Süleyman Sayan

Süleyman Sayan

İYİ MİYİZ, KÖTÜ MÜYÜZ?

İYİ MİYİZ, KÖTÜ MÜYÜZ?

Milli takıma alınan alınmayan oyuncularla yeterince eleştirildiğini düşünüyorum artık oraya bir kadro gitti ve bundan da dönüş yok. Hala o alındı bu alınmadı demenin kimseye bir faydası bundan bir vazgeçelim önce.  Bir şeyi unutmayalım biz ekibiz daha iyi bir takım değiliz. Özellikle orta alanda iyi oyunculara sahibiz ancak tüm oyuncular birbiri ile uyum içinde olduğunda bir takım oluyoruz. Şunu da belirtelim tarihimizde üst üste 3 büyük turnuvaya gidebilmiş takım olmadık hiç, kendimizi Kaf Dağı’nda görüp rakipleri küçümseyemeyiz. 

Bugün beğenmediğimiz Hırvatistan’ın son dönem katıldığı turnuvalara bakıyorum son on organizasyon ki bu yirmi yıl demek Hırvatistan sadece bir dünya kupası bir Avrupa kupası kaçırmış. 1996, 1998, 2002, 2004, 2006, 2008, 2012, 2014 gitmişler ve şimdi 2016’da boy gösteriyorlar, devamlılığı var ya biz? Saman alevi gibiyiz ama doymuyoruz da 1996 öncesi gol atınca sokaklara dökülüyorduk, ama bu yirmi yıl önce idi tabi ki futbolumuz gelişti ama kafa aynı kafa bu kafa yapısını değiştirmek gerek. Futbolda sadece biz yokuz bunu unutmayalım bir mağlubiyet ile dünyanın sonunu getirirken galibiyette ise Avrupa kupasını kaldırmayalım. Bu maç için nerelerde hata yaptık ona bakalım. Maçtan önce hissettiğimiz ve maçtan sonra gerçekte olana bir bakalım.

Millilerimiz zor bir grupta kabul. Hırvatistan millilerimizin grubundaki en dişli takım bana göre. Ancak Hırvatistan yenilmeyecek takım değildi. Fatih Terim kadro seçiminde Ozan dışında çok yanılmasa da değişikliklerde sınıfta kaldı diyebilirim. İlk yarı orta alanı toplayan Oğuzhan’ın çıkması hata iken Volkan’ın oyuna girmesi ayrı bir hata oldu.  Zaten fizik kapasitesi düşmüş bir Arda varken Volkan’ında girmesi orta alanda Selçuk’un da gömülmesine neden oldu. Ozan milli takıma seçildiği günden beri milli takım oyuncusu olmadığını düşünüyorum. Bu değişiklik ile birlikte Hakan da Cenk de yalnız kaldı. Burak oyuna girdiğinde hücum alanında biraz heyecanlansak da Cenk’in oyundan alınması tekrar bir kısır döngü içinde bulduk kendimizi.  Sahaya girdiğinde Hırvat oyuncular tarafından bile sevilen Emre geleceğinin çok parlak olduğunun sinyallerini çoktan verdi bile. İspanya maçını düşünürsek on birde başlaması isabet olacaktır.

Ben milli takımın grubun en sert ve takım gibi takımı Hırvatistan karşısında taktiksel hatalardan maçı çeviremediğine inanıyorum. Her ne kadar direkler Volkan’dan çok top kurtarsa da o pembe kıyafeti çıkardığında önündeki adamlara en azından güven vereceğini düşünüyorum.

Herkesin düşüncesinin aksine İspanya maçı bizim için daha rahat geçecektir diyebilirim. Maçı kazanırız ya da kaybederiz bir şey diyemem ama Arda, Hakan, Emre, Oğuzhan, Selçuk çok daha formda ve daha istekli olacaktır. Çünkü İspanya, Hırvatların aksine top oynayan ve sizin oynamanıza fiziksel olarak müdahale etmeyen bir takım.

Bu yıl ilk kez 24 takım katıldı kupaya. En kötü iki üçüncü dışında dört üçüncüde üst tura çıkacak bu yüzden İspanya karşısında alınacak bir beraberlik bile üst turun anahtarını sunabilir ki ben kazanabileceğimizi düşünüyorum.

Maçın sözü:  Sanırım en iyi 4 üçüncünün bile üst tura çıktığı kupaya, en iyi üçüncü olarak gelip en kötü üçüncü olmak hayal kırıklığı olur. Hani diyoruz bitti demeden bitmez, demeyelim, uygulayalım İspanya da biter Çekler de…

 Ama önce şuna karar verelim biz iyi takım mıyız, yoksa kötü takım mı?

Bence biz takım falan değiliz Biz inanınca sonuna kadar savaşan bir milletiz, tarih boyu hep böyle oldu, bu çocukların tek ihtiyacı olan bu inanmak. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman Sayan Arşivi
SON YAZILAR