Uğur Özteke

Uğur Özteke

ESKİ STADYUM ASLA RANTA DÖNÜŞTÜRÜLMEYECEK...

ESKİ STADYUM ASLA RANTA DÖNÜŞTÜRÜLMEYECEK...

Bizim mesleğin en güzel yanı zaman zaman, pek sık değil ama arada bir de olsa güzelliklere vesile olmak dolayısıyla fitne fesadın önüne geçebilmektir.

Malum dün eski stadyumun, mevcut spor salonlarının, amatör spor sahalarının, tenis kort ve yüzme havuzlarının ne olacağını vatandaş adına sormuştuk.

Dahası Arena’nın hizmete girmesi ile bazı fitne fücur odaklarının ellerinde kazma küreklerle stadyum için Tahir Başkan’a yeni çukurlar kazmasıydı.

Yok buraya süper lüks güvenlikli siteler yapılacakmış, yok buraya şehrin en büyük AVM’si için pazarlıklar bitmiş.. miş… miş de miş… miş...

Dün sabah bizi resmi kurumlar adına ilk arayan isimlerden birisi de Büyükşehir Belediyesi’nin Genel Sekreteri, Tahir Başkan’ın sağ kollarından Hasan Kılca Bey idi.

Hasan abimiz çok genç, yetenekli, zeki, ağırbaşlı, olgun, dengeleri bilen ve tartan, ileri görüşlü, mütevazı… böyle pek çok bir insan için güzel olan ifadeleri toplu halde kullanabileceğimiz bir isim. Zaten böyle özelliklere sahip olmasaydı Tahir Başkan da o iğneli fıçıya Hasan abimizi oturtmazdı(!)

………

Neyse Hasan abi selam sabahtan sonra gülerek “Evet Uğur Abi ne olacak bu stadyum?” dedikten sonra eski stadyumun yerinde neler olacağını, buradaki amatör sporcuların ve eğitimcilerin geleceğinin ne olacağı konusunda çok net bilgiler verdi.

Hasan Bey, ilk önce eski stadyumun bulunduğu bölgenin en az yüzde 70’inin yeşil alan olarak kullanılacağının altını kalın kalın çizdi.

Bunu daha öncede defalarca Sayın Tahir Akyürek söylemişti ama şehrin fısıltı gazetesi çok hızlı çalıştığı için 1 numaranın sözleri sık sık rafta kalıyor.

Yüzde 70 yeşil alan olurken geriye kalan yüzde 30 ne olacak?

Belki temsili sadece Başkan’ın yerli yabancı konuklar için kullanabileceği Büyükşehir Belediye Binası ya da Başkanlık konutu olabilir.

Ama bir kez daha birinci ağızdan söylüyoruz buraya kesinlikle bir AVM ya da süper lüks konutlar yapılmayacak.

Yeşil alanın yanı sıra modern Konya’nın en gözde yürüyüş yolları, yine basketbol alanları, tenis kortlar olacak.

Peki eski stadyumun altında halen amatör sporcuların kullandığı salonlar ne olacak?

Bunlar için Büyükşehir Belediyesi son bir haftadır Spor İl Müdürlüğü ile bu projenin başında da İl Müdürü Ömer Ersöz bulunuyor çalışma yapılıyormuş.

Buradaki amatör branşlar Arena’nın altına taşınıyor.

Hepsinin yerleri tek tek belirlenmiş. Yani boks, halter, judo gibi tüm branşlar Arena’ya taşınıyor. Eski stadyumunda bulunan 2 ve 3 nolu sahaların aynısı hem de yeni teknik ve moderni Arena’nın oraya yapılıyor.

  1. Arena bölgesine yüzme havuzu, atletizm pisti gibi yapılacak. Bu arada Kayacık, Saraçoğlu bölgelerine mevcutların yanlarında yeni spor kompleksleri oluşturulacak. Kayacık’a yüzme havuzu bile yapılıyor. Yani bu bölge yeni spor zengini olacak.

……………..

Burada küçük bir not daha düşeyim mi?

Bu not kendi adıma.

Malum hangi Anadolu şehrinde güzel bir şey görsem fesatlarınım. Kayseri’de bunlardan birisi. Bakın tüm bunlar ya da büyük bir kesimi devlet ya da hükümet tarafından yaptırılıyor. Hükümet bunları da yaparken o şehirden mutlaka karşılığını alır. Buraya stadyum yaparım ama şurayı da alırım der. Konya’da tüm bunlar Büyükşehir’in öz kaynakları ile kimseye ya da hiçbir kuruma bir şey vermeden yaptırılıyor. Yani Konya’nın parası da arsası da Konya’ya Konyalıya kalıyor.

  1. herkesin içi rahat olsun. Dedikodu fitne fesada inanmayalım. Bunlara fırsat vermeyelim.

Eski stadyumun orada kötü bir şeyler olmayacak. O yeşil alanlar o spor tesisleri asla ama asla ranta çevrilmeyecek.

…………..

Biz önce Tahir Başkan’ın sonra Hasan abimizin içimizi ferahlatan açıklamaları ile güne mükemmel başlamanın huzuru içerisinde iken kapı çalındı ve Erhan Sözen abimiz içeriye giriverdi.

Karapınarlı, Konyalı örnek iş adamı tarım ve hayvancılık alanında yaptığı örnek çalışmalar ile takdir ettiğim örnek insan Erhan abim ile bu güzelliğin içerisinde sade kahve eşliğinde muhabbetimizi de katmerli yorduk.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

İyilerle gezersen kazanırsın mertebe, kötülerle gezersen dönersin merkebe

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Motorlu sürücüler Nalçacı caddesinde kırmızı ışıkta geçmedikleri zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
19 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR