Uğur Özteke

Uğur Özteke

İstemiyorum, ama yazmak zorundayım…

İstemiyorum, ama yazmak zorundayım…

Duydum, inanmak

Hafta sonu “Tamam işte yaz geldi” dedirten cinsten sıcak güzel günleri geçirdik ve yeni bir hafta başına sağlıklı, mutlu, huzurlu ve de ümitli olarak başlıyoruz. Çok şükür. Hafta sonu yaptığımız görüşmeler, sohbetler sırasında en can sıkıcı mevzu ile yazımıza başlamak istiyoruz.

Kaç okurumuz şehir merkezindeki Selçuklu Azimkaya camiini bilir?

Vallahi tarifle ben o camiyi bildim. Ama inanın adının Azimkaya olduğunu bilmiyordum. Hatta yanlış bir şey yapmayayım diye de not aldım. O camide hiç de namaz kılmadım. Ancak önünden bugüne kadar belki bin defa geçmişizdir.

Neyse Selçuklu’da Nalçacı Bölgesindeki bu camimizde Ramazan ayında yıllardır akşam namazı kılınmazmış!!!

Ne oldu sizde inanamadınız değil mi?

Evet, bu mahallede artık yaş grubu olarak olgunlar sınıfına girmeye hazırlanan çok sevdiğim ve sözüne çok inandığım bir abimiz iftar sonrası, teravih öncesi sohbetimizde pat diye bu mevzuyu açıverdi. Abimiz bu mahallede oturuyor. Yıllardır ramazan ayında bu camide akşam namazı kılınmazmış. Mahalleden biri ya da bir genç gelir akşam ezanını okur ve çeker gidermiş. Abimiz bu konuya o kadar içerliyor ve bir o kadar da takmış ki, geçtiğimiz yıllarda defalarca müftülüğe kendi ismini vererek durumu bildirmiş.

Ama hiçbir yol alamamış.

Çok kızarsa camiin bir anahtarı da kendisinde olduğu için tek başına akşam namazını kılıyormuş. Hatta geçenlerde yani bu ramazan ayında yine bir genç gelmiş başlamış ezanı okumaya. Abimizde hiç değilse ikimiz cemaat oluruz diye düşünüp gamet getirmeye hazırlanırken, bir bakmış ki genç ezanı bitir bitirmez çıkıp gitmiş… 

Ne olursunuz Allah rızası için biri bana bu dediklerimin yanlış olduğunu söylesin.

Burası Konya. Bu camide Konya’nın göbeği. Yine yıkıldım. Yine dağıldım. Ve …… neyse. Hadi artık günaha girmeyelim.

BURASI DA BÜYÜK BUĞDAY PAZARI CAMİİSİ İMİŞ

Yine bilmediğim bir cami ve bu camiden bize fotoğraf çekip gönderen üniversitede profesör olan bir abimin ricası.

Hocamız aşağıdaki fotoğraf gibi dört ayrı kare göndermiş,

img_8961.jpg

Ve altına da şunları yazmış, “Uğur can…

Büyük Buğday Pazarı Camii’nde kıldığım namazın avlusunda hatta merdivenine kadar bırakılan park edilmiş lüks otomobiller. Bu hem bir görgüsüzlüktür hem de kul hakkına saygısızlıktır. Bu görüntüler biz Müslümanlara inan hiç yakışmıyor…”   

***

Hocamın bu sözlerinin üzerine laf edilir mi?

HAL ESNAFINDAN SELÇUKLU BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR

Geçen hafta Adnan Menderes halinden çöp konteynırlarından akan çöp sularını ve çöplerin fotoğrafını çekip yazmıştık. Ertesi gün Hal’den bir dostumuz aradı. “Abi Allah senden razı olsun. Yazın etkili oldu. Belediye gelip çöplerdi aldı” diyordu. Bizde Selçuklu Belediyesi’nin duyarlı personeline teşekkür ederiz.             

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Ağaca çıkmak istiyorsan, uzaya çıkmayı hayal edeceksin

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Dolmuş şoförlerimizin bir eli sürekli burunlarında olmadığı zaman ADAM oluruz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR