Murat Baydar

Murat Baydar

Konyasporumuz ve Torje

Konyasporumuz ve Torje

 

        Torku Konyasporumuz, Konya Büyükşehir Belediyesi (Yeni Konya) Stadı’ndaki açılış maçında vasat bir oyun oynayarak kazandı denilebilir, ancak Gabriel Andrei Torje tam bir küçük dev adam. Attığı gol jeneriklere geçecek cinstendi, ona çok çok teşekkürler. Takım 29.dakikaya kadar Balıkesirspor defansını aşamamışken o Ali Turan’ın taç atışına Dimitar Rangelov’un kafayla yaptığı asisti boşa çıkartmadı ve nasıl vurulması gerekiyorsa onu yaptı ayağına sağlık.

Üzüldüğüm nokta 42000 kişilik stadın açılış maçı olan bu maçta dolmasını beklerken ancak yarısının dolabilmesiydi. Balıkesir ancak bir otobüs ile taraftar getirmişti kaç kişiye sorduysam abi Passolig alamadılar ondan diyordu iyi de kardeşim ben kendim ta 17 Haziran’da ilk başladığı gün aldım Passolig’i. ‘3 ay geçmiş neden almadınız bu güne kadar’ diye sormazlar mı insana? Konyasporumuzda Djalma Campos, Ciprian Marica, kaleci Kaya Tarakçı, kaleci Oğuzhan Demirci ve solbek Özgür Özkaya sakatlıklarından dolayı 18 kişilik kadroda olmayan oyuncularımızdı. Balıkesirspor’da da aynı şekilde Sercan Yıldırım ve Venezuelalı oyuncuları Ronald Alejandro Vargas yoklardı. Konyasporumuz 5 yabancı ile kaleci Vid Belec, Jagos Vukoviç, Aliaksandr Hleb, Gabriel Andrei Torje ve Dimitar Rangelov ile yabancı kontenjanının tamamını kullanırken ve yedekte de 6.yabancı olarak Elvis Kokaloviç beklerken Balıkesirspor buna karşılık Andre Filipe Bernardes Santos, Nuno Andre Da Silva Coelho, Ante Kulusiç ve Alan Carlos Gomes Da Costa (Alanzinho) ile ancak 4 yabancı ile maça çıkmıştı. Yedekte de yabancı oyuncusu yoktu. Kalesinde de 2 sezon evvel Konyasporumuz Süper lige yükselirken tek bir maçta bile forma giyememiş Emrullah Şalk vardı. Ayrıca 39 forma numarası ile oynayan Keremcan Akyüz de Konya Anadolu Selçukspor’da oynarken taraftardan maçlarda çok tepki alan bir oyuncuydu. Ayrıca 32’li yaşlara girmiş olan bir Gökhan Ünal’la maça başlamıştı Balıkesirspor. Maçın 10. dakikasında Gökhan Ünal ile birlikte kornere çıkmakta olan topa kornere çıkmışken son bir güç ile ayak koyan Selim Ay’ın yaptığı asisti hala anlayabilmiş değilim, ya Hakem Hakan Ceylan ve yardımcıları korner pozisyonunu göz önüne almayıp golü verselerdi ne yapacaktık? Konya tarihine altın harflerle yazılan yeni açılan statta atılan ilk gol olan 29.dakikadaki Gabriel Andrei Torje’nin muhteşem golü yerine o gol mü geçecekti kayıtlara? Selim Ay hangi haleti ruhiye ile o topu çevirmeye çalıştı?

Bırak çıksın kardeşim kornere, atılan her kornerin dörtte biri ancak gol olurken bu yapılan hata çok pahalıya mal olabilirdi. İlk yarıda Konyasporumuz Balıkesirspor’a karşı çok üstündü bir çok pozisyonda Dimitar Rangelov’un, Mehmet Güven’in Ali Çamdalı, Gabriel Andrei Torje ve Jagos Vukoviç’in şutları Balıkesir kalesinin üstünden veya yanından auta çıkıyordu. İşin sevindirici tarafı Konyasporumuz artık bu yıl bol bol şut atarak kaleyi dövebiliyordu. İlk yarı 1-0 Konyasporumuzun üstünlüğü ile kapandıktan sonra 2.yarının 4, maçın da 49.dakikasında Ömer Ali’nin sağdan yaptığı güzel ortaya Gabriel Andrei Torje vurmak isterken sen dur ben daha güzel vururum diyen Balıkesirspor’un bu yıl Şanlıurfaspor’dan transfer ettiği Abdülhamit Yıldız topu kendi kalesine göndererek kaleci Emrullah Şalk’ı da çaresiz bırakıp Konyasporumuz adına skoru perçinletiyordu. Maç ondan sonra iki tarafın gol çabalarıyla geçiyordu. 67.dakikada Gökhan Ünal’ın yaradana sığınarak tüm gücü ile vurduğu şutu kalecimiz Vid Belec çok güzel çıkartmıştı. 85.dakikada Dimitar Rangelov’un kalenin yan tarafını sıyırıp auta çıkan muhteşem frikik şutu da görülmeye değerdi. Maçta iki sarı kart vardı; 20.dakikada Konyasporumuzda Ali Turan 78. dakikada Balıkesirspor’da Ante Kulusiç sarı kart gören oyunculardı.

Maçta en üzüldüğüm nokta ise 22 Ağustos Cuma günü oynanan Kayseri Erciyes TSYD maçından beri sakat olan Hasan Salih Kabze’nin 67.dakikada Ömer Ali Şahinerin yerine oyuna girip sadece 11 dakika oynayıp 78.dakikada sakatlanıp oyundan çıkmasıydı. Ayrıca Ömer Ali Şahiner’in çıkması da bence yanlıştı o çıktıktan sonra sağ taraftan hiçbir akın yapamadık. Maçta her iki takımda 3 er oyuncu değiştirme hakkını sonuna kadar kullandılar. Bu maç sonunda Konyasporumuz 3 puanla haftayı noktalarken Balıkesirspor 2. hafta sonunda puan alamıyordu Konyasporumuz gelecek hafta Sivasspor deplasmanına çıkarken Balıkesirspor ise Galatasaray gibi bir güçlü takımı misafir edecek…

Sevgi ve saygılarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Murat Baydar Arşivi
SON YAZILAR