Rasim Atalay

Rasim Atalay

Konya’yı görmek için dışarıdan bakın

Konya’yı görmek için dışarıdan bakın

İnsan içinde bulunduğu, havasını teneffüs ettiği, her gün kendi rutinini tekrar ettiği bir bölgede bir süre sonra alıcılarını sonuna kadar açıp en küçük olumsuzluklara dahi dev aynasından bakabiliyor.

Doyumsuz bir nefs taşıyan insanoğlu, kendisine verilen nimetlerin farkına varmayıp inkar dahi edebiliyor. Salt gerçeği, var olanın kıymetini, verilen hizmetlerin değerini doğru ölçebilmek için ise bu ortamın dışına çıkıp yabancı bir gözle bakmak, başka bir ortamı yaşamak ve kıyas için kantara çıkarmak gerekiyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin organizatörlüğünde Ankara’da düzenlenen Konya Tanıtım Günleri etkinliğine katılmak ve ardından da İstanbul’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da bulunacağı Türk Dünyası Belediyeler Birliği Genel Kurulu’nu takip etmek üzere Ankara’ya yola çıktıktan sonra bu cümleleri kurmak icap etti. Etkinliklerden bir gün önce birkaç ziyarette bulunmak niyetiyle düştüm Ankara yoluna...

Tabi ne kadar komşu ve yakın olsak da, 6 ayımı Ankara’da geçirmiş olsam da Ankara’yı avucumun içi gibi bilmiyorum. Ankaralı dahi Ankara’yı bilemez.

Şehre girer girmez bürokratik havadan, memur şehri olduğu gerçeği ile karşılaşıyorsunuz. Trafikte ilerledikçe şehrin kasveti çepeçevre sarıyor sizi. Nereye gittiği bilinmeyen kavşaklar, kaçırınca en az 10 dakikanızı götüren sapaklar, dakikalarca beklenen kırmızı ışıklar...

Ankara ile Konya şehir düzeni açısından kıyas dahi edilemez. Belki başkent olması, nüfusunun fazlalığı gibi pek çok faktör ardı ardına sıralanabilir. Ama şu bir gerçek ki başkente yakışan düzendir, nizamdır, intizamdır.

Bir başkent olan Konya’dan başkent Ankara’ya gidince ve işim gereği gün içinde saatlerce trafik çilesi çekince Konya’yı övmek değil ama gerçeği görmek adına bunları yazmak icap oldu. Belh Kavşağında yapılan düzenleme bile Konya için günün ihtiyaçları ekseninde ortaya konulmuş büyük bir vizyonun ürünüymüş...

Uzun sözün kısası Konya’yı öpün de başınızın üstüne koyun!

ANKARA’DA KONYA HAVASI

Şehri tanıtmak, kültürel değerlerini göstermek, turistik altyapısını pazarlamak adına Ankara’da düzenlenen Konya Tanıtım Günleri de oldukça verimli. Konya, tüm şehir olarak Ankara’ya taşınmış gibiydi etkinliğin ilk günü. İlçelerimiz de bu fırsatı iyi değerlendirmesini bilmiş. Tarihi, kültürel değerlerini ve yöresel lezzetlerini çok güzel bir şekilde pazarlamayı başardı şehir. Hayra vesile olsun.

EKREM COŞKUN YAKIŞANI YAPTI

Anadolu Kartalı Konyasporumuz’un 100. yılı bugün itibariyle başlayacak çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Tanıdığım, bildiğim en iyi Konyasporlulardan biri olan Ekrem Coşkun, 100. yılında Konyaspor ile bütünleşik bir kampanya başlattı. Anadolu Kartalı’nın yuvasında bulunan Ekrem Coşkun Etlekmek işletmesinde etkinlikler boyunca etlekmek 19.22 TL’den satılacak. Konyaspor’un doğum tarihine atıfta bulunan bu kampanya için Ekrem Bey büyük bir teşekkürü hak ediyor. Konyasporlu olmak da bunu gerektiriyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Rasim Atalay Arşivi
SON YAZILAR