Mustafa Balkan (Tarih Yazıları)

Mustafa Balkan (Tarih Yazıları)

“Ereğli’yi il yapma değil, geliştirme derdindeyim”

“Ereğli’yi il yapma değil, geliştirme derdindeyim”

TARİHE YOLCULUK (272)

Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, “Ben başkan olarak Ereğli’yi il yapma değil, nasıl geliştiririm derdindeyim. Sosyal ve kültürel belediyeciliğe önem veriyoruz. Vatandaşlarımızı hizmetlerimizle mutlu edebiliyorsak bu bize yeter” dedi.

 Ereğli gezimiz gayet güzel ve neşeli geçti. Kendisini ilçe tarım müdürü iken tanıdığım ve o yıllar Ereğli’ye tarım ve hayvancılıkta çok iyi hizmet eden Özkan Özgüven, bunun karşılığını “Yediden Yetmişe Herkesin Belediye Başkanı” seçilerek aldı.

Güzel bir kahvaltıdan sonra Ereğli gezimize, eski 1937’de Sümerbank tarafından kurulan ve 1997’de özelleştirilen, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin elbise ihtiyacının %40'nı karşılayan Ereğli Entegre Tekstil Fabrikası’nın karşısında bulunan Oğuz Ata Tesisleri’ndeki sosyal yardım, şehit aileleri ve gaziler, gençler, öğrenciler, down sendromlu çocuklar, girişimci kadınlar ile sanatkârların hizmet verdiği sosyal mekânlardan başladık. Düzgün planı, tek katlı sosyal binaları ve yemyeşil parkıyla Oğuz Ata Tesisleri, ilgi çekici levhalarıyla birlikte Ereğli’ye renk katmış. 

ozkan-ozguven-001.jpg

Eski Belediye Başkanı Ali Talp Özdemir’den bu tarafa ve 1999’dan beri Güney Kore’nin Kwangin şehri ile kardeş şehir olan Ereğli, 144 bin nüfusuyla Konya’nın en büyük, 150 km mesafesiyle Halkapınar’dan sonra Konya’nın en uzak ilçesidir. Adana’ya daha yakın olduklarından günlük gazetelerin Ankara baskılarını değil, Adana’dan gelen baskıları okumak zorundalar. Ereğli’nin basın yayın alanındaki nabzını ise iki televizyon, radyolar ve yerel gazeteler tutuyor.  Ereğli Belediyesinin iki yapraktan oluşan aylık bülteni de var.

1868’de ilçe statüsünü elde eden Ereğli, Türkiye’nin en çok süt üreten şehri unvanının yanında kara havucu ve beyaz kirazıyla da meşhur bir ilçemiz. Ereğli Belediyesi, şalgamın ham maddesi olan ‘Ereğli Siyah Havucu’nun patentini ise 9.6.2017 tarihinde tescil ettirdi. Belediye başkanı Özkan Bey, gerek İvriz’e doğru otobüsle yol alırken ve gerekse yemekteki sohbet esnasındaki konuşmalarında, belediye başkanlığının, tarım ilçe müdürlüğüne benzemediğini, daha çok sorumluluk ve daha fazla halkla iç içe olmanın ve onların dertlerini dinlemenin daha meşakkatli olduğunu ve uykularını dahi böldüğünü ifade etmişti. Özkan Başkan, kendisini Özel kalem Müdürü’nün yanında görevlendirdiği Down Sendromlu “Serdar Duman’ı uyarıları ile onların bir iş yaptıktan sonra mutlu olmaları benim tüm yorgunluğumu alıyor” demişti. Göreve geldiklerinde 789 olan personel sayısını 564’e indirerek 225 kişilik bir tasarruf yaptıklarını ifade eden Başkan Özkan, en çok eleştiri aldıkları çöp toplama problemini ise belediye bütçe dengesini sağladıktan sonra çöp toplama arabalarının akaryakıt paralarını ödeyemeye başlayarak çözdüklerini, şimdilerde ihaleye 2-3 petrol istasyonunun girdiğini belirterek söyledi. Bu arada 10 milyar 160 milyon liralık öz kaynaklarıyla arsa ve gayrimenkulü belediye kazandırdıklarını dile getiren başkan Özkan, sosyal ve kültürel belediyeciliğe daha çok ağırlık vermeye çalıştıklarını da söyledi.

Tren İstasyonuna yeni parklar yapmak için kolları sıvayan ve eski depoyu da nikâh binası olarak yeniden tanzim edeceklerini dile getiren başkan Özkan, “Gelin ve damadı küçük trenlere bindirdikten sonra raylar üzerinden nikâh masasına oturtacağız. Böylece nostaljik bir ortamda nikahlarını kıyacağız” dedi.

mustafa-balkan-ereglide.jpg

İVRİZ HER ZAMAN GÖRÜLMEYE DEĞER

Hititlerden kalma İvriz’deki Kaya Kabartma ev İvriz Barajı’nın bulunduğu tabiat harikası olan İvriz, her zaman görülmeye değer güzelliği ve kaynak suyuyla bizi mutlu bir şekilde karşıladı. Beni en çok sevindiren yanı ise Ereğli ile İvriz arasındaki yolun asfalt yol olarak geliş ve gidişin rahat bir şekilde sağlanması oldu.

YARIN: Karapınar ve Türkiye’nin gerdanlığı Meke Gölü.

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Balkan (Tarih Yazıları) Arşivi
SON YAZILAR