Ümit Altunbaş

Ümit Altunbaş

GÜÇLÜ MÜCADELENİN ADI NESLİCAN 

GÜÇLÜ MÜCADELENİN ADI NESLİCAN 

Allah’ın rahmeti, bereketi, lütfu ve ihsanı hepimizin üzerine olsun inşallah. Bu haftaki yazımızda eğer izin verirseniz Türkiye’yi derinden üzen Neslican Tay’dan bahsetmek istiyorum.  Geçtiğimiz günlerde kanserle mücadele eden Neslican Tay hayata gözlerini yumdu kanser acı yüzünü bir kez daha göstermiş oldu... Tabi ki rabbimizin bizlere vermiş olduğu ömür ne kadardır bilinmez ama genç yaşta kanserle mücadele edip hayata gözleri yummak insan olarak bizleri derinden üzmüş adeta kelimeler düğüm, düğüm olmuştur. 

Neslican Tay’ı sosyal medyadan takip ederek kanserle mücadelesinde neler yaşadığını onun dilinden duyduk, öğrendik. Kanserin yorucu ve meşakkatli tedavi sürecine rağmen Neslican Tay hayata olan bağlılığını, güçlü duruşunu yüzünden tebessümü hiç kaybetmemişti.  Genç yaşında her şeyin bilincinde olup kanserle mücadeleye göğüs germişti, bu mücadelede saçlarını kaybetti, bacağının bir tanesini kaybetti ama hiç bir zaman umudunu kaybetmedi, başaracağına inanarak kanser ve hayat arasındaki mücadelesine devam etti. Neslican Tay’ın aklımızdan silinmeyen bir sözü vardı oda şöyle, ‘Belki kaybedeceğim ama savaşırken kaybedeceğim’.

Evet söylediği gibi oldu belki de kaybetti ama azimle, karlılıkla, dik duruşuyla, mücadele ederek onu değimiyle savaşarak kaybetti. Nice gönüllere umut olarak, nice gönüllere örnek olarak kaybetti... Buradan yetkililere seslenmek gerekirse kanserle böylesine güçlü mücadele eden,  dik duran,  azim eden,  umudunu hiç kaybetmeyen nice gönüllere umut tohumları eken Neslican Tay’ın adının hiç unutulmamasını kendisi hayatta olmasa dahi adının yaşatılmasını ülkemizin her hangi bir Onkoloji hastanesine adının verilmesini daha nice kanserle mücadele eden vatandaşlara örnek teşkil etmesini canı gönülden temenni ediyorum. Ülkemizin her hangi bir onkoloji hastanesine Neslican Tay’ın adının verilmesi hususunda gerekli çalışmaların en kısa sürede hayatta geçirilmesini diliyorum.

Satırlarıma burada son noktayı koyuyorum. Nice gönüllere umut olan, nice gönüllere örnek olan Neslican Tay’a Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Mekânı cennet olsun. Tekrar görüşmek dileğiyle. Allah’a  emanet  olun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümit Altunbaş Arşivi
SON YAZILAR