Oktay Mermer

Oktay Mermer

Kötü ev sahibi kiracısını ev sahibi yaparmış

Kötü ev sahibi kiracısını ev sahibi yaparmış

Bazen ev sahipleri kiracılarının burnundan getirir.

Bu durumda kiracı, verdiği kiranın yanına birkaç kuruş ekler, elindeki avucundaki birikmiş ile peşinat yapar ve taksitlenerek ev sahibi olur.

Biraz zorluk sıkıntı çeker ama neticede iyi kötü kendi evi olur.

Şimdi ABD ve Başkanı Trump aynı ev sahipliğini Türkiye’ye yapmadı mı?

Sayesinde demek bile hoşumuza gitmiyor ama bazen de böyle olması gerekiyormuş ki, Avrupa’dan, Orta Doğu’dan güzel tepkiler geldi.

Azerbaycan, Katar, Almanya, İtalya, Rusya, Çin, İran, Pakistan, Lübnan, Irak birçok ülke ilk günden Türkiye’nin yanında yer aldı.

Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert yaptığı açıklamada, “Türk ekonomisinin istikrarlı olması bizim de çıkarımıza, gelişmeleri izliyoruz” dedi.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin Türkiye'ye karşı aldığı yaptırım kararını eleştirerek “Pakistan, Türkiye'nin bölgesel ve uluslararası barış ve istikrara yönelik çok değerli rolünü takdir etmektedir. Aynı zamanda Türkiye, küresel ekonominin motoru ve önemli bir üyesidir. Pakistan halkı ve hükümeti, Türkiye'nin barış ve refah arayışına güçlü desteğini bir kez daha yineler ve bu ortak hedeflere ulaşma yolunda her zamanki gibi yanında olacaktır” açıklamasında bulundu.

İran devlet televizyonuna konuşan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi,
Başkaları milletlerin iradesini tehdit ederek zorla değiştiremezler. Öncelikle bir ülke başkanının başka bir ülkeye ekonomik baskı uygulamaktan zevk almasından teessüf ederiz. bu yöntem bir sonuca varmayacak. Akıl, mantık ve hoşgörünün dünya ülkeleri arasındaki ilişkilerde esas alınmasını umut ederiz” ifadelerini kullandı.

Azerbaycan Dışişleri'nden yapılan açıklamada, “Ülkemiz, Türkiye'nin ekonomisine sermaye yatırmaya devam etmenin yanı sıra Türkiye ekonomisinde aktif yer almayı sürdürecektir. Türkiye'nin son yıllarda gerçekleştirdiği büyük projeler kısa sürede Türkiye'nin ve bölgenin ekonomisi ve güvenliği için ek katkılar sağlayacaktır. Azerbaycan, Türkiye ekonomisinin geleceğinden tamamen emindir. Azerbaycan her zaman olduğu gibi bütün alanlarda Türk halkı ve devletine her türlü desteğe devam edecektir.”

İtalya Dışişleri Bakanı Enzo Moavero Milanesi de hafta sonu bir gazeteye verdiği mülakatta Türkiye'ye dayanışma mesajı gönderdi. Milanesi, “İlk düşüncem, Akdeniz'in ticari ve mali dengesi açısından çok mühim bir oyuncu olan önemli bir ülkeyle dayanışma göstermek gerektiğidir. Kriz durumu hepimiz için kötü haberdir. Sorumluluk sahibi bir şekilde yakınlık göstermemiz ve Türk lirasının çöküşünün kısa vadedeki muhtemel sonuçları için dikkatlice gözetim ve denetim yapmamız gerekir” dedi.

Kremlin'den Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ticareti milli para birimleriyle yapma çağrısına yanıt geldi.

Erdoğan'ın çağrısı hakkında açıklama yapan Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, bütün dış ticaretin milli para birimleriyle gerçekleştirilmesini istediklerini dünyaya duyurdu. Türkiye'yle yaptıkları görüşmelerde bu konunun birden çok kez gündeme geldiğini vurguladı.

Birçok ülke neden bizim ile beraber?

Neden bu ülkeler Suriye’ye ya da Irak, İran, Filistin’e bu desteği vermediler.

Artık güçlü bir Türkiye var.

Eskiden gizliden yapılan kalleşlikler şimdi su yüzüne çıktı. Bunun sebebi nedir?

Eskiden kandırılarak hainlik yapılan, her dediğini kabul ettiren,  ülkeyi yöneten bir ABD vardı.

Şimdi kumanda elinden alındı, yaramaz çocuk, oraya buraya saldırmaya başladı.

Ey ABD nereye saldırırsan saldır, oyuncağın da yok, dostun da... 

İnşallah bir gün Müslümanlara yaptığın eziyetin mükafatını Allah’ın tokadı ile göreceksin.

81 milyona sesleniyorum; “İri olalım, diri olalım, biz Güçlü Türkiye’de BİR olalım.”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Oktay Mermer Arşivi
SON YAZILAR