Uğur Özteke

Uğur Özteke

HIRSIZLIK KÖTÜ BİR ŞEY DEĞİL MİDİR?

HIRSIZLIK KÖTÜ BİR ŞEY DEĞİL MİDİR?

Reis bugün Konya’da, Konya yine tarihi günlerinden birisini yaşayacak. Yıllardır söyleriz ve bu söylediğimizin de hep arkasındayız. Bir ülkenin Cumhurbaşkanının bir şehre gelmesi demek o şehrin yeni müjdelerle donanması demektir. Bugün de Cumhurbaşkanımızın Konya’ya vereceği yeni müjdeleri hep birlikte heyecanla bekliyoruz.

Reis’in müjdelerini daha sonra hep birlikte paylaşmak ve yorumlamayı daha sonraya bırakarak bugün gündemimizdeki yeni konulara hemen başlayalım.

AKILLI EKRANLARA TAM PUAN

Uğur İbrahim Altay’ın yeni dönem için düğmeye basmadan uygulamaya koyduğu çalışmalar içerisinde yer alan, Şehir içi Elektronik Yönlendirme ve Bilgilendirme Sistemi ilk günden bu yana vatandaşlardan tam puan alıyor.

Bilindiği gibi şehir içinde şu ana kadar Konya’nın en önemli sorunu ne diye sorulduğu zaman 1 numaralı sorun şehir içi trafik geliyor. Bunun 1 numaralı nedeni de çevre yollarının devreye girmemesidir. Konya çevre yolunun gelecekte tamamlanması ve açılması düşünüldüğü zamanda Uğur Başkan o mühendislik zekası ile hemen apar topar 54 farklı noktada kurdurduğu elektronik yönlendirme ve bilgilendirme sistemi ile iki nokta arasında yani bulunduğumuz yer ile gitmek istediğimiz yer arasında ortalama varış süresi, yol durumu, bilgilendirme, otopark yönlendirme, kaza ve ulaşım durumlarının anlık takip edebileceğimiz sistemi yaptı. Ve uygulamayı da başlattı.

Bu sisteme vatandaş olarak biz de uyum sağladığımız zaman sistem hepimiz için çok iyi ve yerinde bir çözüm olacak.

Bununla ne demek istedim. Hemen birileri yine zıplamasın.

İlk günkü uygulamanın ardından yani 24 saatin ardından Selçuk Üniversitesinden bir hocamız bizi telefonla aradı. Bir cadde adını sordu biz de kendisine tarif ettik. Sonra hocamız şöyle diyordu;

“Uğur Bey bu ışıklı elektronik yönlendirme işi çok güzel. Sabah evden çıktım. Kampüs 11 dakika diyordu ve tam 11 dakikada kampüse girdim. Kampüsten çıkarken bir yönlendirme var ama o caddeyi bilmediğim için size sordum. Demek ki biz Konya’yı artık caddeleri ile bilmek zorundayız.”

………….

Olay bu işte.  Demek ki yöneticilerimiz her şeyin iyisini son teknoloji ile yapsalar da biz de Konya’mızı cadde ve sokağı ile bundan böyle daha iyi öğreneceğiz. Sağ ol Uğur başkanım biz size güvendik, inşallah siz de bizi mahcup etmeyeceksiniz.

TRAFİK DEMİŞKEN

Bir abimiz günler öncesinden bizi şöyle uyarıyordu;

“Abi 22 Mart’ta (Yani bugün) Reis gelecek, miting yapılacak, ASELSAN fabrikasının temeli atılacak, tam Tarım Fuarına denk geliyor tarım fuarına gelenlerin şehre inme işini düşünmüşlerdir inşallah büyüklerimiz.

Tarım Fuarı Konya’nın harmanıdır. Bunu yetkililere bir hatırlatsanız da ona göre organizasyon yapsalar iyi olur diye aklıma geldi. Ne olursunuz Şeb-i Arus törenlerinde olduğu gibi olmasın…”

……………

Evet bu duyarlı okurumuzun iş adamı abimizin dediği bence de yerinde bir ikaz. Çünkü trafik tıkandığı zaman vatandaş ister otobüste isterse direksiyonda yolunda ilerleyemediği zaman fatura hemen Reis’e kesilecek.  Onun için biz de aman sakın haaa diyelim.

HIRSIZLIK KÖTÜ BİR ŞEY DEĞİL Mİ?

Bu hafta Derbent Kayak Merkezi’nde görevli olmadığı için vatandaşın pencereyi kapıyı açarak adeta yağmalar gibi kayak malzemelerinin alınışını fotoğrafları ile sizlerle paylaşmıştık.

Bu duruma şahit olan bir baba aynı görüntüye şahitlik eden yavrusu ile arasında geçen diyaloğu aynı iç yangınlığı ile bizimle şöyle paylaşıyordu;

“Uğur abi o görüntüleri biz de yaşarken benim 1. sınıfa giden oğlanı biz de bulduğumuz bir naylonla kaydırdık.

Bir ara çocuk sordu “Baba onlar neden kayak bisikleti ile kayıyor da biz o bisikletlerle kaymıyoruz?”

Ben de çocuk olayı gördüğü için “Oğlum onlar izin almadan o bisikletlere biniyorlar bu doğru değil, sen büyüyünce anlarsın benim ne demek istediğimi” dedim.

Ama çocuk yine anlamamıştı sormaya devam etti;

“Baba hırsızlık kötü bir şeydir değil mi? O zaman hırsızlıkla elde edilen hiç bir şey kullanılmaz, yenmez değil mi? Kimden çalmışlar bu bisikleti?”

Dediğinde çocuğun kafası daha fazla karışmasın diye atladık arabamıza ve o bölgeden hızla ayrıldık.

Uğur abi çocuk ne görürse onu yapar…

Canım abim bu konuyu gündemine getirdiğin için yüreğine sağlık selamlar…”

…………….

Bizim geleceğimiz çocuklarımız onlara haramı helali, günahı sevabı, iyiyi kötüyü örnek olarak göstermeli ve ona göre yetiştirmeliyiz değil mi?

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

İnsan sabır ile insandır. Sabır ise sırdır, ardır ve sınavdır.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Trafikte saygıyı, sevgiyi, hürmeti ve kul hakkını göz ardı etmediğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
32 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR