi mi maaşını alanlar. En çok etkilenenler ise büyük paralarla büyük işler yapanlar.

Sayın Cumhurbaşkanımız ne dedi bunu fırsat bilip de zam yapanlar, fırsatçılar… Bunlarla da buluşacağız, dedi.

İnsanımız sıkıntı çekiyor da belediyeler, üniversiteler, devlet kurum ve kuruluşları sıkıntı çekmiyor mu? Belki de bugünlerde en çok para sıkıntısını o kurumlar çekiyor. Binlerce insana maaş ödüyorlar. Hizmet mi? Asla aksamayacak, hep iyi olacak, hep eksiksiz olacak.

*****

Şimdi size bir vatandaşımızın,  küçük bir esnafımızın üstelik AK Parti’ye kayıtlı bir insanımızın bir belediyemizin uygulamasının kendisini nasıl etkilediğini samimi bir şekilde paylaşımını sizlere aktarıyoruz.

Selam Aleyküm, Sayın başkan! Esnaf Kefalet’ten kredi çekmek için tapuya gittim malum ipotek konacak en az 1 saat bekledikten sonra sıra geldi. Memur bey işlem yapamayacağını tapunun üzerinde Selçuklu Belediyesinin haczi olduğunu söyledi. Borcumu yapılandırdım ve düzenli olarak da ödüyorum niye size (Reis’in hatırına) oy verenleri rencide ediyorsunuz. Bu güne kadar Selçuklu Belediyesinin falancanın iş yerini ya da arabasını hacizden dolayı sattırdı diye duymadım; ama işyerinin ya da aracın üzerine haciz koydurmanız oldukça RENCİDE edici. Sayın başkan bu millet borcunu ödüyor ve de ÖDER! UYGULAMA YANLIŞ size bir örnek aracınızı MUAYENEYE götüreceksiniz bandrol borcu ya da trafik cezası varsa yapmıyorlar ama onlar haciz koymuyor borcunu öde gel diyorlar. SİZ DE ÖYLE yapabilirsiniz! AK Parti resmi üyesiyim, teyit edebilirsiniz ama bu yapılan oldukça zoruma gitti. Şu anki psikolojiyle MART SEÇİMLERİNDE ben de size haciz koyacağım ve bunu CİMER’e de yazacağım. 15 Temmuz’da canıyla malıyla KALLEŞLERE meydan okuyan bu millete yaptığınız REVA DEĞİL!!! Bu millet borcunu öder Sayın Başkan! İşyerine arabasına haciz koymanıza gerek yok! Çok zoruma gitti ve de üzüldüm. Yazık yazık yazık! Allah rızası için benim ödemeleri incelettin, imkanlarım dahilinde ödemeye çalışıyorum. Benim tapuda haciz varsa yüzde 90’da vardır. HALKI RENCİDE ETMEYİN SAYIN BAŞKAN….”

*****

Sade vatandaşımız bunu sosyal medya aracılığı ile başkana da iletmiş, olaya bir de başkan açısından bakıyorum. Bu işler yasalsa yapılması gerekiyorsa yapılacaktır ama karşılıklı düşündüğümüz zaman o gün bugün değildir diye düşünüyorum. Tekrar söylüyorum şahıs ve koskoca bir kurumun temsilcileri olarak elbette kurumumuzu koruyacak, kurumunuzun hakkını arayacak, adaletli olacağız. Ama kurum bir yerde acaba suç işlemeden kendisini riske atmadan esneme yapabilir mi? Bunun da yolları araştırılmalı.

İnşallah yapılıyordur, yolu yordamı vardır. Çünkü ben Ahmet başkanın ve ekibinin bu konuda çok iyi niyetli olduğuna ve hiçbir vatandaşın değil alınmasını kaşının çatılmasına bile razı olmayacağına inanıyorum.

Yapacak bir şey yok gün zor günleri elbirliğiyle, karşılıklı anlayış ile inşallah atlatacağız.

*****

ATIN TOPU UĞUR ÖZTEKE’YE

Yine bir dostumuzun bizim dile getirmemiz konusu ile ilgili olarak kendisine gönderdiği fotoğraflara ve metne kader bu gazetecilik bu bizim de bu dünyadaki imtihanımız bu olsa gerek tek kötü var o da ben yani Uğur Özteke şimdiden affedin diyoruz.

foto-1-042.jpegfoto--2-001.jpeg

Bu fotoğraflardan birkaç tane daha var altında da şöyle küçük bir not ve mesaj:

“Abicim biri bana göndermiş sana ulaştırılmak üzere ve altına da yazmış, “keşke muhteşem gösterişli Selçuklu Müftülüğünü camiyle birlikte açsaydınız. Camii inşaatında yardımlarınızı bekliyoruz yazısını ve yanındaki Saray yavrusunu görünce üzüldüm.”

İsmi sadece Mehmet yazılmış. Elçiye zeval olmaz ben de sana gönderiyorum.”

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Her şey bir şeyi yer âlemde...

Toprak insanı,

Ağaç toprağı,

Meyve ağacı,

İnsan insanı,

İnsan insanı...

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Özellikle belli bir yaşın üzerindeki amcalarımız ile bayan sürücülerimiz yolun en sol şeridini ısrar ve inatla işgal etmedikleri zaman daha iyi adam oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR