Turgay Bilge

Turgay Bilge

Hayırlı İşler

Hayırlı İşler

Eğer bir gün duyarsanız ki Tayyip Erdoğan çok zengin olmuş, bilin ki haram yemiştir"

 R. Tayyip Erdoğan (1999)

Başbakan’ın bu veciz sözünün üzerinden yalnızca 15 yıl geçti. O günlerde “çok zengin” değilmiş demek ki Sayın Erdoğan...

15 yıldır sadece meccanen fedakârlık ve aşk ile vatan millet aşkına yalnızca maaş karşılığı çalıştığını biliyoruz. Bu durumda yemese içmese yıllık yaklaşık 150 bin TL tutan maaşından 7 milyon TL biriktirmiş olabilir.

Bi’ gemicik bile alınmaz o paraya! Başbakan’ın çocukları bile bugün daha zengin ondan:

Burak Erdoğan’ın aldığı 6. ve son geminin değeri 30 milyon TL’nin üzerinde, gerisini siz düşünün.

Bilal Erdoğan iki eliyle bi’ para sıfırlamak yeteneği bile olmadığından, dünyevi işleri bırakmış görünüyor; TÜRGEV diye bir vakıf kurmuş. Vakfına yapılan bağışlardan biri Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından da doğrulandı: 99 milyon 999 bin 990 dolar; yani 210 trilyon dan 21 TL eksik!

Bağışı yapan Suudi Kraliyeti’ne ait Royal Protocol adlı bir şirket. “99’luk tesbih” gibi manidar bir bağış yapmışlar, hayırlarını Allah kabul etsin!

Diyeceksiniz ki bazılarınız “o hesap sandıkta görüldü, necip milletimiz helali hoş etti ne var ne yoksa”. Peki!

Ama züğürt çenemi yormadan edemiyorum ben hala. Neden mi?

Biliyorsunuz, YSK cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk oylamasının 10 Ağustos'ta yapılacağını dün açıkladı. Cumhurbaşkanlığına gerekli koşulları taşıyan her TC vatandaşı aday olabilecek.  Koşullar basit: 1- Türk vatandaşı olmak 2- 40 yaşını doldurmuş olmak 3- Yüksek öğrenim görmüş olmak.

Ama bence bunlar işin görünen ve kolay tarafı...

Bu nitelikleri haiz adaylar halktan oy istemek için kendilerini tanıtacaklar, kampanyalar, mitingler, düzenleyecekler. TV, internet ve yazılı basında reklamlar yapacaklar.

Hangi parayla? Ceplerinden...

Recep Tayyip Erdoğan aday olursa, cebinde 7 milyonu var zaten. Ama bu yetmezse gani gönüllü halkımızdan, milletimize sevgi dolu hislerini veciz sözlerle ifade eden bazı işadamlarımızdan, İranlı miranlı hayırseverlerden de bağış alır mı dersiniz?

Kimden alır, kimler verir, ne kadar alır sizce?

Neyse ben susayım artık, bir dilekte bulunarak:

Sayın Başbakan, sakın çok zengin olmayın ama size hayırlı işler!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Turgay Bilge Arşivi
SON YAZILAR