Uğur Özteke

Uğur Özteke

Konya’da sürpriz yok

Konya’da sürpriz yok

Türkiye tarihinin bir gününü daha, şükürler olsun kazasız belasız sandığa ve demokrasiye saygılı bir şekilde noktaladı.

Siyasi partisi, görüşü ne olursa olsun, en radikal sağdan en radikal sola herkes “demokrasi, sandık” dediğine göre yazımızı yayına hazırladığımız saatte çıkan sonuçlara herkes sağduyu ile yaklaşmak durumundadır.

Biz boyun ölçüsüne, yerelliğimize bakarak izninizle küçük bir Konya değerlendirmesi yapalım.

Konya’nın büyük bir kesimi “biz zaten böyle olacağını biliyorduk” demesin.

Ama izninizle biz diyelim.

Şahit mi istiyorsunuz?

Olur…

7 Nisan akşamı Kanal 42 televizyonu canlı yayında imiş. Programı arkadaşımız Kerem İşkan yönetiyormuş. Bizi cep telefonundan aradılar ve canlı yayına bağladılar. Biz ise Konya’dan çok uzaklarda canlı yayından birkaç saat önce sadece partilerin netleşmiş vekil adaylarının listesini cep telefonundan internet öğrenmiştik.

Bizim Kerem uyanık, daha “Merhaba Uğur abicim” dedikten sonra şak diye sordu “Ak Parti kaç vekil çıkarır?”

Biz de dangalağız. Bir yandan da serde yaşlılık var. Düşünmedik yutkunmadık “11” dedik.

Kerem’in o anda canlı yayında kim var bilmiyoruz ama, Kerem bıraktığı yerden kaşımaya devam eder “Uğur abi yani şimdi sen Ömer Ünal Bey vekil olamayacak mı diyorsun?”

……..

Şaaaaaak. Kerem bu hiç affetmez. Biz de yaşlı sazan (!)… Konya’dan saatlerce uzakta, şehrin atmosferini bilmiyoruz, canlı yayında kim var bilmiyoruz. Tek bildiğimiz var o da millete göre tahminimiz…

O geceden dün geceye kadar tek kilitlendiğim nokta Ömer abimizin vekil olup olamayacağı idi. Vekilleri yakın markaja alıyoruz. En çok çalışanların içinde Ömer Bey var. Her yerde Ömer Ünal.

Ama… Ama bizde Ak Partili de olsa herkesle konuşuyoruz. Yüzde yüz Ak Parti’ye oy verecek dostumuz bile bire bir kapalı kapılar ardından bir takım şeyler mırıldanıyor. Sokakta hava iyi; ama bire birde parçalı bulutlu.

…….

O geceden dün geceye. Cenab-ı Allah’ım biliyor. Ak Parti’den HDP’ye Konya için tahminlerimde tutturduğum için çok mutluyum.

…………

Mesela Mustafa Kalaycı, Prof. Dr. Sait Gönen, Hüseyin Oprukçu, yanlarında en az 7’şer 8’er kişi ile seçime bir hafta kala ziyaretimizdeler. MHP’liler 3 vekilden hatta 4 vekilden söz ediyorlar. Üç isimle de ve beraberinde heyetlerin huzurunda da “MHP iki çıkarır” diyoruz. 40 yıllık lise arkadaşım Sait Gönen, Mustafa Kalaycı abimizin yanındaki partili çıldırıyorlar, “Yapma abi yaaa milletin bize teveccühünü bir bilsen. Bizimle bir olsan…..”

Bir ara dayanamadım ve hiç sevmedim iddialı cümle yaşlılıktan dolayı yine ağzımdan çıkıverdi, “Sizin dediğiniz olsun 50 kuzu ikram edeceğim”….

…………….        

CHP’ lilere de, SP-BBP’li dostlarıma da ve HDP’li Odabaşı hocaya da ne dedik ise şükürler olsun çıktı.

Gubuzluk yok. İşkembeden atma yok.

Canlı yayının cd’sini Kerem’den alabilirsiniz. Diğer partililerin de isimlerini yazdık. İnanmayan sorabilir.

Peki biz bu işi çok mu biliyoruz?

Hele, hele siyasetçi dostlarımızdan daha iyi mi anlıyoruz bu işten?

Asla, asla, asla….

Ak Partili olarak bu şehri yöneten 4 isimden biri ile seçim öncesi kağıda ne yazdık ise o oldu.

Yani burada önemli olan nabzı iyi tutabilmek.

Konya için, ülkemiz için bundan sonra da hakkımızda ne hayırlı ise Cenab-ı Allah’ım onu bizlere nasip kılsın. Çünkü Allah’ın dediği olur.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Siyaset, başkalarına sezdirmeden değişme sanatıdır.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Her şart ve ortamda objektif düşündüğümüz 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR