Süleyman Sayan

Süleyman Sayan

Heyecanı Çok, Galibi Yok

Heyecanı Çok, Galibi Yok

İki takım arasında oynanan son 4 maçta Konya ekibi 3 galibiyet 1 mağlubiyet almıştı. Maç öncesi Yeni stadyum ve taraftarının önünde bir adım önde görünüyordu. Bu yıl ligimizdeki taraftar sayılarını düşünecek olursak azımsanmayacak taraftarın tribünde olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Torku Konyaspor, Erciyes maçına, hemen hemen her maç olduğu gibi baskılı başladı. Kaliteli oyun karşılığında, ilk yarının son dakikasında Hleb’in ara pasıyla tartışmalara yol açan bir penaltı ile Marica’nın ayağından soyunma odasına 1-0 önde girdi.

Devre arasında taraftarlar mutlu, takım mutlu ve önde girdi. Fakat bu yıl her maçta olduğu gibi, Torku Konyaspor oyunun hakimiyetini rakibine verdi. İkinci yarı Erciyes daha istekli ve baskılı başladı, Konya tarafında ise daha kontrollü ve yakaladığı pozisyonları kontra atak sağlamak isteyen bir anlayışla sahada idi. Bülent hoca dersine iyi çalışmış ve ikinci yarıda rakibin oyundan düşeceğini hesap etmiş olmalı, İkinci yarının başında, Bülent hocanın yaptığı hamleler meyvesini kısa sürede verdi. Önce oyunda dengeyi kurdular sonra oyun üstünlüğünü ele aldılar. Kayseri ekibi 62. dakikada Necati’nin kafa golü ile beraberliği sağladı. Bu golde Ali Turan’ın timing hatasından sonra Murat’ın pozisyonu takip etmesi ve ceza sahasına orta esnasında Kaleci Belec ile birlikte tam 7 Torku Konyasporlu oyuncunun, Necati gibi bir oyuncuyu arka direkte bomboş bırakması gözlerden kaçmaması gereken önemli bir konuydu. Yeri gelmişken Belec ile defans oyuncularının arasında gözlerden kaçmayacak derecede bir uyum sorunu var, bu sorun, ne kalecinin, ne de defans oyuncularının hatası, yönetimin bu transferi yapmakta ne denli geç kaldığının göstergesi gibi adeta. 76.dakikada Mehmet Uslu, çizgiden çıkardığı top ile, herkesin yüreğine su serpti.

Mesut Hoca’nın mesai harcayacağı en önemli konular ise, bu takım ikinci yarılar neden oyundan düşüyor, yan toplardaki geçen yıl ki sıkıntı göze çarpıyor ve bu sıkıntı nasıl çözülecek, bu takım atak yaptığında değil defans yaptığında nasıl başarılı olur ve son olarak özellikle ilk golü bulduğunda ikinci gol için baskıya devam etmemesi önümüzdeki her maç için sıkıntı olacaktır ve takımı ikinci gol için ne tür ataklarla oyunda tutacak gibi konular en çok gözüme çarpan kısımlar oldu.

Tabi ki eksik oyuncuların takıma katılması halinde özellikle gol yollardaki sıkıntıyı büyük ölçüde çözülmüş olacak ama böyle durumlarda bir B planı her zaman takıma katkı sağlayacaktır.

Torku Konyaspor, maçtan sonra puanını 5 yaparken Kayseri ekibi 4. hafta gene galibiyetle tanışamadı ve puanını 3 yaptı. Belec kalesinde üçüncü maçında ilk golü, görmüş oldu. İki farklı yarıda heyecanı çok galibi yok bir maç izledik…  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Sayan Arşivi
SON YAZILAR