İsmet Karababa

İsmet Karababa

FARK FARKEDİLDİ

FARK FARKEDİLDİ

     Torku Konyaspor kadrosunda yer alan oyuncuların yapısı aynı olmasına rağmen eldeki malzemeden iyi bir takım yaratma adına çalışan, sahaya sürdüğü onbirler,  oyun içi doğru hamleleri ile Teknik Direktör Aykut Kocaman farklılığını ortaya koyduğu sahada açıkça görüldü. Oyun anlayışımız da, oyun disiplinine bağlılığımızda, futbolcuların sorumluluk anlayışlarında bu farklılığı gözlemlediğimizi söyleyebiliriz.                  
Eldeki kadro yapısı içinde bilhassa savunma ve orta sahamızın göbeğinde yer alan bedensel olarak yavaş hareket eden oyuncular olunca oyun tempomuz da yavaş oluyor ne kadar rakipten fazla topa sahip olan gözüken takım olsak da savunmayı blok halinde oynayan alanları iyi kapatan takımlara karşı pas trafiğini hızlandırmadıkça, oyun temposunu yükseltmedikçe neticeye gitmeniz zorlaşır ilk yarı içindeki oyunda bize bunu gösterdi.
Maçın başından ilk yarının bitimine kadar geçen 45 dakikalık süre içinde Gaziantepspor  Şenol, Elyasa, Gbenga, Barış’tan oluşan savunma dörtlüsünün önünde tuttukları Chico ve Erdem ile oluşturdukları 6’lı seti hiç bozmadılar bununla da yetinmeyip oyunun yönüne göre de Emre veya Gökhan’dan birini de mutlaka bu savunma bloğu içine destek olarak bırakarak ekibimizi gol honisinin içine sokmamayı, kalelerine yaklaştırmamayı oyunun temposunu düşürmeye  çalışarak buradan önce 1 puanı garanti etmeyi ileride bıraktıkları Muhammed Demir ve Chibuike ile yakalayacakları kontra atakla bulabilirlerse gol bulup oynamadan, oynatmadan üç puan alıp gideceklerdi. 17.dakikada Muhammed Demir’in sakatlanarak oyundan çıkması bizim için büyük avantaj oldu.
Gaziantepspor’un ceza sahaları önünde kurdukları kalabalık savunma bloğunu açabilme adına ekibimiz ikinci bölgede hep topa sahip olan gözüküyor yan pas geri paslar içinde çareler arıyor bir türlü rakip kalede etkili olabilecek pozisyon üretemiyor savunma bloğunu geçemiyordu.
Bu gibi durumlarda topa sahip olma görüntümüzü oyun temposunu yükselterek hissettirmemiz, Rangelov’un savunma  dengesini bozacak hareketler içine sokmamız, orta sahadan sürpriz oyuncular sokabilme adına Hleb’e destek olarak  Uğur İnceman ile Ali Çamdalı’dan biri savunma içine seri ve akılcı hareketler içinde sokabilmemiz gerekliydi, hatta savunma göbeğinden Selim ile Kokaloviç bile değişimli olarak top ile çıkmalıydılar bu oyuncularımız da fiziksel olarak kendilerini iyi hissetmemiş olacaklar ki bu yönde hiç hamle yapmadılar şut içinde hazırlık içine girmedik, Uzaktan şutu düşünen bir futbolcumuzda çıkmadı veya rakibimiz buna izin vermedi diyelim.
 Bir tek çaremiz kalıyordu kanatlardan etkili olabilmek veya ölü toptan gol bulabilmekti. Hleb baskı altında kalıyordu. Bu anlayış içinde sağ kanadımızda Tolga ile Ömer Ali işbirliği içinde gelişen atakların dönüşünde bu bölgeyi Ali Çamdalı kapatırken, sol kanatta Hasan Kabze hem hücumu düşündü, hem savunmaya gelerek toplar çıkardı bu gelişlerinde Uğur İnceman’ın ağır kalışı ve sorumluluk almamasının etkisi vardı. Sadece Ömer Ali ile Hasan Kabze’nin çabaları ve etkili oyunları bu bölümde yeterli olmadı.
İlk yarıda en önemli atağımız 38 dakikada gelişti. Rakibi önde yakaladığımız bir anda savunmamızdan atılan uzun topu iyi takip eden Hasan Kabze öne çıkan kaleci Karcemarskas’nın üstünden aşırdığı top üst direkten döndü, dönen topa rakibinde pozisyonunu bozması neticesinde Ömer Ali topa iyi vuramadı ve top kalecide kaldı
İkinci yarıya Hleb’in attığı kornerde topla ön direkte iyi yükselerek buluşan Rangelov’un attığı golle başladık. Golden sonra Gaziantepspor öne çıkmak zorunda kalınca ekibimiz rahatladı, Hleb yoğun baskıdan kurtulmuş etkisini hissettirmeye başlayınca Rangelov’un hareketliliği Ömer Ali ve Hasan Kabze’nin destekleri gözüküp buna diğer oyuncularımızda katkı vermeye başlayınca  hem rakibin etkisini kırıyor hem de hücum organizasyonlarımız etkisini gösteriyordu.
Rakibin etkili olmaya çalıştığı bir bölümde Aykut Kocaman Rangelov-Djalma hamlesi ile Sol kanata canlılık Hasan Kabze’yi forvete çekerek önde hareketlilik yanında  rakibi önde rahatsız etmeyi sağladı bu değişiklikle birlikte Hleb’in akıl dolu asisti ile topla buluşan Hasan Kabze kendine yakışan güzellikte attığı gol ile arkadaşlarını rahatlatıyor ve sonrasında Aykut Kocaman takımına has futbol resitali içinde pas yoğunluğumuz ile rakibi teslim alıyorduk. 
Ekibimizin en etkili oyuncularından Ömer Ali’yi 79 dk. Recep ile değiştirip Recep’i  forvet hattında, Hasan Kabze’yi kanata çekerek oyuna önde basarak devam etmek istemesi oyunu ve rakibi iyi analiz ettiğinin göstergesidir. 
Torku Konyaspor ligin önemli takımlarından olan Gaziantepspor ile oynadığı maçı isteyerek ve hak ederek kazandı. Teknik Direktör Aykut Kocaman’ın etkisi bunda büyüktü. Kısaca bu yapı içinde farkını fark ettirerek alınan 3 puanda önemli rol oynadı diyebilirim

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İsmet Karababa Arşivi
SON YAZILAR