Ahmet Öztemel

Ahmet Öztemel

En pahalı hastane bizim hastane!

En pahalı hastane bizim hastane!

       Konya Numune Hastanesi inşaat ihalesi tekrar sonuçlandı ve bence hastanemiz en pahalı hastane olarak tarihe geçecek. Pahalılık sadece ikinci ihalenin birinciden neredeyse % 30 daha pahalı rakama sonlanmasından değil verilemeyecek hizmetten de kaynaklanıyor. 850  gün daha kaybedeceğiz; 850 gün daha sağlık hizmeti sunulamayacak. Yüklenici Varyap’tan kaynaklanan nedenlerle iptal edilen ilk ihalenin ardından Varyap faaliyetine devam ediyor; Bodrum Yalıkavak’da “Elements” isimli 24 malikhane yapacağı duyuruldu. Bize gene önümüze bakmak düştü ama kafamızdaki sorular cevap bekliyor; İki ihale arasındaki bedel farkı Varyap’ın teminatından fazla olduğuna göre kamu zararını kim yüklenecek; yoksa biz vatandaşlar yüklendik bile de haberimiz mi yok? Bizde niçin tüm ihaleler çift dikiş oluyor?

ULAŞIM MASTER PLANIMIZDA HAVARAY (MONORAY) VAR MI?

       Konya Büyükşehir Beledimizin güzel bir sloganı var, “Konya’nın sadece bugünü değil, yarını için de çalışıyoruz.” Elbette öyle olmalı ve yarınlar ortak akılla planlanmalı. Ben revize edileceği açıklanan ulaşım master planına üniversitelerimizin, meslek odalarının katkı sağlayıp sağlamadığını merak ediyorum.

       Kent içi ulaşımda yaygınlaştıramadığımız tramvay dışında otobüs ve dolmuşlarımız var. Yarının Konya’sında mesela monoray (havaray) ulaşımda yer alacak mı? Ankara’nın kitle ulaşım aracı olarak kullanmaya başladığı ancak yaygınlaştırılma hedefi ulaşım master planında yer almadığı gerekçesiyle STK’ların açtığı dava sonucu durdurulan teleferik uygulaması var; Konya’m için düşünülmekte midir?

       Uzmanlar mevcut yolları daralttığı gerekçesiyle tramvay ve hafif metro uygulamalarını çok da  benimsemiyor. Hızlı, ekonomik, konforlu, emniyetli, çevre dostu olması gereken ulaşımda bisiklet yolları güzel bir destek ancak bugün bile yeterli değil. Bireysel araç kullanımını caydıracak kombine yöntemler öneriliyor. Monoray daha hızlı, daha ekonomik, daha estetik, çağdaş, hava kirliliği nedeni olmaması ve yolları daraltmaması nedeniyle  alternatifler arasında yer alıyor.

       Yarınlarda ulaşım uygulamalarında da önder bir Konya diliyorum. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Öztemel Arşivi
SON YAZILAR