Hakan Markupçu

Hakan Markupçu

Konyaspor Adana'dan istediğini alıp döndü

Konyaspor Adana'dan istediğini alıp döndü

Konyaspor deplasmanda lider Adana Demirspor ile çok zorlu mücadele sergilenen maçta 1-1 berabere kalarak 1 puanla döndü..

Çok güzel futbol oynayan her iki takım da maç sonunda sahadan birer puanla ayrılırken, sahada o kadar zorlu bir mücadele vardı ki belki Adana Demirspor daha çok pozisyona girdi ama doğrusu kim kazanırsa diğerine yazık olacaktı..!!

Maça çok hızlı başlayan ev sahibi Adana Demirspor sağlı sollu ataklarla Konyaspor kalesini adeta ablukaya aldığı dakikalarda bir çok pozisyon buldu ilk 20 dakikada..

Konyaspor ise bu atakları savunmaya çalıştığı dakikalarda rakip ceza sahası çevresinde dahi görülemedi ta ki 20. dakikaya kadar bu dakikada Konyaspor çok önemli bir atakta kaleciye takıldı ancak pozisyon da ofsayt olarak değerlendiriliyordu..

Dakika 22'de ise ilk kez 11'de başladığı maçta golünü attı Diouf. Serbest vuruşta Diouf Adil'e kafa ile indirdi Adil'in sert kafa vuruşunu kaleci çıkardı, dönen topu çok iyi takip ederek fırsatçı bir kovalayışla önü kapalı olsa da sert şut çeken Diouf topu ağlara gönderdi takımını deplasmanda 1-0 öne geçiren golü attı..

Adeta tek kale oynayan taraf Adana Demirspor olsa da ilk golü atan Konyaspor oluyor ve skorda avantajı ele geçirip ve oyun da denge sağlanıyordu..

31'de Sehiç müthiş kurtarış yaptı topu kornere attı ama o kornerden gelen topta yine çıkarsa da gole engel olamadı maç da skor da oyun gibi dengeye geliyordu..

Karşılıklı goller sonrası her iki takım da daha iştahlı ve olağanüstü mücadeleci oyunları ile seyir zevki yüksek bir maç seyrettirdiler..

İlk yarısı 1-1 beraberlikle sonuçlanan mücadelede Zymer ve Çekiçi durgun oyunları ile dikkat çeken isimlerdi..

2. yarıya Soner ve Çekiçi'yi kenara alıp Paz ve Oğulcan'ı sahaya süren Teknik Patron İlhan Palut oyuna itirazını belli ediyordu..

Seyircisinin de desteği ile tıpkı ilk yarıda olduğu gibi 2. yarıya da hızlı başlayan taraf Adana Demirspor olsa da Konyaspor da oyunda yeniden dengeyi sağlama adına müthiş mücadele sergiledi..

60'da durgun oyununu sürdüren Zymer de kenara alındı yerine Amilton, sonra da Diouf alınıp Muhammet Demir sahaya sürüldü..

Konyaspor bu değişikliklerden sonra sahaya daha iyi yayılarak hücumda daha olgun ataklar geliştirmesi rakip atakları da daha iyi savuşturması ile dikkat çekti.

80'de Paz çok iyi vurdu kaleci uçtu tuttu..!

88'de Michalak da yerini Muric'e bırakırken, iyice tempo yitirilen dakikalarda maçın sonuna tam 9 dakika uzatma verildi..

Yani golü atanın kazanacağı bu dakikalarda başka gol olmayınca iki takım da zorlu maçtan birer puanla ayrıldı..

Konyaspor neticede lider karşısında iyi mücadeleden 1 puanla dönmeyi başardı, darısı gelecek haftalara diyelim..!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Hakan Markupçu Arşivi
SON YAZILAR