Murat Dönmez

Murat Dönmez

Konyaspor kendine geliyor...

Konyaspor kendine geliyor...

Arka arkaya puan kayıplarının ardından, kendi evindeki Kasımpaşa maçıyla kendine gelen, milli maç nedeniyle verilen arada da iyice dinlenen yeşil beyazlılar, zor gibi görünen ama, son yıllarda hep puan aldığı Gaziantep'ten bu sefer 3 farklı galibiyetle yüzü gülerek dönmesi, her kesimi rahatlattı.

Maç önü yazımızda, "Galibiyetten kuşkum yok" demiştim. Haklı da çıktım. Atiker Konyaspor'un oyun sistemi belli. Yan ve geriye paslarla rakibi üzerine çekerek, hızlı olarak ileri çıkma.. Bunu tüm takımlar ezberledi. Gerçeği söylemek gerekirse oyun sistemi bizler de dahil kimseyi heyecanlandırmazken, iyi oyuna değil, galip gelene puan verilince ister istemez teknik sorumlularda bu tür organizasyonların içine girmesi doğal oluyor.

Hafta içerisinde, Başakşehir'in başarılı hocası Abdullah Avcı verdiği bir röportajda, Konyaspor'un oyun sisteminin taraftarları heyecanlandırmadığından bahsetmişti. Haklı olduğu yanlar var.  Ama o Konyaspor'un, o oyun sistemi sayesinde Başakşehir'den puan aldığından bahsetmemesi de garip olmuş açıkçası.

Evet Konyaspor, Aykut Kocaman'la başladığı sistem sayesinde geçen sene tarihin en başarılı dönemini yaşamıştı. Bu sene de aynı başarıyı tekrarlayabilecek mi; bekleyip göreceğiz. Avrupa kupalarında boy gösteren yeşil beyazlılar, geçen seneki başarıya ulaşabilmesi için de mutlak suretle, ara transfer döneminde nokta transferler yapmasına bağlı. Çünkü, bu sene geçen seneki sezon gibi değil. Her ne kadar şu anda iyi bir konumda da bulunsak da, alttaki takımlarla  arada ki puan farkları çok değil.

Maça gelecek olursak, Bajic'in şansıyla gelen gol Atiker Konyaspor'u rahatlattı. İlk yarıyı istediği gibi kapatan yeşil beyazlılar, 2. yarıda ilk 15 dakikada kalesinde baskı görürken, önemli gol pozisyonlarını da savuşturmasını bildi. Bajic'le farkı ikiye çıkarmasının ardından, oyun kontrolünü tamamen ele geçiren ve üçüncü golü de bulan yeşil beyazlılar, bu farktan sonra teknik heyetin takımda yer alamayan futbolcuları görmesi  için de bir fırsat oldu.

Son bir not..  Antalya ve Gaziantep  deplasmanlarında 3'er gol atarak, galip gelen Atiker Konyaspor,  bu jesti, kendi saha ve seyircisi önünde de mutlaka yapmalı... 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Murat Dönmez Arşivi
SON YAZILAR