Uğur Özteke

Uğur Özteke

Her yıl durak mı değişir?

Her yıl durak mı değişir?

En güzel günler inşallah bizlerin, sizlerin yani hepimizin olsun. 
Bu satırları saat 9.31 sularında yazmaya başlıyorum. Oysa dün güne ne kadar da mutlu başlamıştım. Daha dışarıda hava karanlıktı ve günün ilk telefonu Sayın Valimiz Muammer Erol Bey’den gelmişti. Vali Bey aramış, teşekkür etmiş Konya ile ilgili de gelecek adına ne güzel müjdeler vermiş, ne güzel de dualar etmişti. Biz de kendi kendimizi gaza getirmiş “İnşallah bu gün çok güzel şeyler olacak” diyerek klavyemiz ile mücadeleye hız vermiştik.
……
Vay sen misin bunu diyen?
Siz değerli okurlarımızdan arka arkaya fotoğraflar ve şikayetler güneşli havada yağmur gibi gelmeye başladı.
Vallahi işte telefonumuza gelen ilk görüntü;
 

foto-1-028.jpgVe altında yazılı olan cümle

“Her yıl mutlaka bir kez durak değiştirilir”…
Bunu çekip gönderen okurumuz dahası dostumuz bugün kanını kessen AK Parti diye akan fanatik mi fanatik partilidir. Abisi belediye meclis üyeliği yapmıştır. Çok güçlü bir firmaları vardır. Ve bu firma Konya’ya değil, Türkiye’ye, hatta Türkiye’ye de değil, Balkanlardan, Arap yarımadasından Amerika’ya kadar da güçlü ticaret yaparlar. Ve bu abimiz sohbetlerde biz bir şeyi eleştirdik mi bize bozulur. Suratı düşer ve kibarca bizi uyarır, “Abi sen güzel insansın ama herhalde mesleğinden olacak hep bardağın boş tarafına bakıyorsun”… der ve aklına gelen güzel hizmetleri arka arkaya sıralar.
Ve demek ki şehirdeki bazı görüntüler bu başarılı işadamımızın da dikkatini çekmiş ve kafasını karıştırıyor olacak ki derdini bizimle böyle paylaşmak istiyordu. 
Haa bu fotoğraf ve bu yorumdan mı mutlu mu olduk? 
Evet mutlu olduk. Hem de çok mutlu olduk. Cenab-ı Allah’ımın bildiğini sizden mi saklayacağız?
Demek ki şehir ve siyaset denildiği zaman bizimle aynı düşünceye sahip olmayan, hatta sadece bu konuda ayrıştığımız dostumuz da bazı işlerden artık bıkmış. Bıçak onunda kemiğine dayanmış. Ne diyelim Cenab-ı Allah’ın önce beni sonra da milleti ıslah etsin. 
Buyurun size ikinci bir fotoğraf karesi;

foto-2-031.jpg
Ama bu fotoğraf geçen hafta geldi. Yine bir iş adamımız tarafından gönderildi. Bu kare Sivaslı Ali Kemal Caddesi, Hoca Ahmet Fakıh parkının bulunduğu yerden. Gelen fotoğraflar bir tane değil en az 10 tane idi. Yolun karşılıklı olarak iki tarafından da yapılmakta olan duraklarının en az iki haftadır aynı şekilde olduğundan yani hiçbir şey yapılmadığından şikayetçi olan iş adamımız isyanları oynuyordu.

Bir küçük dip not. Bu işadamımızda çok ileri seviyede işadamıdır. Sadece Konya’da da iş yapmaz. İstanbul merkezli ülkenin pek çok şehrinde vardır. Partisi görüşü mü? Tabii ki yukarıda bahsettiğimiz işadamı gibi çok sıkı AK partilidir. Hem de bu abimiz Sayın Başbakanımız Davutoğlu’nun hemşerisidir. 
………..
Ben tekrar ediyorum. Cenab-ı Allah’ım beni ıslah etsin. Bizim ve sizler için hayırlı değil ise de en kısa zamanda biz tek işimiz olan bu gazeteciliği bırakıverelim…  

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ
Büyük adam olmaya gerek yok sadece adam olmak yeterli.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?
Gerçekler açık olsa da kabul ettiğimiz zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR