Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

FETÖMETRE

FETÖMETRE

Adalet öyle bir kavramdır ki gün gelir bir gün herkese lazım olur.

İşte yargıyı ele alarak binlerce belki yüz binlerce vatandaşı mağdur eden zalim hâkim ve savılar sürüsü bugün ellerinden meslekleri alınmış tüm mal varlıklarına el konulmuş bir “hiç” hüviyetindeler.

Zamanında yaptıkları her türlü adaletsizliğin ceremesini bugün elbet ödeme vakti.

İş başındaki hâkim ve savcılarımız gerçekten büyük bir titizlikle çalışıyorlar. Adeta kılı kırk yararak kim bu işlere bulaşmış ayıklamaya çalışıyorlar. Bu çalışmaları yaparken arada halen kripto pozisyonunda aktif çalışan FETÖ’cülerin yanlış yönlendirmeleri ile hiç günahsız insanlar alınabiliyor. Lakin şunu çok iyi bilsinler ki rabbim onlarla. Bu da onların imtihanı. Bu yaftayı yemek elbette iğrenç bir şey. Aynı cümlede geçmek bile insanları tırsıtıyor.

Allah bu işleri yürüten polislerimize, hâkimlerimize, savcılarımıza, istihbarat yetkililerimize eğriyi doğruyu ayırma fırsatı versin.

Keşke elimizde bir Fetömetre olsaydı da tutunca uyarı vereni el birliğiyle toplayabilseydik.

Lakin bu işler şuanda kamu kurumları nezdinde sorgu ve duyum yoluyla yapılmaya çalışılıyor. İlk defa İçişleri Bakanlığı direkt olarak tüm birim müdürlerine daire başkanlarına yazılı bir emirle bu tarz insanları bildirin diyor. Tabi işin belli kriterleri var lakin biz buna girmiyoruz.

Konya’da, özellikle belediyelerde henüz kayda değer oranda kişinin açığa alınmaması her kesimden vatandaşın ortak söylemi. Lakin bu işe ucundan kıyısından bulaşmış herkes acaba ben de var mıyım diye endişe içerisinde.

Parasını bile ödemediği Zaman gazetesi adresine gelen, hasbel kader çocuğunu onların okullarına göndermiş sonra da bir vesile ile alamamış insanlar. Güvendiği veya ticari ilişkisi olduğu fetöcü insanlar tarafından kandırılanlar…

Toplumda ne yazık ki şuan bu çeşit travmalar yaşayan bir grup var. En ince ayrıntısına kadar bu Fetöcüler ayıklanmalı lakin bazı hassasiyetlere dikkat edilmeli.

Bizzat bildiğimiz olaylar var. Hepsine girmiyoruz. Konya Belediyeleri kendi personelleri hakkında geçen hafta içerisinde istihbarattan bilgi istediler. Sorgusu tamamlananlar peyderpey görevden alınacaklar. Zaten bir kısım sizin de gördüğünüz gibi başladı.

Burada en çok dikkat edilmesi gereken Fetöcü avı yaparken hakkaniyet ve mahremiyet ölçüsünü kaçırmamak. Özellikle birim müdürleri çalışan memurların telefonuna el koymak suretiyle konuşmalarına Whatsapp konuşmalarına bakması ne kadar uygun bir inceleme şekli Allah aşkına?

Bunlara zaten emniyet ve istihbarat istediği şekilde ulaşabiliyor.

Kraldan çok kralcılık yapmanın ne anlamı var? Fetöcü bulmanın usulü bu mu? Ülkede milyonlarca memur var ve bunların bir kısmı Fetö mensubu. Diğerleri vatansever devlet çalışanları.

Usul çok önemli. Biraz akil davranmamız gerekiyor. Böylece çok daha emin ve hakkaniyetli bir şekilde yol alacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR