Uğur Özteke

Uğur Özteke

Kent merkezinden Güzel ve çirkin Kareler

Kent merkezinden Güzel ve çirkin Kareler

Günlerden yine bir pazar, siz değerli okurlarımızın pek çoğu için tatil günü. Bizde sizin tatilinize karabiber olmamak adına yazımıza güzel bir fotoğraf karesi ile başlamak istiyoruz.
foto-1-023.jpg
İşte bu kartpostallık kare dostumuz Bayram Kabadayı’ya ait. Bayram abi bize göre şehri yönetenlerin göremediği yüzlerce mücevherden birisi. Ancak bize yabancınınki tatlı geldiği için dışarıdan para getirip övgüler düzdüklerimizden değil.
Adalet Bakanlığı’ndan emekli olan Bayram abinin dünyası fotoğraf makinesi. Sadece bizim bildiğimiz arada bir çayımızı içerken dertlerini dinlediğimiz Bayram abi gibi size 100 isim sayarız. Ancak dediğimiz gibi bu isimlerin kadersizlikleri Konya’da olmaları.
Şu fotoğraf karesini sosyal medyada görsek, “Aman burası da Dünya’nın neresi imiş?” deriz. Oysa burası bizim anam babam Meram Yeni Yol. 
Ne diyelim önce Bayram abimize ardından da yöneticilerimize bize böyle bir güzellik kazandırdıkları için teşekkür ederiz. 
   
foto-2-026.jpg

Burası da Meram Yeni Yol’un başlangıcı Şato Form Kavşağı’ndaki SGK Müdürlüğü’nün önündeki belediye otobüs durağı.
Bilmeyenler şaşırmasın. İnanın burası oto park filan değil. Hele hele Belediye’nin işlettiği o cep parklar da değil. Burası yüzde yüz tartışılmasız otobüs durağı. Biraz sonra otobüs gelecek. Otobüs sürücüsü durakta araçlar park ettiği için haklı olarak yolun ortasına duracak. Kapılarını açacak. İndi bindi yaptıracak. O sırada arkadaki araçlar duracak. Yol tıkanacak. Işıklar tekrar yeşilden kırmızıya dönecek… Filan feşmekân.
………….
Farkında iseniz şehirde Uluslararası Konya Sempozyumu yapılıyor. Mümkün olduğu kadar takip etmeye çalışıyorum.
Tabii ki konuşulanlar güzel.
Ama şunu da biliyorum ki o konuşanlar asla ama asla bu şehrin merkezinde toplu taşıma araçlarından faydalanmıyorlar.
Vatandaş gibi çileyi çekmiyorlar.
Durum böyle olunca da her şey “lafta güzel” kalıyor.
Durun hemen ümitsizliğe kapılmayın.
Ben de sizler gibi ümitle şehir merkezine bisikletimizle gelebileceğimiz bisiklet yollarını, hafif metroyu, hatta metroyu hayal edenlerdenim.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ
Biri gelir seni sen eder, biri gelir seni senden eder.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?
Askeri Hastane Kavşağı’nda kontrollü geçişlerde yayalara yol verdiğimiz zaman ADAM oluruz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR