Süleyman Sayan

Süleyman Sayan

Güzel şehir Eskişehir

Güzel şehir Eskişehir

Affınıza sığınarak bu hafta saha içi görünümü biraz es geçerek, bu şehir ve takımı hakkında birkaç cümle yazmak istiyorum.

Yıllardır Konyaspor’un peşine düştük o deplasman senin bu deplasman benim gidiyoruz. Ülkemizin futbola bakış açısını bir düşünürsek Eskişehir’in oyuncularına inat, bambaşka bir futbol kültürüne sahip olduğunu özellikle Konyaspor ile kardeşliğinin kağıt üzerinde kalmadığını görüyoruz.

Eskişehir’de diğer şehirlerde görmediğimiz bir sahiplenmeye şahit olmuştuk. 5 yaşındaki çocuktan tutun 70 yaşındaki teyzelere kadar herkes ama herkes Es-Es’i sahiplenmişti. Bütün şehir kırmızı siyah minibüsler, yolları temizleyen süpürgeler tüm dükkanlar aklınıza ne gelirse işte. Birde sadece kırmızı siyaha boyamakla bitirmemişler önümüze kim gelirse gelsin gayet kibar ve mütevazı bir şekilde önce hoş geldiniz diyor sonra maç hakkında kendi görüşlerini belirtip bizim fikrimizi soruyorlardı. Skorun ne olacağının pek önemi kalmamıştı artık dostluk çoktan kazanmıştı bile.

Menfaat gütmeden iki takım taraftarları birbirlerini öyle benimsemişlerdi ki Es-Es Store’da üretilen yarısı Eskişehir yarısı Konyaspor atkısında yazan “Dünya Durana Can Bedenden Çıkana Dek Kardeşiz’’ yazısı aslında her şeyin bir özeti gibiydi. Es-Es bandosu ile Konyalı birkaç kişinin söylediği marş izlemeye değerdi.

Yeni sezonda yeni stadyumuna merhaba diyecek olan Eskişehirliler ile birlikte el ele kol kola, artık son günlerini yaşayan Eskişehir Atatürk Stadyumu’na doğru yürüdük. Stadyumun önünde güzel ikramlarını kabul ettikten sonra bize ayrılan yere girdik.

Maç hakkında fazla bir şey söylemeyeceğimi belirtmiştim. Zaten maç 20. dakika bitti. Aslında burada önemli olan iki takım taraftarlarının diğer şehirlerde de merakla beklenen maç skoruna göre herhangi bir tartışma sürtüşmeye ya da kavgaya girip girmeyeceği idi. Konyaspor taraftarları Konyaspor’un attığı gole sevinmezken Eskişehir’in attığı golde sevinerek aslında büyük bir erdem gösterdiler. Bir ara Eskişehir tribünlerinde kendi aralarında çıkan tartışmayı gören Konya taraftarları, Eskişehirli kardeşlerine Eskişehir’le özleşen sloganla mesajı vermişti aslına. Maçı Konyaspor takımı kazanmış olabilir ama biz dostluğu kaybetmedik. Maç skoru belli olunca Eskişehir’de yaşlı bir amcanın söyledikleri geliverdi aklıma; “Tarih tekerrürden ibarettir. Biz sizi 2-1 yenmiştik siz küme düştünüz. Kardeşliğimiz bitmedi. Bugün de siz bizi aynı skorla yeneceksiniz ama inşallah yenmezsiniz, düşersek de kalırsak da kardeşiz.”

Maç sonunda böyle skorlar ile rakibinizi yendiğinizde genelde otobüslerin camlarının gittiğine defalarca şahit olmuşuzdur. Ancak stadyum yoluna evleri bakan tüm insanlar bizi alkışlayarak ve el sallayarak uğurladı.

Sonuç olarak; ilk kez galip geldiğimiz bir maçta üzülsek mi sevinsek mi bilemeden ayrılmıştık. İnsanların gözlerine baktığınız zaman en ufak bir nefreti görmemek insanı gururlandırıp yüceltiyor.

Şu durumda kimin düşüp kimin kalacağını bilmiyoruz ama Eskişehir’in ligde kalması gerekiyor. Canını dişine takıp kalan maçlarda beklenen puanları almalarını ümit ediyorum.

Maçın Sözü:  Keşke 6 puan olsaydı da üçünü biz üçünü Es-Es alsaydı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Sayan Arşivi
SON YAZILAR