Muzaffer Kırmacı

Muzaffer Kırmacı

HÂLÂ DERS ALMADINIZ MI?

HÂLÂ DERS ALMADINIZ MI?

Klişe tabirle, etrafımız ateş çemberi.

      Bu ateşin bize de sıçraması ihtimaline karşı ülkemiz kararlı bir duruş sergiliyor.

      Her ne kadar muhalefet, dış politikada yanlış adımlar atıldığını söylese de, dünyadaki etkin siyaset bilimciler öyle söylemiyor.

      Orta doğuyu kozların paylaşıldığı arenaya çevirmek isteyen güçlerin asıl hedefinin, Türkiye olduğunu bilmeyen kalmadı.

      Dün dedelerinin yaptığı hataların ceremesini, bugün Filistin halkı çekiyor. İsrail’in tecritine maruz kaldıkları yetmezmiş gibi, her geçen gün etrafındaki çember daha da daralmaktadır.

      Irak halkı Hanya'yı da Konya’yı da anladı ama ne çare. Dün sevinç gösterileri ve zılgıtlarla karşıladıkları Amerikalıları artık istemiyorlar. Bugün ise Saddam'ı mumla arıyorlar.

      Kendi elleriyle ipini  çektikleri Saddam’ın heykellerini devirenler, bugün nasıl bir hata yaptıklarını (Saddam matah olmasa da) anlamış olmalılar.

      Ama nafile.

      Libyalıların da Iraklılardan kalır yanları yok.

      Kaddafi ile yaşanan yıllar meğerse ne kadar güzel, ne kadar mutlu yıllarmış. Bazı değerler kaybedilmeden anlaşılmıyor.

      Bugün darbe yaparak ülkeyi bölmek isteyen  terörist Hafter'le başları belada. Keşke zamanı geriye almak mümkün olsa, Libya halkı Kaddafi’ye çoktan razı.

      Hiç bir devlet kaz gelmeyecek yere tavuk vermez. Rusya’nın bir hesabı var ki; Hafter’e destek veriyor.

      İslâm âleminin üzerindeki ölü toprağını atmak için, Başkan Erdoğan ne kadar uğraşsa da, mezhepleri din haline getirmiş olan itikadı bozuk devletlerin yola gelmesi zor gibi.

      Demek ki; kuyuya bir delinin attığı taşı kırk akıllı çıkarmakta zorlanıyorsa, ülkemiz insanları çevremizdeki gelişmelerden ders çıkarmayı bilmek zorundadır.

      Halkın vermediğini zorla almaya kalkarsanız, bunu gerçekleştirmek için de dış güçlerden destek isterseniz, akibetimizin ne olacağını çevremize bakarak görebilirsiniz.

      Hiç kimse Başkan Erdoğan’ı sevmek zorunda değil. Ama bu ülkede yaşayan herkes, bu vatanı sevmek zorunda. Erdoğan düşmanlığını vatan düşmanlığı ile karıştıranları, bu millet hiç bir zaman affetmez.

      Ama görünen o ki; asıl amaçları “vatan düşmanlığı" olanlar, Erdoğan düşmanlığını paravan olarak kullanıyor.

      Allah vatanımıza düşmanlık edenlere uyuz versin, tırnak vermesin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Muzaffer Kırmacı Arşivi
SON YAZILAR