Hakan Markupçu

Hakan Markupçu

İyi ki varsın Diouf

İyi ki varsın Diouf

Konyaspor deplasmanda gol düellosu helinde geçen maçta Diouf'un 3 golü ile sahadan puanla çıkmayı başardı..

Karagümrük karşısında kaleye yine Erhan geçti, solda Michalak sağda Amilton yeraldı, Oğulcan ve Endri Çekici de 11'de yer buldu. Sakatlıktan çıkan Zymer, Bruno Paz ve Muhammet yedek kalırken ileride Mame Diouf ile başladı. Diouf attığı 3 gol ile yıldızlaşırken, defans yediği basit gollerle resmen şok yaşattı..

Önceki maça nazaran farklı bir diziliş ile Karagümrük karşısına çıkan İlhan Palut hoca, son 2 maç sonrası açıklamalarında defans hatalarına dikkat çekmişti ama daha 7. dakikada yine çok basit bir golle mağlup duruma düşmesini engelleyemedi takımının..

Her maçta olduğu gibi iyi mücadele etmeye gayret gösteren Amir'in güzel ara paslarıyla da etkili olmaya çalışan Konyaspor ne yazık ki ikili mücadelelerde hep top kaybeden oldu. Bunda bazı oyuncuların formsuzluğu bazı oyuncuların da kapasitesi etkiliydi desek daha doğru olur sanırım.

Ama genelde inanılmaz bir düşüş var takım oyununda nedense..?!

33'te gelen 2. Karagümrük golü malesef defansın adeta SOS verdiğinin ilanıydı, ne Calvo ne Adil ne de kaleci Erhan topa müdahale dahi edemedi..

42'de Diouf'un cılız vuruşu haricinde pozisyon dahi üretemediği ama kalesinde de sadece 2 pozisyon verip 2 gol yediği bir 45 dakika çıkarıyordu Konyaspor.

Mücadelenin 2. yarısına ilk yarının çok koşsalar da bal yapmaz arı misali etkisiz isimleri Michalak ve Amilton'u kenara alıp Zymer ve Muhammet ile başladı İlhan hoca. İlerleyen dakikalarda da Oğulcan ve Çekici oyundan alındı Paz ve Muric ile hücumda çok daha etkin oldu bu sayede.

2-0'dan sonra sahasına çekilen ve topu Konyaspor'a bırakan Karagümrük karşısında daha iyi pas yapma imkanı bulan Konyaspor 65'te Diouf ile aradığı golü buldu durum 2-1'e geldi. 71'de Muhammet'in harika kafa vuruşunu kaleci son anda kurtardı kornerden gelen topu Diouf bir kez daha ağlara gönderdi skorda dengeyi sağladı. 77'de Diouf yine gole yaklaştı kaleci kurtardı Adil kale yerine topu havaya dikince Konyaspor 3. golden oldu.

Adeta tek kale oynayan son anlara da 2-2 giren Konyaspor ne yazık ki 88'de kalesinde 3. golü görünce şok yaşadı.

8 dakika uzayan maçın 90+5'nci dakikasında bir kez daha sahneye çıkan Diouf öyle uçtu öyle bir kafa vuruşu yaptı ki sakatlanma pahasına topu ağlara gönderdi Konyaspor'a 1 puan kazandırdı. Son anlarda Muhammet'in kaçırdığı gol saç baş yoldurdu..

ilk yarıda çok kötü 2. yarıda ise iyi bir mücadele sergileyen Konyaspor sahadan 1 puanla çıkmayı başarırken bazı isimlerin performansı hayal kırıklığı yaşatıyordu..!

Haftaya Beşiktaş ile oynanacak maç öncesi İlhan hocanın da artık çıkaracağı 11 ve sistemi üzerinde biraz daha düşünmesi gerekiyor sanırım..!!

POTADA PEREZ KANATLANDIRDI

Konyaspor potada koç değişikliği sonrası adeta yeniden başlarken, evde Galatasaray galibiyetinin ardından deplasmanda bu kez Manisa karşısında 19 sayı geriden gelerek hele de son saniyede Alex Perez'in olağanüstü başarılı 3'lüğü ile galip gelmeyi başardı.

Koç Sinan Çambel ile galibiyetlerine devam eden Konyaspor, Manisa'da Büyükşehir Belediyesi'ni 79-80 mağlup ettiği maçta ilk 3 periyotta iyi mücadele etmesine rağmen sayı üretmede güçlük çekse de son periyotta inançlı inatçı mücadelesiyle adeta puan savaşının da galibi olmayı başardı ve o son saniyede gelen Perez'in 3'lüğü ile galip gelinmesi taraftarları da adeta kanatlandırdı sevinçten havalara uçurdu.

Potanın kartallarına başarılar diliyor, aman nazar değmesin diyorum..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan Markupçu Arşivi
SON YAZILAR