Uğur Özteke

Uğur Özteke

FATMA TORU HANIMEFENDİYE VE MEHMET HANÇERLİ BAŞKANA…

FATMA TORU HANIMEFENDİYE VE MEHMET HANÇERLİ BAŞKANA…

Bugün çok rahatım, sakinim, hiç kimseye şu ana kadar kızmadım sinirlenmedim. Bu yüzden de güzel şeyler yazacağız inşallah.

Önce Meram’dan Sayın Fatma Toru Hanımefendiye teşekkür etmek istiyorum. Çünkü bu projeye başlarken benim gibi pek çok kimsenin inanmadığı dahası inanamadığı Şükran Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm olayında projenin kamuoyu ile paylaşım safhasına gelindi. Şimdi Meram Belediyesi, "Miras" adlı görsel bir şölenle geçmişi gelecekle buluşturuyor.

Yarın akşam Sırçalı Medrese karşısında düzenlenecek görsel şölen bence projenin taç giyim faslı gibi olacak.

Dev bir görsel şöleni izlemek için gideceğim inşallah. Sizlerin de katılmanızı tavsiye ederim. Türklerin Orta Asya'dan Anadolu'ya gelişlerinin anlatımıyla başlayan, daha sonra Konya, Meram ve kentsel dönüşüm yapılacak olan bölgedeki çalışmalar sahnelenecek. Pek çok anlam ve eserler, geleneğimizle buluşturularak bazen bir dervişin dilinden bir emanet, kimi zaman bir sultandan miras edilmiş, farklı sahne, dijital sanat modelleri ve yöntemleri kullanılarak yaklaşık 60 dakikalık performans şov yapılacak.

Böylece Konya'nın 1000 yıllık tarihini izleyeceğiz inşallah.

Bu çalışma için son aylarda Fatma Hanımın nasıl Ankara, İstanbul ve Konya arasında mekik dokuduğunu biliyoruz. Ekibinin aylardır dünyaya kapanıp nasıl çalıştığına şahidiz.

Görmeden başta Fatma Başkan olmak üzere emeği geçen herkese şehrimiz ve tarihimiz adına teşekkür ediyorum.

BAŞKAN HANÇERLİ’NİN DUYARLILIĞI

Dün öğle saatlerine doğru bize şu fotoğraf kareleri ulaştı.

foto-1-355.jpg

foto-2-314.jpg

Önce anlamadık sonra öğrendik ki burası Karatay Belediyesi’nin girişi imiş. Havalandırmalara kuşlar girdiği için havalandırmalar çalıştırılamıyormuş. İçeride sıcaktan bunalanlar da kendilerince vantilatörler ile böyle geçici bir çözüm yolu bulmuşlar.

Böyle bir konu için Sayın Başkanı rahatsız etmedik.

Ama daha alt birimlerden edindiğimiz bilgilere göre havalandırmalara giren canlılara zarar verilmeden havalandırmalar temizlenecekmiş.

Karatay Belediye Başkanı Sayın Hançerli’ye ve ekibine kuşlara güvercinlere karşı göstermiş oldukları hassasiyetten dolayı teşekkür ederiz.

……..

Aslında her gün böyle kimseye kızmadan kimseyi de kızdırmadan tatlı yazılar yazsak ne güzel olur değil mi?

Şaka, şaka, şaka...

Biz yine birilerini üzecek olsak da acı gerçekleri ve vatandaşlarımızın sesi gözü kulağı olmaya Allah’ın izni ile devam edeceğiz.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Otunu, suyunu bilmediğin gönüllerde koyun gütme! Yoksa, ‘kaçıracağın keçilere’ çobanlık yapamazsın…

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Bazı taksi sürücülerimizin kırmızı ışıkta beklerken kapılarını açarak yere tükürmedikleri zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR