Murat Dönmez

Murat Dönmez

GEÇİCİ RAHATLIK

GEÇİCİ RAHATLIK

Üzerindeki kara bulutları dağıtmak için Akhisar maçı önemliydi  Atiker Konyaspor için. Nitekim de öyle oldu sonuç olarak.

Ülkemizde sportif anlamda, sonuca endeksli başarılar, yaşanan veya yaşanacak olan olumsuzlukları ötelerken, Konyaspor açısından da böyle oldu.

Aslında bana göre 6 haftalık periyotta Konyaspor'un sadece ve sadece 3 puanlık bir kaybı var. Bu telefi edilebilir bir durumdur.  Önce 5 maçlık ceza,  yönetim içerisinde yaşananlar, eski başkan Ahmet Şan'ın durumu, üzerine bir de Ali Çamdalı'nın süresiz kadro dışı kalması ve akabinde de hem teknik hem de yönetim anlamında iki kişinin görevlerine son verilmesi her şeyin tuzu biberi oldu.

Takıma yeni katılan futbolcularında henüz istenilen düzeyde olmaması, Türkiye ve Süper Kupayı kazanan bir takımın şu ana kadar beklentilere cevap verememesi ister istemez her kesimi karamsarlığa itti. Akhisar karşısında alınan 3 puan bu karamsarlığı sadece ve sadece bir kaç hafta öteledi o kadar.

İyi futbol, herkesin temennisi. Ama puan daha önemli başarı için. Geçtiğimiz yıllarda da güzel futbol oynamıyordu yeşil beyazlılar ama hiç kimse bu kadar takımından karamsar değildi. Akhisar maçında ilk 10-15 dakikalık bölümde öyle bir kötü futbol sergilendi ki, acaba niye mi soruları kafalarda oluşmaya başladı.  Maçın televizyonlardaki özetlerini de izlediğimizde, rakibin, temsilcimize göre daha atak, daha çok pozisyon bulduğunu açık seçik görünüyordu. Akhisar'ın beceriksizliği, bizim işimize gelirken, bir gün önce dedesini kaybeden ve bu yüzden de attığı gole sevinemeyen Ömer Ali, takımını rahatlatırken, yine ön plana Ali Turan, kaleci Serkan ve Fofana çıkıyordu.  Diğer futbolcuların gol de atsalar vasatı aşamadığı ne yazık ki bir gerçek.

Alınan 3 puan şu an için hem takımı hem de Konya'yı rahatlattı.  Şimdi yeni bir sayfa açmak adına UEFA Avrupa Ligi’nde perşembe akşamı oynanacak olan   Vitoria Guimares maçına odaklanmak olmalı. Seyircisiyle buluşacak yeşil beyazlılar umarım ki; sorumluluğunun bilincinde olacak. Bu karşılaşmada da öncelikli olarak puan veya puanlar, ardından da istenilen futbol gelirse, Konyaspor'da yaşanan olumsuzluklar ciddi anlamda ötelenecek.

Evet, sadece ötelenecek.

Bir gerçek var ki;  yönetimde teknik heyette ve futbolcularda bir sıkıntı var...

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Murat Dönmez Arşivi
SON YAZILAR