Ümit Altunbaş

Ümit Altunbaş

MEKKE İLE MEDİNE'YE YOLCULUĞUN İLK ADIMI HAC KURALARI...

MEKKE İLE MEDİNE'YE YOLCULUĞUN İLK ADIMI HAC KURALARI...

Allah’ın rahmeti, bereketi, lütfu ve ihsanı hepimizin üzerine olsun inşallah.

Eğer izin verirseniz bu haftaki yazımızda kutsal topraklara yolculuğun ilk adımlarından bir tanesi olan hac kuralarından bahsetmek istiyorum.

Geçtiğimiz günlerde tüm hacı adayları için Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2020 yılı hac kura töreni düzenlendi. Hac talihlisi olarak ismi okunan ve 2020 yıllında hac ibadetini yerine getirmeye hak kazanan tüm hacı adaylarının mutluluğu elbette ki tarifsizdi.

Bu tarifsiz mutluluğu yaşayan hacı adayları mutluluğunu sevdikleriyle paylaşmış hiç vakit kaybetmeden hac kayıt bürolarına akın etmeye başlamıştır. Çünkü artık Resulullah’a  (SAV) duyulan hasret son bulacaktır. Haksız mıyım?

Nedendir derseniz  Resulullah  sevdasıyla  yaşayanların  sevgili  peygamberimizin  bulunmuş  olduğu  mukaddes  topraklara   ayak  basmanın  hayaliyle  gece, gündüz  ağlayanların  en güzel  hediyesidir  hac! Rabbim nasip eylese ben de varsam Kâbe yollarına ayak bassam, “Lebbeyk Allahümme Lebbeyk”  diyerek tavaf eylesem bir kerecik gül yüzünü görebilsem, sinemde  saklı derde  deva  bulabilsem  “Ah benim güzel  Mekke’m, Ah benim  güzel  Medine’m”  diyenlerin  dileklerinin kabul olduğu  en  mukaddes  ibadettir  hac!

Giysem beyaz ihramı unutsam derdi tasayı, görsem ağlayı ağlayı merve  ile sayı,  neylerim  yalan dünyayı, zemzem suyun içebilsem  senin  rızan  alabilsem, sana  layık  ümmet  olabilsem  neylerim  yalan dünyayı  diyenlerin  en mukaddes  ibadettir hac!

Hacca gitsem hacı olsam  hakkın rızasını  alsam  canım  yoluna  kurban  diyerek  ağlasam  neylerim yalan dünyayı  Ey benim güzel Mevlam.  Sanma seni unutur bu gönül hacca davetini bekler yıllar geçse de bu ömür   sen  davet  edersen her şey unutulur   senin yoluna  Mekke  ile  Medine  elbet bulunur...

Ne diyelim Resulullah’ın  daveti  her şeyden  üstün  olur.  Davetine icabet eden ilahi huzuru  elbet bulur.  O davetin adı Mekke ile  Medine  yoludur!   O davete gidenlerin kalbi Resulullah için ritim  vurur. Çünkü dünyayı en güzel ritmi kullarının Yüce Allah için atan kalbi olur.

Haksız mıyım değerli okurlarım?

Sözlerime son vermeden önce 2020 yılı hac kura sonuçlarına göre hac ibadetini yerine getirmeye hak kazanan tüm hacı adaylarının hac  ibadetlerinin hayırlara vesile olmasını  diliyorum.

Hac ibadetlerinin kabul ve makbul olmasını temenni ediyorum.

Satırlarıma burada son noktayı koyuyorum.

Saygılarımı ve hürmetlerimi sunuyorum.

Tekrar görüşmek dileğiyle

Allah’a emanet  olun...!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Ümit Altunbaş Arşivi
SON YAZILAR