Uğur Özteke

Uğur Özteke

İLÇELERDE SÜRPRİZE HAZIR OLUN…

İLÇELERDE SÜRPRİZE HAZIR OLUN…

Siyaset yazarız bana “kızarsınız”, yol trafik yazarız “bildiğimiz şeyler memleketin başka sorunu mu yok? Onları yaz” dersiniz, hava kirliliği deriz “hiç mi iyi şeyleri görmezsin” dersiniz, kedi köpek yazarız “yazacak konu bulamadın da bunları mı yazarsın” dersiniz, tanıdık güzel insanlardan söz edersiniz yazının yarısına sövme yorumları gelir ardından da “yalaka” dersiniz, eeee söyleyin Allah aşkına her gün ne yazalım?

……………

Tamam tamam, şaka şaka ben izleri çok ama çok seviyorum. Ve şunu da biliyorum ki sizler olmaz iseniz ben olamam.

O zaman yine bir okurumuzun dahası “yıkım mağduru” rumuzlu okurumuz yazıyordu “yav dede adaylar kim onu yaz kulislerde kim konuşuluyor onu yaz”…

Tamam tamam zaten AK Parti’nin içinde olanlar da neyin ne olacağını bilemiyorlar ki. Bilseler de zaten Reis’in dediği olacak. Yani kim Reis’e daha çok gider, kim Reis’in kapısının önünde yatarsa o olacak. Onun için inanın hâlâ güçler ve de dengelerin çarpışması tüm şiddeti ile devam ediyor. (Şu dün sabahki şansız talihsiz hızlı tren çarpışması bile bizim insanların çarpışmasının yanın da hiç kalır)  Zaten şunun şurasında ne kaldı ki Reis, pazartesi günü gelecek ve yeni başkanlarımızı açıklayacak.  Buraya gelmeden sizlerden bir iki konu var. Önce onlara yer verelim.

KIZGIN ABİMİZİ KIZDIRDIK YİNE(!)

Kızgın rumuzlu abim tahmin ediyorum ki bizi tanıyor. Aslında işi de biliyor. Biz yazamıyoruz yaaa o bizim üzerimizden yazmaya devam ediyor(!). Bakın abimiz dün de ne diyordu;

“İşte Konyalının Hz. Mevlana mantığı ortaya çıktı. Her şeyi ranta çevirdik ya bu ne ki? Bu ülke de dini bile rant olarak kullanıyoruz. Neymiş efendim, “ortalık itne kaynıyormuş.” Asıl bu milli ve manevi değerleri rantta çevirenler itnelik yapıyor ve bu değerlere zarar veriyor.

Harmanı beklemek için ekeceksin, bu değerlere değer katacaksın, ondan sonra harmanı kaldıracaksın. Evet, siz din tüccarlığı yapmıyorsunuz ama manevi değer olan insanın felsefesinden bir haber olarak onu sermaye gibi kullanıyorsunuz.

Sorarlar insana, Hz. Pir hakkında ne biliyorsun, hangi kitabını okudun da onun harmanını beklersin? Aynı Kur’an-ı Kerimi okumadan, anlamadan yorum yaptığımız, hayatımızı Müslümanca (!) yaşadığımız gibi.

İtnelik öyle mi? Harman öyle mi? Siz çok mu erdem sahibisiniz? Dönün kendinize bir bakın, hangi sınıftasınız. Yemin olsun Hz. Pir yerinden kalksa, o hoşgörüsünü bırakır, sizin gibi konuşan ve sizin gibi harman düşüncesinde olan insanları kovalar, “SİZ GELMEYİN” der.”

………………

ERDEMLİLİK GÖSTERME BU MU?

Mahmut Şener isimli okurumuzun biraz sonra aşağıda sizlerle paylaşacağımız yorumunu okudukça kafam karıştı. Hep sizlerle paylaşırız yaaa. Ben genel anlamda tanısam da tanımasam da bizlerle bu şehrin derdini dertlenen herkesi samimi bulur ve inanırım (Bu inancımda zaman zaman hayal kırıklığına uğrasam da inanmaya devam ederim Edeceğim de inşallah)

Yalnız sizlerden bir şey rica edebilir miyim?

Hani şunu yaz “korkma”, bunu yaz “gazeteci ol” ya da ya da Mahmut Bey gibi “yaz da erdemli ol” diyorsunuz yaaa, ne olursunuz üstüne basa basa ve net söylüyorum sizlerden de özür diliyorum “Memlekette gazetecilik yok bitti hiç sevmediğim yabancı hayranlarının anlayacağı dille de THE END… Haaa biraz Allah’tan korkar bunun vebali var diye düşünürseniz biraz da size güvenen ya da dara düştüğü zaman sizi can simidi sanan insanlardan utanırsanız bu işi yapmayacaksınız. Yapacaksanız da size ne denirse onun yazacaksınız ve köşe olacaksınız. Ben mi? Bu mesleği taaaaaak diye bırakmak için çaktırmadan iş arıyorum” (Yok mu bize göre uygun bir iş?)….

Bir de siz bizim burada gazetecilik yapıyormuş gibi yaptığımıza filan bakmayın bizim ne maddi ne de siyasi olarak arkamızda duracak gücümüz dayanacağımız duvarımız var. Bizi tanıyan tanır. Tanırsanız oturur ağlarsınız bunu da bilesiniz.

Gelelim “erdemliliğini gösterebilirsen” diyen abimizin yazdıklarına;

“Selçuklu Belediyesi Kongre Merkezi’nde Fazıl Say konseri… Takdir Müslümanların…

Fazıl Say'dan İslam'a çirkin saldırı

Sık sık İslam dinine hakaret eden Fazıl Say bu kez haddini fena aştı! Cennete kerhane ve meyhane benzetmesi yaptı. Sözlerinin ardından Say'a tepki yağdı!

Bunu da köşene yaz senin gazeteci olduğunu görelim. Müslümanlarla nasıl alay edildiğini yaz bakalım.

120 milyon harcanıp kongre merkezi yapıldı bize söven Fazıl için mi yapıldı?

Yere göğe sığdırmadığın Uğur İbrahim Altay’a bir şey diyebilme erdemliğini gösterebilirsen seni alkışlayacağım…”

……………..

Abicim görüşünüze saygı duyuyorum. Bu paylaşımı da beni alkışlayın diye de yapmadım. Sadece görüşünüze katıldığım ve inandığım için paylaşıyorum. Burada bu tür konulara dikkat etmesi gerekenler Uğur Başkan’dan çok bu tür organizasyonları yapanlardır. Çünkü malum burası belli bir ücret karşılığı özel bir şirkete verildi.  

Uyarınız hassasiyetiniz ve dikkatiniz içinde teşekkür ederim.

BÜYÜKŞEHİR DEMİŞKEN BÖYLESİ GÖRÜLMEMİŞTİ

foto-1-535.jpg

Dün yine siz değerli okurlarımızdan biri bizi uyardı.

Önce bu fotoğraftan bir şey anlamadım. Nedir? diye sorunca küçük bir not düştü;

“Uğur abi Büyükşehir’in sitesine gir bak. Belki Büyükşehir’in tarihinde böyle bir şey yoktur. Yatırım yok, ihale yok” deyiverdi.

NE ZAMAN AÇILDI

NE ZAMAN KAPANDI?

foto-2-448.jpg

Bu da Konya Devlet Tiyatrosu’nun çocuk oyunu imiş. 26 Aralık öğleden sonrası seansı için bilet almak isteyen bir okurumuz bilgisayarın karşısında nöbete geçmiş. Saat 10.10’da satışa çıkacak olan bilet için sistem açılır açılmaz saniyesinde “YER YOK” uyarısı ile karşılaşmış. Bundan sonra kimse bana “Konya’da tiyatroya giden mi var? Demesin. Konyalı bu işte saniyesinde biletleri kapıverir. Benim canım tiyatrosever hemşerilerim” ...

Yetkililere de bir çift laf edelim. Mevlana’yı anma törenlerinin biletleri satışa çıktığı zaman bile günlerce satışta idi. Çok ayıp vallahi.

BİRAZ DA SİYASET

Merkez ilçeler dışında AK Parti MHP’de sıkıntı yok. Anlaşmalar tamam. Dün de Uğur Başkan’ın dediği gibi düne kadar şehri yöneten tüm AK Partili üst düzey yöneticilerin dediği gibi maalesef AK Parti 31 ilçenin 31’ini de alamıyor(!).

Oraya gelmeden bir dostumuzun gece yarısı bize şöyle bir sorusu vardı;

“Selamünaleyküm abi nasılsın? AK Parti Selçuklu’yu MHP'ye verebilir mi? Kulağımıza öyle bir duyumlar geliyor. Birileri yine ortalığı mı karıştırmaya çalışıyor yoksa? MHP gelirse bizi duman ederler”.

Okurumuza da yazdım “Selçuklu’da böyle bir durum yok sen rahat ol. Ama başka yerlerde AK Partili dostların rahatı bozulur mu onun için de bir şey diyemem” dedim

Merkezde ise yani merkez üç ilçede Selçuklu, Meram ve Karatay’da ise AK Parti’nin adayları meteoroloji gibi saatlik değişiyor. Hiç sevmem belki de böyle bir örnekleme yanlış olacak o yüzden de özür dilerim ama “at yarışı gibi” kafa kafaya giden ve her dönüşte iki adım öne geçen adaylar var. Teşbihte hata olmasın dedik yaaa aman olmasın bu yarış adayların birbirleri ile yarışı değil haaaa. Bu yarış Reis’in önüne en güçlü referanslar ile gidebilmenin yarışı. Demedi demeyin yeni sürprizler kapımızda…

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Düzen bozuk olabilir önemli olan siz biz bozmayalım kendimizi

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ? 

Belh Kavşağı’nda özellikle sabah ve akşam saatlerinde trafik akışının kilitlendiği saatlerde sürücülerimiz dönüş ya da direkt ilerleme yönünde kendi şeritlerini korudukları zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR