Uğur Özteke

Uğur Özteke

Konya'nın farkındalığı için bayrak kampanyası düzenlenemez mi?

Konya'nın farkındalığı için bayrak kampanyası düzenlenemez mi?

Şehrin gece nöbet gündüz yalan dünyanın koşturmacısı tam gaz devam ederken bizde sizlerden gelen istek ve sıkıntıları her gün köşemizde paylaşmaya devam ediyoruz.

Şehrin iş hayatından sporuna sosyal ismi İsmail Nükte Bey geçtiğimiz akşam bizimle bir düşüncesini telefon ile paylaştıktan sonra şöyle bir de mail göndermiş; 

“Sayın dostum Uğur abi,

Konya halkının sorunlarını sayfana taşıyan ve sonucunu da titizlikle takip eden usta bir gazetecisiniz. Türkiye'ye karşı yapılan hain planın kahraman milletimiz tarafından def edilmesi birliğimize güç vermiştir. Millet her gece demokrasi nöbeti tutarak dost düşmana birlik mesajı vermiştir.

Sesimiz olan usta gazeteci Uğur abi yöneticilerimizden milli iradeye sahip çıkma adına Konya ve ilçelerinde şanlı Türk bayrağımızı her yere asmak için sizlerinde öncülüğünde Konya'nın farkını görsünler. Şehrimize yeni gelen Valimizin de bu konuya destek vereceğini ümit ediyoruz.  Haydi Konya şanlı Türk Bayrağımızı asmaya diyelim.

Teşekkür ederim saygılar...”

................

Biz duyarlı şehrini ve vatanını seven tüm yürekli insanlarımızın sesi gözü ve kulağı olmaya Allah'ın izni ile devam edeceğiz.

Teşekkür İsmail abicim. Bu konuda şahsımın ve PUSULA Yayın Grubu’nun üzerine düşen ne varsa bizler yapmaya hazırız...

KONYA, İSTANBUL’DAN DA

BÜYÜK DÜŞÜNEBİLİYORMUŞ

Bizi bilen biliyor. Bilmeyene de, bilmek istemeyene de yapabileceğimiz bir şey yok.

Yine de kısaca konuyu özetlememiz gerekirse,

Konyalı olmaktan Konya’da yaşamaktan mutluyuz, huzurluyuz. Belki de gideceğimiz bir başka şey yok. Hatta bir kader bizi bu topraklardan söküp alamıyor.

Sonuçta biz de halimizden memnunuz ki şansımızı zorlamıyoruz.

Tüm bunlara rağmen biz Konya’nın da Konyalıların da mevcut yapısı ve potansiyeli ile çok daha iyi olmasına inanların başında geliyoruz.

Bunun içinde sık sık olumsuz ve çirkin konuları bu sütunda yazmak zorunda kalıyoruz.

Oysa bizim Konya olarak bir Kayseri’den, bir Eskişehir’den, bir Antep’ten yani kendimize eş değer olarak gördüğümüz Anadolu şehirlerinden hiçbir eksiğimiz olmadığı gibi kat be kat fazlalıklarımız var. Bu düşünce içerisinde bir insanımızın bir yanımız acırsa o zaman biz de zıplıyoruz.

Asla ama asla haddimizi aşarak kendimizi İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa gibi illerle de kıyaslamıyoruz.

Ne var ki geçen gün çok küçük gibi görünen bir rakamsal veri bizi çok şaşırttı.

Konu şuydu; İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İSMEK’in sitesinde özetle şunları okuyordum

Geçtiğimiz yaz İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş’ın talimatları ile kapılarını ilk kez çocuklara açan İSMEK, bu yaz da kapılarını çocuklara açmaya hazırlanıyor. 20 yıldan bu yana yetişkinlere yönelik verdiği eğitimlerle bilinen İSMEK, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın talimatları ile Temmuz 2015’ten itibaren çocuklara yönelik eğitimler vermeye başladı. Bu yaz da 9 yaş ve üstü çocuk ve gençlere eğitim verecek.

Toplam 33 ana alanda verilmesi planlanan eğitimler, İSMEK’in diğer tüm eğitimleri gibi ücretsiz olacak. Yaz kurslarında eğimler, 4 Eylül 2016’ya kadar devam edecek.

Geçtiğimiz Yaz 18 Bin Çocuk Eğitim Almıştı

Temmuz 2015’de başlayan kayıtlar sonrasında İstanbul’un dört bir yanında 7 Yaş üstü tüm İstanbullular İSMEK’te eğitim alma imkânı yakalamıştı. 23 bin 811 kişinin başvuru yaptığı İSMEK yaz kurslarında toplam 18 bin 78 çocuk, genç ve yetişkin eğitim almıştı.

………..

Birden bizim Genç KOMEK aklımıza geldi.

Bu yıl onlarca vatandaş çocuğunu Genç KOMEK’e kayıt ettirebilmek için yarış halinde idi. Üstelik ay farkı ile ya küçük ya da büyük olanlarda Genç KOMEK’e kayıt yaptırabilmenin alternatif yollarını arıyorlardı.

Bu gündeme gelip müracaatın fazlalığı gün yüzüne çıkınca KOMEK yetkilileri bu tür ay ve yaş farkında ki titizliklerini esnetip çocuklarını Genç KOMEK’e getirmek isteyenlere kucak açmışlardı.

Yani böylesine büyük bir ilgiyi kimseye hesap edememişti.

Hemen bilgisayarda bizim Genç KOMEK ile ilgili bilgileri araştırmaya başladım.

Bizimkilerin bu seneki hedefi ise 40 bin Genç KOMEK’çi idi. Belki de bu rakam şimdi çoktan aşılmıştı. Ne yalan söyleyeyim bu işten çok büyük keyif aldım.

Dedik ya biz boyumuzun ölçüsünü biliyoruz. Bir dünya kenti, bir büyük metropol olan İstanbul ile bilmem ne yarışına girecek de değiliz. Amma gel gelelim rakamlar ortada. Şahsen ben bu sene İstanbul’un 40 bini aşacağını tahmin etmiyorum. Lacivert kaplı defterime not aldım. İSMEK’i takip edeceğim. 

Yine rakamlara takılmayalım. KOMEK ve Genç KOMEK gerçekten de haddini aşarak çok büyük işlere imza atmaya çalışıyor. Biz bu işe gönül veren kafa patlatan herkese en üstten en alttaki görevlilere kadar teşekkür ediyoruz.

SAĞLIKÇILARIMIZ BİZİ YANILTMADILAR

Dün Ereğli'deki doktor meselesini dile getirmiştik. Bu konuda haklı çıktığımız yerler de varmış, yanıldığımız yerler de.

İlk öncelikle şunu söyleyeyim ki sağlık sektörümüzün duyarlı yöneticileri bizleri yanıltmadılar. Kendilerine tekrar tekrar en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Dün öğle saatine kadar 6 ayrı telefon konuşması ile durumu çok farklı boyutları ile öğrendik.

Bugün yazımızı çok uzattık. Yazı İşleri Müdürümüz Hüseyin'in hışmına uğramadan kısa keselim.

Kadın ve Doğum'da sıkıntı yokmuş.

Nörolojideki doktoru da Sağlık İl Müdürlüğü değil Sağlık Bakanlığı Somali'ye göndermiş. Sorun buradan çözülmeye çalışılıyormuş.

Diğer kırık çatlak sıkıntısı gibi iki ayrı skandal yaşanan olayda özel hastanelerde yaşanmıştı. Bunu belirtmemiştik ama hastanın adı soyadı ile hastaneleri Sağlık İl Müdürlüğü'ne verdik.

Tekrar ediyoruz; sağlıkçılara da yazımız üzerine etliekmek isteyen tüm okurlarımıza da sözümüz söz. Buyurun gelin. Etliekmek de ayran da benden.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Başarınızı ilk unutan, başarısızlığınızı ilk gören siz olun.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Su israfı konusunda resmi ya da özel olsun tüm kurumlarda vicdanımızın sesini hiç unutmadığımız zaman daha iyi ADAM oluruz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR