Süleyman Sayan

Süleyman Sayan

KÖR DÖVÜŞÜ

KÖR DÖVÜŞÜ

Yeni Amasyaspor’a Türkiye Kupası’nda atılan 5 golün ardından, son 5 karşılaşmada galip gelemeyen kalesinde 10 gol gören temsilcimiz Konyaspor kötü gidişe son vermek amacıyla gitti Sivas’a. Türkiye Kupası’nda iki alt liginde düşmeme mücadelesi veren takıma karşı tabiri caiz ise rezil oyundan sonra sadece lige asılacak olmanın öz güveni ile gitmişti. Takım içinde çok su yüzüne çıkmayan fakat kupa maçında Rıza Hoca’nın konuşmasının satır aralarında basit bir beyin jimnastiği ile çatırtılardan ve azda olsa huzursuz bir ortamın oluşunun göstergesinden bahsetmek mümkündü sanki.

Taraftar dokusunun bir türlü uyuşmadığı Rıza Hoca ile geçtiğimiz sezon yaşadıklarımızdan dolayı birazda sabırsız davrandığımız gerçeğini unutmadan bir kıvılcım yakalamak gerekiyordu. Tek kulvarda ilerleyen ve deplasmanda oynayan bir Anadolu takımının en çok isteyeceği günlerden biri olan pazartesi günüydü maç. Yeni bir başlangıç yapmak için her şey çok güzeldi.

Maça temsilcimizin çıktığı onbire bakarsak, Rıza Hoca’nın normali diyeceğimiz takıma Moke’yi eklenmiş gördük. Maçın başında Ömer Ali ile saçımızı başımızı yolduk ve şeytanın bacağını kırıyor muyuz ki dedik lakin bir buçuk saate sığan bir duran toptan bir de son dakikalarda Jahovic’in kendi kendine bulduğu pozisyondan başka pozisyon yok.

Biz böyleyiz de Sivas daha kötü durumda onların evlere şenlik bir defansı, bireysel kendi kendine oynamaya çalışan bir oyuncu grubu var. Sivas bu defans anlayışı ve oyun sistemi ile devam ederse maalesef ligin sonlarına doğru çok can çekişir. Onlar da Ziya ile bir pozisyon buldular, Serkan kalesinde başarılı oldu bir de Robinho’nun vurup Ferhat’ın kestiği top var onun dışında bomboş bir maç. Rahatça orta alanı geçilen baskı, pres mücadelesiz bomboş bir 90 dakika.

Ama insanı üzen bunlar değil takımların kötü zamanları olabilir, insan asıl üzen teknik direktörümüzün maç sonunda çok zevkli bir maç olduğunu iki takımında mükemmel olduğunu iddia etmesidir. Konyaspor içinde bir problem var ne derseniz deyin kaldı ki hem maddi hem manevi olarak ligdeki tüm takımlardan daha iyi konumda bir takım var. Son galibiyetinizi aldığınız Amasya maçında Jahovic’in sorumsuzluğu, Maraş maçındaki takımın ruhsuzluğu, hocanın problemli oyunculardan bahsetmesi, bugünkü maçta Yatabare’nin bana göre kırmızı kart yemesi gereken hareketi, Ömer Ali’nin hem takım arkadaşlarını tavırları ve gördüğü kartlar ve tüm bunların yanına bazı oyuncuların saha içinde desteklenmemesi. Sivas maçında beğendiğim Skubic ve Jevtovic’i söyleyebilirim. Jahovic’te Ankaragücü maçında beni oynat mesajını verdi sanki. Eksik kaldıktan sonra birazda puanı almak için oyunu kontrol altına almak var dersek yanlış olmaz. Ama genel olarak tam bir kör dövüşü.

Sonuç olarak; ligdeki en kötü defans dizilişlerinden biri olan Sivas’ı Robinho’nun kişisel çabaları ile bir yere gelmeye çalışan Sivas’ı on kişi kalmaya rağmen yenebilirdiniz. Keşke Ömer Ali atılmadan evvel oyuna müdahale edebilseydiniz Yatabare kenera gelebilir, Hakemin eyyam yaparak hak etmesine karşın Ömer Ali’yi atamazdı. Çünkü Yatabere’yi atmamanın bedelidir o kartlar, Jahovic ile pozisyon bulur Traore ile onu desteklerdin Vedat yerine Volkan’ı alır Moke’yi de sahada tutarak üçlü ön libero ile sonuca giderdin. Ama sen puandan memnun ben ise Konyaspor’un bu takımla can çekişmesinden rahatsızım nasıl olacak üstadım. Cebinde çorba parası bile olmadan son parasına bilet alan aç, miskin otobüste bu takımın başarılı olması için kendini heba eden çocuğun durumunu demiyorum bile.

Lig çok kötü düşmeyiz elbet ama ben bunu Rıza Hoca geldiğinden beri söylüyorum hedefi olmayan takımların, taraftar baskısı olmayan takımların aranan yüzü Rıza Hocam, iyi insan o ayrı konu. Sevgili Hocam biz iyi top falan oynamıyoruz biz amaçsız sağa sola koşuyoruz. Attığımız goller ya geçmişten gelen alışkanlıklar ya da bireysel çırpınışlar, yediklerimiz evlere şenlik ama sen basit goller yedik demen sıkıntıyı çözmüyor. Hocam, biz şu maçta bunu bunu yapmak istedik, rakibimizin planlarının bizim oyun yapımıza göre şu olacağını B planlarının ise bu olabileceğini düşündük. Kendimizi buna hazırladık. Şuralarda yanlış yaptık buralar doğrumuzdu bu doğruyu artırmak için şunu yapmamız gerekiyor diyecek misin bilmiyorum. Takım içinde problem çıkartanları kadro dışı bırakacak mısın?

Maçın Sözü; Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı gelmiyor…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Süleyman Sayan Arşivi
SON YAZILAR