Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Enflasyon, İşsizlik ve Mülteciler

Enflasyon, İşsizlik ve Mülteciler

 

Son günlerde hükümetin vatandaşın sesine daha çok kulak verdiğini görüyoruz.

Halkın en ciddi sorunlarından biri enflasyon. Markete her gidişte aynı ürünlerin fiyat değişikliği tüketicinin canını sıkıyor. Gelir değişmezken giderler haliyle artıyor.

Hükümetin en elzem konularından biri fiyat istikrarının sağlanması konusunda gerekli çalışmaların yapılması. Nitekim Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz gün bu konuda ‘vatandaşın açgözlülere ezdirilmeyeceğini’ söyledi. Dolar çıkarken yapılan zamlar maalesef dolar inince geriye alınmıyor. Dolayısı ile ciddi bir enflasyon farkı ortaya çıkıyor.

İkinci temel mesele işsizlik. Sanayici, adam bulamıyoruz diyor lakin eğitim aşamasında iş taksimleri doğru yapılmadığı için doğru kişi doğru iş orantısı maalesef işlemiyor. Boş alanlarda çalışan bulunamazken bazı alanlarda gereğinden fazla insan gücü birikmiş durumda.

Dışişleri Bakanı dahil mültecilerin gönderileceğiyle ilgili çokça cümle duymaya başladık. Bu konuda ciddi bir politika değişikliği göze çarpmaya başladı.

AK Parti enflasyon, işsizlik ve mülteci konusuna eğilmezse önümüzdeki seçimlerde işlerin daha da zorlaşacağının sinyalini aldı bence. Son günlerdeki girişimler bunun neticesi. Eğer başarılabilirse yeniden bu konuda vatandaşın güvenini kazanabilirse kuşkusuz kazanan halk olur…

 

BAŞARI ALIŞKANLIK YAPIYOR

Konyaspor son yıllarda görmediğimiz tarzda hırslı ve akıllı oynuyor. Oyun içinde gidişata göre farklı varyasyonlar ve oyun şekillerine geçiş yapabiliyor.

Atatürk Stadyumu’nda yıllar önce Altay ile oynadığımız bir maç vardı. Taraftar Altay’ın tabutunu hazırlamıştı statta gezdirmişti. O zamanki adıyla 1. Lige çıkmak adına oynadığımız en önemli maçlardan biriydi. Sonrasında Altay silindi gitti. Yıllardır hatırımda yok. Futbolcular sahaya çıktığında ilk o maç geldi gözümün önüne. Nereden nereye…

Öncelikle söylememiz gereken bir şey var. Konyaspor önümüzdeki haftalarda illa ki puan kaybedebilir. Normaldir her takımın iyi kötü günleri olur. Neticede futbol hatalar oyunu…

Bu ön kabulün yanında söyleyeceğimiz en değerli söz Konyasporlu futbolcuların kazanma hırsı, mücadele etme arzusu… Tıpkı maç sonunda Mustafa Denizli’nin söylediği gibi Konyaspor istekli oynuyor. Arzu tavan… Ve bunun sonucu kazanma alışkanlığı ortaya çıkıyor.

Kuşkusuz bu başarının ardında İlhan Palut ve ekibi var. Göztepe’de hocalık yaparken de bir dönem böyle dişli bir takım yapmıştı hoca. Konyaspor da tıpkı o günlerdeki gibi yırtıcı oynuyor.

Maça gelecek olursak skora rağmen birkaç hatanın bize pahalıya patlayabileceği bir maçtı. Bulduğumuz gol pozisyonlarını değerlendirmemiz maçın erken kopmasına neden oldu. 19. dakikada durum 2-0’dı. Ancak ilk yarının son 10 dakikası neredeyse Altay’ın yarı sahasına top geçmedi. Oldukça sıkıntılı dakikalar yaşadık. İkinci yarıda maç boyu başarılı oynayan Shehic’in kale önünde rakibe topu hediye etmesi rakibin beceriksizliği sayesinde olası kâbusu önledi.

Defansımızla ilgili söylenecek çok şey yok. Abdülkerim Bardakçı böyle devam ederse kısa sürede Milli takımın vazgeçilmez ismi olur. Ve büyük takımlar kısa süre içinde kancayı atar. Ahmet Çalık- Bardakçı ikilisi inanılmaz uyum içinde, Allah nazardan saklasın.

Şimdi galibiyetin keyfini çıkarma vakti. Takımı gereksiz baskı altına almamak gerekiyor. Evet 100. Yıl evet puan tablosunda ilk sıralarda yer alıyoruz. Lakin ayakları yere sağlam basmak gerekiyor.

Son cümlem de taraftara! Maalesef yine birkaç bin kişinin önünde oynandı maç. Tarihinin en iyi süper lig başlangıcını yapan bir KONYASPOR var ortada ama taraftar maça gelmiyor. Gerçekten çok üzücü bir durum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR