Uğur Özteke

Uğur Özteke

KONBELTAŞ’a tepki büyüyor

KONBELTAŞ’a tepki büyüyor

Bu şehirde otopark kuralsızlığına, bazı sürücülerin otopark konusundaki saygısızlığına, fütursuzluğuna karşı çıkan kendi çapında mücadele veren bir insanız.

Bu şehirde belediyelerin yeterince otopark yapmadığını, bazı otoparkların da kullanışlı olmadığını sütunlarımızda sürekli olarak dile getiren bir faniyiz.   

Madem araba alacak paramız var o zaman arabamızı da otoparka koyacağız hem de parasını vererek.

Ancak Büyükşehir Belediyesi dolayısıyla Konbeltaş bu şehirde daha otopark kültürü oluşmadan, üstelik de iki şeritli yolun bir şeridini tek kelime ile gasp ederek gerçekten modern “zulüm” rolünde.

Bu benzetmeyi biz yapmıyoruz. Sosyal medyaya bir bakın. İş adamlarından, oda başkanlarından, memurdan, işçiden, emekliden bu konuda inanılmaz bir tepki var.

Bakın aşağıdaki yorumu bize 2 Ocak akşamı bir bayan sürücü göndermişti.

İzninizle önce bunu birlikte bir okuyalım;    

“02.02.2015 Cumartesi günü Zindankale civarındaki işimi halletmek üzere aracımla yola çıktım. Aracımı Zindankale Otoparkı’na pak ederken, ‘Allah razı olsun belediyemiz buraya ne güzel bir otopark yaptı. Millet hala sağa sola park ediyor. Yazık 2.5 lira vermemek için” diye de kendi kendime söylendim.

2 saat sonra işimi bitirip geldiğimde otopark çalışanları 10 lira park ücreti isteyince, “hayırdır havaalanı parkı mı burası ne oluyoruz?” dedim.

Zavallı görevliler akşama kadar her gelenin aynı tepkiyi verip yaşadıkları tartışmalardan yılmış bir halde, “hanımefendi haklısınız 3 saattir 4 kişiyle tartıştık kiminden 30 lira, kiminden 40 lira istiyoruz. Yeni tarife böyle her yarım saate 2.5 lira katlayarak yazıyor. Maalesef bu uygulamayı belediye yeni getirdi” dediler.

Kulaklarımıza inanamadık. “İstanbul Boğaz’da park yerin demiyiz? Havalimanı’nda mıyız? Yoksa bizim maaşlarımıza yüzde 100 zam geldi de bizim mi haberimiz yok?” diye sormadan edemedik.

Sayın Belediye Başkanımız;

Bizler çok büyük metropolde yaşamıyoruz. Aldığımız maaşlara yapılan zam oranlarımız belli Konya’nın halkının çoğu zengin iş adamları da değil. Toplum olarak faizli uygulama sistemine de bir Müslüman olarak karşıyız.

Her yarım saate 2.5 lira artan tarife de neyin nesi? 

İstanbul’da dahi belirli semtlerin dışında yapılmayan bir uygulamayı Konya gibi Anadolu şehrine getirmeniz, vatandaşa mecburiyetlerini zulme de dönüştürmektir. Bu hizmet anlayışına sığmaz.

Belediyemiz böyle yaparsa şahıs otoparkları ne yapar varın siz düşünün!”

***

Bu konuyu sizlerin adına yetkililerimize bir kez daha iletiyoruz. Belki Tahir Başkan’a bu şikayetler birileri tarafından ulaştırılmıyordur.

TAPU VE TRAFİK TESCİL MÜDÜRLÜĞÜ BÖLGESİNDEN ÜZEN BİR KARE

Bir bakan okurumuzun derdini paylaşınca yine bir bayan okurumuzun bize gönderdiği notu ve fotoğrafı unuttuğumu hatırladım. Önce geciktiğim için bu bayan okurumuzdan özür dilerim. Bu okurumuz şöyle diyor;

“Uğur Bey, Tapu Müdürlüğü ve Trafik Tescil Müdürlüğü önünde çektim bu fotoğrafları. Bazı yaşlılarımızı görüntüleyemedim. Bir görmeniz lazım, çamur, çukur ve bir kısmı da kar, buz. Yayaların geçebileceği alternatif bir yol yok. Çalışmaların uzun süreceği belli, hiçbir tedbir alınmadan bırakılmış. Bisikletle ya da yaya geçmek işkence. Bataklık gibi olmuş. Bizim şikayet merciimiz de sizsiniz. O yüzden size iletiyorum. İyi akşamlar.”…

Ve bu okurumuzun yardım istediği yerin fotoğrafı

foto-015.jpg

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

İnsan sevdiklerini sadece ölümle kaybetmez

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

İki şeritli yolun bir şeridini KONBELTAŞ’a paralı otopark yapmadığımız zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR