Uğur Özteke

Uğur Özteke

KOMEK’LERDE BİLİNMEYEN BİR SIKINTI MI VAR?

KOMEK’LERDE BİLİNMEYEN BİR SIKINTI MI VAR?

Bugün yine sizlerden gelenlerle kendimizce bir şeyler yazmaya çalışacağız. Niyetimiz halis, elbette bizim de sıkıntısını derdini yaşayan ama nedenini detaylarını tam olarak bilemeyen okurlarımızda iyi niyetleri ile kafalarını karıştıran konuları öğrenmek istiyorlar.

Biz de tam bu noktada bize gelen sıkıntılı konuları hiç kimsenin kafasında en küçük bir soru işareti kalmayacak şekilde kamuoyu ve yetkililerle paylaşarak karanlıkta bir şeyin kalmamasına yardımcı olmaya çalışıyoruz.

BİZE İZMİR’DEN ÖRNEKLER

GÖNDEREN KONYALI

OKURUMUZU UNUTMADIK

AK Partili dostlara hep diyorum. İstanbul seçimleri dahası İstanbul’da AK Parti’nin önce az bir farklı kıl payı seçimi kaybetmesi ardından bu kez AK Parti adına hezimetle kapatması Anadolu insanının bile dengesini bozdu.

Yani İstanbul seçimleri sadece İstanbulluları ve ne diyeyim AK Parti, CHP ya da koalisyon ortaklarını değil, ülkenin neresinde olursanız olun dengemizi bozmuş isteklerimizi abartmış durumdayız.

İşte İzmir’deki bir Konyalı okurumuz bize İzmir Büyükşehir Belediyesinin güzel uygulamalarını gönderip Konya’da da akrabalarının ya da hemşerilerinin bundan, bu gibi güzel şeylerden faydalanmasını istiyordu.

Şöyle başlayalım mı?

foto-1-677.jpg

Ve diyor ki “Abicim İzmir Büyükşehir Belediyesi halkına Gün Batımı gibi süper etkinlikler sağlarken Konya’mızın halkı neden bunlardan mahrum?”

foto-2-561.jpg

“İzmir’de çöp bölümlerini ne güzel ayrıştırmışlar. Şimdi onlar mı milliyetçi ve vatansever yoksa biz mi?”

 

foto-3-397.jpg

“İzmir Büyükşehir Belediyesinin ihtiyaç sahiplerine dağıttığı süt”

 

foto-4-262.jpg

“Bizde çöpe İzmir’de ise halka toplanıyor”

Aynı okurumuz bu kez de İzmir’deki garip bir uygulamayı yine aynı şekilde fotoğraflı olarak bize aktarıyordu.

foto-5-172.jpg

“Bu da bizim Türk zekası. İzmir’de treninde elektrik şarj fişi koyarlar onu da kimse kullanmasın diye de koltukla duvar arasına sıkıştırırlar.”

…………………

Teşekkürler biricik abim sizi çok seviyoruz. İyi ki varsınız.

KOMEKLERLE İLGİLİ BİLMEDİĞİMİZ BİR DURUM

Bir okurumuz KOMEK’lerle ilgili kafasını karıştıran bir durumu resmi tablolarla şöyle aktarıyordu;

“Uğur bey merhaba ben bir okuyucunuzum şehrin çeşitli sorunlarını korkusuzca dile getirdiğinize şahit oldum bu sebeple bir konuyu size mail atma ihtiyacı duydum

KOMEK'ler bir önceki Büyükşehir Belediye Başkanı ve ekibinin cinliği sebebiyle Halk Eğitimlere verildi. Eğitici olarak yani Halk Eğitimler insanları yok parasına çalıştırıp vatandaşı eğitiyor, ama havasını Belediye Başkanları atıyor.

Neyse konumuz da bu değil aslında konu şu değerlendirmeler eğitimcilerin son durumları açıklandı

Şimdi sizinle bir kaç örnek paylaşmak istiyorum

foto-6-119.jpg

Kimi uygun bulunmamış, kimi yüksek not almış kimi normal.

foto-7-078.jpg

Çeşitli branşlarda değerlendirmeler var şimdi bunda ne var? diyebilirsiniz

foto-8-038.jpgfoto-9-019.jpg

Bir sürü atanamayan öğretmen, lisans mezunu insanlar değerlendirmeye alınırken, ne acıdır ki lise ve ilkokul mezunu öğreticiler, “öğretmen demiyorum çünkü lisans mezunu olman lazım” KOMEK'de tam zamanlı yani belediye personeli olarak puanlamaya tabi tutulmadan Halk Eğitimin hocalarının tam tamına 3 katı ücretlerle orada çalışıyorlar.

Sonrada bizim başkanlarımız ve yöneticilerimiz insanlara dönüp haktan hukuktan adaletten ve kul hakkından bahsediliyor

Allah bunun hesabını bir şekil sorar. Biz buna inanıyoruz.

Bir lafım da Milli Eğitim ve Halk Eğitimlere olacak.

3 ilçeye de başvuran arkadaşlarım var.

Bu puanlama neye göre yapılıyorsa halka açık bu sitelerde herkes görebilir. Meram'da yüksek ya da düşük puan alan bir bakıyorsunuz Selçuklu'da tam tersi çok yüksek puan almış. Karatay’da ise eşit almış olabiliyor. Bu durum sizce çok garip değil mi?”

………….

Bu konuya KOMEK ve eğitim temsilcilerimizin derhal süratle ilgileneceklerini gerçekten de denildiği gibi kafa karıştıran bir durum varsa hemen düzelteceklerine inanıyorum.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Kaybettiğin insanlar için üzülme, ya dostluğunla yetinmemiştir ya anlamamış, dinlememiştir. Ya ona verdiğin değeri suistimal etmiştir, ya seni de kendi gibi fitne fücur bilmiştir. Ya birinin lafıyla dolduruşa gelmiştir, ya sırlarını muhabbetine meze etmiştir. Sen sadece kazandıklarının kıymetini bil ve doğru yolunu eğip bükme...

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Yayalara öncelik kuralı var diyerek yaya geçidi ya da yaya çizgisi olsun olmasın her yerde karşıdan karşıya geçeceğim ve araçlar duracak diyerek yola tavşan gibi atlamadığımız zaman daha iyi ADAM oluruz.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR