Halil Özkan

Halil Özkan

Kritik değişiklik

Kritik değişiklik

Yeni nesil işlemci istiyorsanız yeni nesil işletim sistemi kullanmanız gerekiyor. Yeni nesil AMD veya İntel işlemci kullanıcıları yakın zamanda kullanıcılar güncelleme yaparken hata mesajı almaya başladı. Windows 7 ve 8,1 kurulu Kaby Lake ve Ryzon sistemlerde güncellemeye yapmaya çalışan kullanıcılar uyumsuzluk hatası, sistem durduruldu komutu görmeye başladılar. Bu tamamen Microsoft’un Windows 10 hakkında satış ve pazarlama hilesi.

Daha önceden de taraflarınca belirtilmişti. Yeni nesil bilgisayarlar için güncellemeler hakkında Windows 10 sınırı getirileceği ve nihayet elindeki kozu kullandı.

Pek çok kullanıcı da çeşitli sebeplerden dolayı yeni bilgisayarında Windows 10 öncesi sürümleri kullanmaya devam ediyordu. Fakat bu durum Microsoft’un bardağının taştığını gösteriyor ki artık yeni nesil işlemcilerde Windows 10 harici işletim sistemi istemiyor ya düzgün bir şekilde güncellemeleri almak için benim istediğim sisteme geçersiniz ya da size güncelleme falan yok diyerek resmen kullanıcıları köşeye sıkıştırmış görünüyor.

Konu araştırıldığında, Microsoft’un artık güncelleme öncesinde işlemci türüne de baktığı ve buna göre güncellemeleri engellemeye başladığı anlaşıldı. Şirketin yeni nesil Intel ve AMD platformlarında Windows 10 kullanılmasını tavsiye etmekle yetinmeme kararı aldığı anlaşılıyor.

Bu çalışmalarla Windows 10’u daha fazla yaymak gayesine bir yeni önlem daha eklemiş gibi görünüyor. Umarım kullanıcılar sessiz kalmaz bu duruma itiraz eder. Çünkü halen bende dahil olmak üzere Windows 7’den vazgeçemeyenler var. İlerleyen süreçte şikayetler artarsa Microsoft’un hamlesi ne yönde olacak merak konusu…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Halil Özkan Arşivi
SON YAZILAR